úterý 1. září 2020

Oko za oko aneb zbořilace Akademie věd


Jeden z největších skandálů AV v podobě sponzorované léčby Sykové má pokračování ve formě pohádky se špatným ale poučným koncem. Tak poslouchejte jednu pohádku z Národní: Syková měla 4 dcery: Mirku, co dělala neurofyziologii, Pavlu, co dělala kmenové, pluripotentní atp. buňky a pumpovala to do ALS, Alzh atp., Šárku, co dělala nízkoteplotní plazma a přírodní biomateriály a Lýdii, která pokračovala v práci maminky a měřila difuzní koeficienty. Po nečekaném a náhlém skonu maminky byla nejrychlejší a nejotrlejší ta, na kterou maminka nejvíce sázela, Mirka a ta začala dělat maminku sestřičkám. První skončila Lýdie, přeci jenom měřit difuze bez Sykové moc publikací nepřinášelo, navíc to bylo sexy naposledy v 80s a tak přešla pod Mirku.  Lýdie dostane Mirku na neurovědy 2LF. Mirka z ní na oplátku udělala šéfku etické komise a Lýdie v ní sehraje svoji nešťastnou roli. 

Bez maminky ale oddělení Mirky padá v hodnocení dolů, stejně jako oddělení jejího zástupce Malínského, který přemění v rámci fokusace oddělení mikroskopie na odd. buněčných membrán. Mirka začíná vládnout a začne tím, že se chce zbavit staré rady v podobně prof. S,Š a H. doc. Čejková. Zakáže jim podávat granty z důvodu vysokého věku (nad 60 let). Šárce to přijde diskriminační. Dostane tak pod sebe z povinnosti doc. Čejkovou, která ale nemá granty. Mirka ovšem trvá na svém a granty nepovolí než do toho chce vstoupit ombudsmanka ohledně nepovolené věkové diskriminace. Mirku si někdo tajně nahrál na poradě vedoucích a poslal její vyjádření o starších zaměstnancích ombudsmance. Mirka se lekne, granty rychle povolí ale nastaví maximální věk pro vedoucí. Prof. S,H,Š tedy z vedení svých oddělení zmizí a na jejich místa se dostanou - náhodou - členové zvolené rady ústavu. Jedna perlička typická pro medicínské ústavy z 80s. Skoro všichni zmínění (noví i staří) mají ve svých odděleních své manželky v roli podřízených.
Kolegyně L. z UEM následně prezentuje na zahraniční konferenci poster, na kterém je uvedena Šárka bez svého vědomí a podivné nepřesvědčivé výsledky. Šárka náhodou na konferenci dorazí a žádá vysvětlení a když se ho nedostává, podá věc Mirce jako scientific misconduct. L. je dobrá kamarádka Mirky, řízení trvá skoro rok. Ve skutečnosti o řízení nejde, etická komise je poradní orgán ředitelky složený z podřízených. Po mnoha urgencích nakonec L. uzná chybu sama, dostane výtku a omluví se. Mirka se posmtí ale tím, že L. schválí podání grantu na materiál, který testuje roky Šárka, která se o grantu dozví až po jeho udělení. Považuje to za nefér jednání, ale to je tak vše a u Mirky se stížností nepochodí. Končí příběh první. Vlastně nekoncí. L. si ještě bez vědomí Šárky vezme pro ten grant i ten připravený biomaterál, který modifikuje a prezentuje ho jako svůj. Stížnost Šárky zamítnuta. 

Docentka Čejková v téže době pošle Šárce jako vedoucí oddělení k submitaci článek, na které jsou obrázky očí králíků po treatmentu, nicméně nesouhlasí jejich počet s evidovanými lab. zvířaty, začne tedy obrázky zkoumat a zjistí, že je počet vzorků multiplikován kopieme obrázků otočených o 90 stupňů v powerpointu. Žádá tedy Čejkovou o všechny raw data mikroskopu, po odmítnutí to podává ředitelce Mirce k prošetření. Ta pověří zástupce Malínského, aby raw data sehnal, nicméně po roce neshánění a nečinnosti etické komise a po mnoha urgencích etická komise konečně začne formálně řešit podání Čejkové pro bossing ze strany vedoucí Šárky. Vedením je jí naznačeno, že když bude zticha proti nim, tak proti ní nepůjdou. To se ale nestalo a Šárka na prošetření trvala. Někteří členové rady dozorčí rady a rady dokonce veřejně prohlásí, že je nebaví číst ta podání, že na to nemají čas. Etická komise rozhodla tedy o výtce pro Čejkovou za ten jeden podvůdek a současně dostala Šárka výtku za bossing. Etická komise odmítne řešit další případy podvodů paní docentky, přesune ji pod Topinku a v lednu 2020 dokonce UEM nechá submitovat podvodný článek v pozměněné formě. Šéf rady UEMu ing. Topinka to odůvodní tím, že to nikdo stejně nečte a Mirka začne prohlašovat veřejně o Šárce, že není duševně normální. 

Šárka tedy žádá o prošetření případu vedení samotné AV a její etickou komisi a má schůzku s Havlasem, který ji přislíbí prošetření podvodů i vlastní výtky. Podle svědectví kolegů ovšem jen Havlas přepošle podání Mirce, kterou tím vytočí jednání podřízené do nepříčetnosti, a nic ve věci neudělá. Vlastně udělá. V září přijíždí od ústavu Zažímalová jako předsedkyně AV a případ odmítne dál řešit.  

Oddělení Šárky je sice v hodnocení v roce 2019 4.nejlepší na ústavu, ale dne 25.září 2020 je oddělení Šárky zrušeno pro špatnou fokusaci, což vzhledem k multifokusaci jiných oddělení je jen záminka, podepsanou zprávu Šárka nikdy nedostane, kolegové z rady následně neschválí strategii oddělení a Šárce je pohroženo okamžitou výpovědí, pokud nepodepíše mlčenlivost v etických otázkách. Tím je pohádka u konce. Abych nezapomněl na radní Pavlu, ta celou dobu dělá, že se jí to netýká. 

Šárka organizačně spadne právě pod Topinku a jako kolegyni má Čejkovou. Zaměstnancům nesdělí vedení důvod zrušení, jen pošle strohý mail o změně vedoucího a zrušení oddělení k 31.12.2020. Tady pohádka končí. 

Závěr : Ani etická komise UEMu, ani rada, ani dozorčí rada věc fakticky 3 roky neřeší a články staré i 5 let, kde se jedno oko stále dokola opakuje, jednou jako treatované, jednou ne, v rámci mnoha pokusů retrahovány nejsou, nehledě že počet zvířat je vymyšlený. Havlas dlouhodobě hraje roli užitečného přestárlého králíka s očima po treatmentu Čejka&Čejkové a Zažímalová maximálně tak jezdí na sebeoslavné jízdy s charizmatem ne nepodobným Drahošovi. A zbytek akademie věd - drží hubu jako za normalizace a bojí se tak impotentního a nečinného vedení. 


P.S. : přestože jsem ohledně české AV naprostý cynik a v podstatě souhlasím s tvrzením UEMu, že články Čejkové a Holáně stejně nikdo nečte, obdivuji někoho, kdo se postaví mafii ve formě autonomní správy ústavu dlouholetými kolegy nazvané rada ústavu, dozorčí rada a etická komise paní ředitelky s rizikem zničení vlastní existence a věří dál v to, že věda není kanál na peníze a vědci nejsou lháři a pokrytci. Dokonce ji jistým způsobem závidím. 

 P.S. 2 : Omlouvám se za to zpoždění a děkuji dzurnalu Univerzity Palackého v Olomouci za rychlejší reakci, přestože ty Čejkové podvody se zde zmiňují skoro rok v diskusi, neudělal jsem si na to vlastní neschopností čas, čehož lituji a děkuji všem z UEM, 2LF a centrály AV za poskytnuté a zaslané informace a dokumenty.

P.S. 3 : Celá skupinka Topinka, Zažímalová, Mirka, Malinský i Havlas se nechají dokonce spolu vyfotografovat v den, kdy se připravili scénář následného divadla. Zda byly oči opět následně otočeny, protože nebylo dost králíků,  se nám nepodařil zjistit. 



4 999 komentářů:

1 – 200 z 4999   Novější›   Nejnovější»
Anonymní řekl(a)...

Perfektní práce , díky. jen poznámka: Ta pavla je místopředsedkyně rady ústavu, takže tak mimo není.

V Krči ta aféra už lítá také. Na národní se to snad řešit bude celkem rázně, tak doufejme, že jim elán vydrží do pondělí. Přeci jenom tohle je už na Havlase moc a tlačí na něj z více ústavů. Snad se rozhodne pro Bohnice sám.

Anonymní řekl(a)...

Jsem z UEMu a potvrzuji prakticky vše, jen by bylo dobré vzpomenout laborantku Čejkové paní Herlovou, která o těch podvodech věděla a postavila se u etické komise za Šárku Kubinovou. Bohužel je už po smrti.

A ohledně těch očí - je to smutné, ale mám za to, že to falšovala sama Čejková a nikoliv její syn. Stydím se za chování Mirky Anděrové i celé etické komise. Je to hnus hnusnej ....

Anonymní řekl(a)...

Můj odhad je, že AV bude tak měsíc tvrdit, že to řešili a že jde o pomluvy, Zažímalová to neunese a vlastně dneska je jasné, že musí skončit. Snad se té české hlavy dočká aspoň Hořejší za ty roušky.

Anonymní řekl(a)...

To jsou svině neskutečný .... je to vůbec možný ?

Anonymní řekl(a)...

zda se, ze kdyz si jdou po krku zensky, tak je to fakt ostry

Anonymní řekl(a)...

související text :
https://www.dzurnal.cz/index.php/2020/10/02/i-ty-brute/

Anonymní řekl(a)...

Havlas má šanci rychle zmizet v propadlišti důchodu a vzít to na sebe, jinak končí i Zažímalová.

Anonymní řekl(a)...

Dne 9. 9. 2020 navštívila ÚEM v rámci turné po vědeckých pracovištích 11 členná delegace zástupců AV ČR, ve které nechyběla ani předsedkyně Akademie věd prof. RNDr. Eva Zažímalová, CSc., spolu s místopředsedou a členem předsednictva Akademické rady RNDr. Zdeňkem Havlasem, DrSc.
Hlavními body programu bylo setkání s vedením ÚEM, seznámení se s činností ústavu a návštěva jednotlivých pracovišť. Poté následoval společný oběd, po kterém delegace pokračovala v návštěvě Mikrobiologického ústavu AV ČR.


Jděte s celou akademií do prdele. Kopírujou oči a když je na to někdo upozorní, tak ho zlikvidujou. Něco neuvěřitelného.

Anonymní řekl(a)...

Třeba etická komise UEMu a AV došla k závěru, že i přes otočení a kopírování očí jsou závěry stále validní a požádá spřízněné ústavy o doměření.

Anonymní řekl(a)...

Třeba by stačilo, kdyby Holáň s Čejkovou a Anděrovou jen otočili ty obrázky zpátky :-)

Anonymní řekl(a)...

Otocila oci doleva a v rybnicku Brcalniku se zacala varit voda.

Anonymní řekl(a)...

https://static-01.hindawi.com/articles/omcl/volume-2019/1857086/figures/1857086.fig.007a.svgz
Na snimku vedení UEM.

Anonymní řekl(a)...

Možné scénáře pro zažímalku:
1. ala Syková - odstupte, když ne, tak změním DR, za odvolá radu a pak Vás, etická komise to bude řešit potom
2. Kubinová bude navržena jako předsedkyně etické komise AV Zažímalovou - tím by z toho vybruslila, Havlas ze zdravotních důvodu nastoupí důchod
3. AV prohlásí, že "to bude řešit a že případy SM se mají řešit" ale ve skutečnosti nic, hlavně vydržet do voleb
4. AV bude pokračovat v šikaně Kubinové

Zkuste si tipnout :-)

Anonymní řekl(a)...

Interní info z 2/10 : 2LF (kauza: vargová,anděrová) a PřF UK (kauza: holáň) to chtějí řešit a budou řádat o rektrakci. věc byla interně postoupena rektorátu UK.

Anonymní řekl(a)...

Celá vykutálená partička je ale tady :
https://www.avcr.cz/cs/o-nas/aktuality/Ceskou-hlavu-2020-by-mel-ziskat-Vaclav-Horejsi-navrhuje-rada-pro-vyzkum/

Anonymní řekl(a)...

3. října 2020 7:17 Ten návrh, aby Kubinová dělala šéfku etiky AV je fakt dobrej a v této fázi pro Zažímalovou spása, ale Z. je tak blbá a osobnostně slabá, že jí to nenapadne. S Havlasem by měli jít do prdele a to co nejdřív. ono těch cinknutých věcí na UEM bude ještě daleko víc.

Anonymní řekl(a)...

Anděrová by z toho mohla vybruslit tím, že by UEM vstoupil do projektu Cathrine UPOLu, v podstatě podobná strategie i procesy, Zbořil by pomohl s grafy :-)

Anonymní řekl(a)...

Hořejšího nechte být, ten teď s nima musí držeb basu, jinak by se z funkce laboranta do evropské výzkumné rady nedostal. Tohle si musí vyřešit na UEMu hlavně sami a jinak než v případě Sykové, kdy s ní držely basu až do konce. Rezignace Anděrové je ale první a nutný krok, jinak se z toho ústav ani AV nedostanou.

Anonymní řekl(a)...

Skvěle napsáno !!!! Na té fotce je 8 králíků, což by mělo pro submitaci stačit i bez otočení. Jen navrhuji submitovat kompletně do Číny a navěky.

Anonymní řekl(a)...

Tak to dorazilo i k nám do Motola a je to celkem maso :-)))

Anonymní řekl(a)...

Výzva Havlasovi : Ať bezodkladně zveřejní podání Kubinové a také doloží, jak s ním naložil, např. zasláním žádostí o retrakce.
¨
V podstatě ta největší svině je on, protože Kubinová byla zrušena až po schůzce s ním. Mouřenín ve stylu Šorma odvedl černou práci za paní předsedkyni.

Anonymní řekl(a)...

Tak něco podobného jsem nečetl 30 let ! Jsem zvědavý, zda se AV konečně vzchopí a vyhodí Zbořily, Hobzy, Čejkové a Anděrové. Může se jí totiž klidně stát, že pokud zareaguje rychleji UK, bude nakonec AV zrušena a věda se vrátí na univerzity. Zažímalová nemá fakt moc času a to, co předvedl Havlas je na okamžité odvolání, ne odstoupení.

Anonymní řekl(a)...

interní info : dnes se budou na UEMu mazat servery.

Anonymní řekl(a)...

ad Jan Topinka: Chceme sledovat, co nanočástice dělají s mozkem

http://www.iem.cas.cz/verejnost-a-media/jan-topinka-chceme-sledovat-co-nanocastice-delaji-s-mozkem/

Myslím, že by měl začít u toho svého.

Anonymní řekl(a)...

Uvidíme, zda se ta sebranka po první šoku otřepe a opět začne na Kubinovou házet špínu. Pokud hned nezasáhne Zažímalová, je nevolitelná.

Anonymní řekl(a)...

3. října 2020 9:29 Sebranka už šanci nemá, články se budou muset retrahovat a v lepším případě odstoupí Anděrová a rada ihned s tím, že pro uklidnění situace nechají zvolit jinou radu a nechají to prošetřit EK AV . Tím by se profesně ještě zachránili.

Ono těch článků Čejkové, Holáně, Anděrové atp. bude ještě víc .... uvidíme také, co na to Fawcett až se doví, že spoluatoři dojeli. On to samozřejmě také věděl (hlavní řešitelkou je místopředsedkyně rady Pavla Jendelová, která zdědila grant po Sykové, je tam i Kubinová a Anděrová), ale bral to jako vnitřní problém UEMu. Podle kodexu Cam. ale samozřejmě měl věc nahlásit své škole a časopisům, ve kterých uvedené články byly publikovány.

Nechce někdo do Cambridge napsat malou noticku pro jejich etickou komisi ? Přeci jenom je chápání etických zásad v UK poněkud jiné povahy a uvidíte, že prof. Fawcett změní přístup a nenechá si zničit před odchodem do důchodu svůj H index a možná i pověst. :-)

https://www.neuroscience.cam.ac.uk/directory/profile.php?jf108

Anonymní řekl(a)...

Pěkný článek, i když depresivní. Starej Syka se musí tomu smát, to si ani nepomyslel, že se dočká pádu Malé Sykové, nebo možná jo.

Anonymní řekl(a)...

Seznam expertů AV :
Ing. Miroslava Anděrová, CSc. (ÚEM)
neurofyziologie, onemocnění mozku a míchy
tel.: 241 062 230, e-mail: miroslava.anderova@iem.cas.cz

RNDr. Pavla Jendelová, Ph.D. (ÚEM)
onemocnění mozku a míchy - buněčná terapie
tel.: 241 062 828, e-mail: pavla.jendelova@iem.cas.cz

prof. RNDr. Vladimír Holáň (ÚEM)
transplantační imunita, experimentální transplantace
tel.: 241 062 226, e-mail: vladimir.holan@iem.cas.cz

Ing. Jan Topinka, CSc. (ÚEM)
vliv negativních faktorů životního prostředí na lidský organismus
tel.: 241 062 675, jan.topinka@iem.cas.cz

tak teď víte, kam se svými problémy máte obrátit. Ještě chybí specialista AV na powerpoint !

Anonymní řekl(a)...

A není to tak, že etická komise vše prošetřila a k nařízení retrakce článků nesáhla proto, aby nezmátla další vědce, kteří na výsledky spoléhaly ? Paní ředitelka Anděrová přeci závěry etické komise jistě posoudila tak v nějak tom celém kontextu vědy a přiřadila ji k panu Ing. Topinkovi, který ji třeba s powerpointem a funkcí otočení pomohl tak, aby již nedocházelo k matení citujících teamu.

Kubínová bude jistě nějaká chronicky neukojená feministka z 2Alarmu, co požírá poskakující cvrčky a hází na ve světě uznávané specialisty AV špínu v důsledku nespokojenosti s vlastní prací a "fokusací" oddělení.

Etická komise AV by jí měla potrestat, že přistoupila na NDA v rámci mystery shoppingu paní Anděrové a neoznámila radě AV, že zjištění etické komise UEMu a rozhodnutí paní ředitelky jsou v souladu se statutem ústavu a etickým kodexem. Hanba jí.... !

Anonymní řekl(a)...

Českou hlavu by měl dostat TOMÁŠ FÜRST z UPOLu , Hořejší by zatím dostal Českou prdel.

Anonymní řekl(a)...

3. října 2020 10:19 zatím best :-)

Anonymní řekl(a)...

interní info : tu zprávu o fokusaci změnila následně jakási Eisensteinová z UEM, tajemnice rady UEM. Byla ale natolik blbá, že tam nechala revize včetně jejich času a poslala to ve wordu ven.

Anonymní řekl(a)...

ad 3. října 2020 10:23 Eisensteinová je "blízká kolegyně" Malínského.

Anonymní řekl(a)...

3. října 2020 10:27 je tam na UEM vůbec někdo, kdo nemá na oddělení partnerku ?

Anonymní řekl(a)...

3. října 2020 10:28 Jo, Syka, paní Eva by mu služku v laborce nedělala, Pavla J. a Šárka K. a třeba Machoň, kterej ji má v BIOCEVu.
To víš vědecká práce jinak ale sbližuje. Už Syková říkala, že je to v AV jeden velkej bordel :-)

Anonymní řekl(a)...

3. října 2020 10:32 Syka už šéfem dva roky není.

Anonymní řekl(a)...

3. října 2020 10:36 Ale když šéfem ústavu byl, tak ji pod sebou měl :-)

Anonymní řekl(a)...

3. října 2020 10:37 formálně ano, ale Syková byla za mlada celkem divoká, i když to dnes tak nevypadá. Dovedeš si představit někoho jiného než Syku, že by to s ní tak dlouho vydržel ? Ten ji musel opravdu někdy milovat. :-)

P.S. : u toho Machoně je to trochu složitější ale jde o interní věc :-)))))

Anonymní řekl(a)...

Chápu. Takže sodoma gomora a pak není čas na králíky ! To jsou ty konce.

Anonymní řekl(a)...

Třeba bude mít teď víc času na králíky Havlas. Zažímalová by mu z ústavu pro ně mohla nosit něco zelenýho a případně spolu nějakýho macka upečou. Když jim na to pečení mrkne občas Čejková a Čejka, musí se pečínka líbit všem.

Anonymní řekl(a)...

Anderova dlouho sedela take v panelu Grantove agentury. Jake skody asi stihla napachat tam?

Anonymní řekl(a)...

Topinka snad připravuje hromadné kotce pro králíky před ústavem a záměr je takový, že se vezme oko králičkovo chovanému ve zvěřinci UMG a pak v kotci před budovou a pak treatovaného postupně molekulárním vodíkem, nanostříbrem z levé naušnice Rossnera, na to Holáň flákne kmenovou buňku indukovanou pro ledviny od Jendelový a pak se z toho udělá v hrnci guláš a budou se testovat senzorické vlastnosti. Prý má o testovací ochutnávku zájem rada AV a mnoho zahraničních špičkových teamů.

Kubinová měla zbytky po ochutnávce ještě prozářit plazmou, pak to zdecelalurizovat do podoby tkaničky a na to by Filová hodila fibroblasty s live/dead a Horák změřil napětí, proud a okluzní frontu a nakonec to měl Syka nechat za předchozího zvuku trombonu nechat sežrat myškou a spočítat nejkratší čas snězení s tím, že by myška výherkyně byla použita pro testování nádorů u Vodičky.

Z toho ale asi odchodem Kubinové sejde.

Anonymní řekl(a)...

3. října 2020 10:58 Mirka se nacpala i do oborové rady neurověd 2LF přes Vargovou , původně teda Syková. Možná by je měli nejprve vyhodit od studentů, tam fakt nemají se svým přístupem, co dělat.

Anonymní řekl(a)...

Si z toho děláte prdel, ale obávám se, že to AV nezajímá. Etická komise AV je v podstatě analogie RCPTM. Báby a dědci tam choděj na kafe. UC se aspoň trochu pochlapila v případě Sykové, Zbořila a Otyepky. AV a celá její komická EK se nezmohla ano na Zbořila a Hobzu.

A když nahlašovatlku vyhodí z práce, dědci a báby z EK stále čekají na erární kafe. Oni přeci nejedná bez podnětu a sami asi o ničem nevědí.

Anonymní řekl(a)...

Ne - ted uz se to resit bude a nepujde to ututlat. Potiz bude ta omezena pravomoc Zazimalove - pokud Anderovou podpori jejich RP a DR, tak by ori jeji odvolani musela EZ najmenovat novou DR - neni to uplne trivialni ani rychle. Ale treba ji dotlaci, aby rezignovala sama. Uvidime.

Anonymní řekl(a)...

Jeden velkej hnus

Anonymní řekl(a)...

Havlas bude asi těžkéj charakteř.Ano on oddělení neruší , ten starý dobrák to nechá na jiných .

Anonymní řekl(a)...

Ceska hlava .... nebo spis česky charakter ten už muže chodit leda téma kanalama i s tou maskou

Anonymní řekl(a)...

Na uemu se mažou servery a některá PC

Anonymní řekl(a)...

Havlas prý zakázal dzurnal a jinou chemii na mailserveru Krče . To vypadá na poslední stadium.

Anonymní řekl(a)...

To je jednak marná snaha a jednak zbytečné. Nikdo z UEM a UMG to na mailserver ze strachu nepošle. Jim je to jedno, oko sem, oko tam, oddělení sem, Kubinová tam, hlavně, že máme projekty. Na Zbořila tam si troufli, na svý svatý jsou vystrašený k smrti.

Předpokládám, že se najdou stejná hovada jako v Olomouci, která začnou hájit podvodníky i jejich pokrývače.

Anonymní řekl(a)...

3. října 2020 13:25 Jedinej pravidelnej přispěvovatel v Krči je jen Šimralová a Hořejší, zbytek už nemá energii na tu jeho propagandu reagovat. Občas někdo potěší nabídkou suchého ledu. Šimralová posílá 1x týdně menu v jídelnách s komickým anglickým překladem a nuzným českým obsahem. To zahnívání jídelen je v podstatě obrazem zahnívání celé akademie.

Anonymní řekl(a)...

Na UEMe je fakt nějak veselo, tolik lidí tam v sobotu nikdy nebylo. ono se něco stalo ?

Anonymní řekl(a)...

Pokud by se někdo chtěl podělit o ověřitelné informace, může mi napsat na michal.botur@upol.cz nebo lepe na dzurnal@protonmail.com nebo michal.botur@protonmail.com. Rád bych napsal něco souhrného o etice v české vědě (nebo pomohl Tomáši Fürstovi k dalšímu článku), ale informace, u kterých si nemohu ověřit vůbec nic, nejsou použitelné. Fakt se děje něco na UEM? Je někdo, kdo se dokáže za informace osobně zaručit?

michal botur

Anonymní řekl(a)...

Tak mazat oči z článku už stejně nemůžou stejně jako vydána stanoviska etické komise. Spíše se začaly jednotlivé figury celeho příběhu bát těch druhých. Ono těch podvodu je tam více .

Anonymní řekl(a)...

Promaznout mikrac nebo spektrak by mělo stačit. Nějaká ta histologie se vyřeší ještě rychleji splachnutim.

Anonymní řekl(a)...

Anderovou by měli vyrazit už jen za ten požadavek podpisu NDA.

Anonymní řekl(a)...

Nebyl Holan už kdysi vyhozen z UMG kvůli věku ? Je to vůbec legální ?

Anonymní řekl(a)...

Pravé teď je na UEM pouze část vedení aspoň podle aut. UEM má jen par serveru ale sdílené disky se tam užívají asi jen dva měsíce takže stačí mazat vybrána PC u přístrojů ale to lze udělat klidně v pondělí . AV není blesk..

Anonymní řekl(a)...

Servery UEM nefungují :-)

Anonymní řekl(a)...

stránky UEM nefungují .... modří už vědí. Havlas jde do své poslední bitvy.

Anonymní řekl(a)...

3. října 2020 18:37 seká se to, seká se to , asi Anděrová s Malínským defragmentují disky a hledají voči a Čejkovou :-)

Anonymní řekl(a)...

Kouzlo je v detailu. Všímněte si ve výroční zprávě za rok 2019 zápisu z prosince (str. 6 dole, předposlední odstavec) , to je ale obsahově solidní zápis :-)

Anonymní řekl(a)...

Ve výročkách nic o etických problémech, copy/paste články ... opravdu úroveň hodná ústavu AV. Hlavně poučujte PřF UPOLu pitomci

Anonymní řekl(a)...

3. října 2020 16:46 žádost o opačnou pomoc : mohl by se někdo z RCPTM ozvat pí. Čejkové a Anděrové ohledně úprav obrázků ? Děkujeme předem.

Anonymní řekl(a)...

Čejková je rychle řešitelná věc, problém je toto :
Interní členové
Ing. Jan Topinka, CSc., DSc. (předseda)
doc. RNDr. Pavla Jendelová, Ph.D. (místopředsedkyně)
Ing. Miroslava Anděrová, CSc.
Mgr. Mária Hovořáková, Ph.D.
doc. RNDr. Jan Malínský, Ph.D.
RNDr. Pavel Rőssner, Ph.D.
RNDr. Rostislav Tureček, Ph.D.
doc. MUDr. Lýdia Vargová, Ph.D.
MUDr. Pavel Vodička, CSc.
Externí členové
Prof. MUDr. Stanislav Filip, DSc.
doc. MVDr. Aleš Hampl, CSc.
Mgr. Vít Herynek, Ph.D.
doc. MUDr. Tomáš Hucl, Ph.D.
RNDr. Vladimír Kořínek, CSc

Anonymní řekl(a)...

Kdo jak hlasoval v radě UEMu ohledně zrušení odd. dr. Kubinové ? Mohl by nám UEM tuto informaci poskytnout ?

Anonymní řekl(a)...

Ad Fawcett : pokud Fawcett o těch podvodech věděl, tak by měl být předmětem hlavně české etické komise. To už fakt záleží na to, zda má někdo vysoký nebo nízký H-index, když porušuje etický kodex AV ? Hostomský s Havlasem nechť si tam ty dva podvodníky na UOCHB dál drží, když to rada ústavu chce, ale vysoký h-index není důvod exempce.

Anonymní řekl(a)...

3. října 2020 19:01 napiště Eisensteinové, ať pošle zápis. Radši si ale zkontrolujte, zda do toho nebude na pokyn miláčka něco dopisovat. Raději si požádejte rovnou o pdf formát :-)

Anonymní řekl(a)...

TOMÁŠ FÜRST našel podvody za jeden den, rada UEM, ředitelka s etickou komisí a dozorčí rada to nenašly za tři roky dodnes. K čemu jsou ?

Anonymní řekl(a)...

3. října 2020 19:20 k čemu ? K maskování podvodů a vyřizování účtů.

Anonymní řekl(a)...

Externí radní Stanislav Filip se nechal před časem v Hradci slyšet, že na podání Kubinové kašle, že se mu to nechce číst, že etické věci neřeší. Doufám jen, že to hovado okamžitě z rady odstoupí.

Anonymní řekl(a)...


Se dočkáš. Mám takový dojem, že těch výběrových řízení na UEM se v brzké budoucnosti bude dělat více najednou.

Anonymní řekl(a)...

Nejde o účast na dotačním podvodu ? V podstatě jde o organizovanou skupinu.

Anonymní řekl(a)...

Michl, super článek !

Anonymní řekl(a)...

Holky a kluci zapomněli, že spravují veřejné prostředky. AV by měla podat trestní oznámení na podvodníky i jejich pokrývače. Uvidíme, co ze Žížaly vypadne.

Anonymní řekl(a)...

Chucpe. Jak chtějí léčit míšní poranění, když jim chybí páteř ?

Anonymní řekl(a)...

Usneseníč. 3/ 2020ze zasedání Rady ÚEM AV ČR, v.v.i.(dále jen Rada)
Přítomni: Ing. Miroslava Anděrová, CSc.; Mgr. Vít Herynek, Ph.D.; doc. RNDr.Jan Malínský, Ph.D.; RNDr. Pavel Rössner, Ph.D.; Ing. Jan Topinka, CSc., DSc.; RNDr.Rostislav Tureček, Ph.D.; MUDr. Lýdia Vargová, Ph.D.; MUDr. Pavel Vodička, CSc.Jitka Eisensteinová

Nepřítomni/omluveni:prof. MUDr. Stanislav Filip, DSc.; doc. MVDr. Aleš Hampl, CSc.; RNDr. Mária Hovořáková, Ph.D.; doc. MUDr. Tomáš Hucl, Ph.D.; doc. RNDr. Pavla Jendelová, Ph.D.; RNDr. Vladimír Kořínek, CSc

O návrhu usnesení bylo rozhodnuto vtajném hlasování. Radní jednomyslně schválili návrh usnesení vtomto znění: „Rada ÚEM AV ČR doporučuje ředitelce zrušit Oddělení biomateriálů a biofyzikálních metod.“ (pro: 8, proti: 0, zdrželo se: 0).

Anonymní řekl(a)...

S pro doplnění složení etické komise ředitelky:

doc. MUDr. Lýdia Vargová, Ph.D. – předsedkyně
prof. MUDr. Stanislav Filip, DSc.
Ing. Milan Hájek, DrSc.
MUDr. Lucia Machová Urdzíková, Ph.D.
MUDr. Ludmila Vodičková, CSc.

stav před treatmentem !

Anonymní řekl(a)...

U Pavly nikdy nevím, zda je to vychcanost nebo odvaha :-)

Anonymní řekl(a)...

20:23 co Michl, jaký článek?

Anonymní řekl(a)...

Rossner schválil Holánovi , Topinka Cejkové ten napadnutý fake, Anděrová to věděla 3 roky, Lýdka byla šéfka etické komise, Malínský nechtěl řešit nic, natož raw data a Eisen je v podstatě Malínská, Vodička a Vodičková :-)))) ty vole to snad není možný. Už chybí jen ...... Havlas.

Anonymní řekl(a)...

Kde se vzal jakýsi Mgr. Vít Herynek ?

Anonymní řekl(a)...

A co mohla Pavla dělat ? Ta ví, jak to všechno je, takže buď mohla přijít a hlasovat proti, příp. se zdržet anebo by byla s nima na jedné lodi. Ona nemohla vědět, že se někdo za Kubinovou postaví, když se Havlas zachoval jak mužská kurva, a sama viděla, jak na UEM skončí, každý, kdo se Anděrové postaví. Odvahy moc neměla, ale aspoň se od nich trochu separovala. Za mě malý palec nahoru.

Anonymní řekl(a)...

Má někdo tu zprávu mezinárodní komise s těmi doplňky od Eistensteinové-Malínské ? Celkem bych si rád přečetla něco o fokusaci dua Anděrová-Vargová, Holán-Rossner anebo Topinka-Cejková, příp. proměny mikroskopu v buněčnou membránu.

Anonymní řekl(a)...

V té etické komisi jsou 3 lidi z 2LF. Ta je jinak celkem normální, vědí vůbec na škole o tom ? Hlásili jim to Vargová, Anděrová, Hájek, z jakého důvodu 3 roky nežádali o retrakci článků ? Jim přeci museli být jasné, že tady nejde o 4 obrázky, ale o vylhanost celé série článku.

Anonymní řekl(a)...

To jsou teda paradoxy : MUDr. Lucia Urdzíková napsala hromadný mail týden po pádu Sykové, u které 10 let dělala, že ji z etických důvodů nemůže podpořit v reakci na návrh Sergeje F napsat něco na její podporu. Tuším matně, že dokonce použila slovo svědomí. Tak uvidíme, zda budeme muset čekat dalších 10 let a jeden týden, zda nabude stejných morálních kvalit a ovlaží nás další deklarací o svědomí. Minimálně to může napsat do redakcí těch časopisů, že už to pokoukání na fake Čejka-Holán nemůže jako pravá vědkyně unést, zda by jí to z očí odstranili.

Ale třeba o těch obrázcích nic nevěděla .... ono se rychle zapomíná:-)

Anonymní řekl(a)...

3. října 2020 22:41: nejenže jsou v komisi tři lidi z fakulty, ale (ne)jmenovaná šéfová jednoho ústavu je dokonce vedoucí této etické komise ÚEMu a na fakultě je ředitelka ÚEMu zaměstnancem téhož ústavu. Je zajímavé, že během mediálního skandálu ohledně klinické studie hodila fakulta prof. Sykovou radostně přes palubu, aniž by se seznámila s pozadím a počkala na výsledek šetření. Docela bych ocenila i zde od fakulty nějaké stanovisko, pokud možno konečně normální a ne ve stylu ÚEM.

Anonymní řekl(a)...

Tam je zajímavý ještě jeden detail, tj. že nebyla pozvána Kubinová, které se hlasování týkalo.

V této souvislosti bych upozornila na případ nejmenovaného kolegy, který se dozvěděl o zrušení svého oddělení po 14 dnech s tím, že na radě Anděrová tvrdila radním, že se s dotyčným dohodla na zrušení, což nebyla pravda.

Anonymní řekl(a)...

Zajímavý článek i diskuse. Mohl bych požádat dotyčné, zda by někam nemohli vyvěsit ty otočené oči, kterých se týkala ta stížnost na etickou komisi a veškeré závěry EK ?

P.S. : 2LF si uvědomuje závažnosti situace a po prvním článku z Dzurnalu a ověření tam uvedených tvrzení ještě v pátek odpoledne na schůzce s vedením fakulty požádalo doc. Vargovou o zápisy závěrů etické komise UEM a o vysvětlení, proč nebyly podvodné články retrahovány. Paní docentka slíbila veškeré materiály z etické komise přinést. Informace šla i na rektorát a přírodovědu.

Následně se objevil tento článek, který upozornil na daleko závažnější problém, který bude s paní docentkou diskutován, tj. na systematické zatajování a odplatu pi.Kubinové, která byla a je školitelkou v neurovědách na UK. Není možné, aby AV tři roky zadržovalo retrakci podvodných článků a v roce 2020 umožnilo publikování dalšího, stejně vylhaného. Vedení fakulty je "naštváno" do maximální možné míry nejen z celé věci, ale i z neúplných informací z pátku podaných od paní Vargové.

Já osobně doufám, že se někdo z UEMu působící na 1LF nebo 2LF včas probudí, přestane si hrát na schovávanou a bude informovat pravdivě o stavu věci. Jsou tam nejen afiliace na UEM, ale i LF a PřF UK a situace se postupně může vykrystalizovat do aféry kolegy Bezoušky nebo Zbořila. Proto bych požádal své kolegy o maximální a rychlou součinnost.

Od etické komise UEM bych především očekával seznam vlastních podvodných publikací a seznam zkontrolovaných (čistých) publikací. Reakci oborové rady bych nerad předjímal, ale měla by být rychlá.


Anonymní řekl(a)...

3. října 2020 23:40 poprosil bych zaslat veškerá podání paní Kubinové k EK nebo na AV a závěry nebo reakce EK na adresu pana děkana :

vladimir.komarek@lfmotol.cuni.cz
kopie : jan.laczo@lfmotol.cuni.cz, jan.trka@lfmotol.cuni.cz

příp. je můžete někde vyvěsit nebo uložit (s vymazanými částmi jmén) a poslat nám anonymně odkaz. Fakulta si plně uvědomuje rizika pro stěžovatele/ku.

Opravdu 2LF má maximální snahu celou věc řešit, o celé záležitosti neměla do pátku žádné povědomí.

Anonymní řekl(a)...

doc. Vargová byla vedením AV a UEMu upozorněna, že bez souhlasu obou institucí a doc. Čejkové nesmí závěry etické komise předat třetí straně, jinak by porušila hrubým způsobem pracovněprávní předpisy AV a práva dotčených stran.

Povinnost EK zachovávat mlčenlivost o věcech, které ji byly známy v souvislosti s prací v EK, platí i po skončení zaměstnaneckého poměru.

Samozřejmě nic nebrání doc. Vargové, MUdr. Urdzikové nebo Ing. Anděrové jako zaměstnankyně 2LF a jako profesionální vědkyně, aby nesrovnalosti v publikacích prof. Holáně a doc. Čejkové, které zkoumaly, vysvětlili a sdělili důvod, proč nezažádali autory 3 roky o retrakce anebo proč samy nedaly podnět k EK AV.

Pokud by se někdo dozvěděl o předání dokumentů třetí straně od členů EK, prosím okamžitě uvědomte vedení AV.

Anonymní řekl(a)...

3. října 2020 23:50 Je to lež jako věž. 2lf Vargovou k ničemu nevyzvala. Vedení 2LF se opravdu dozvědělo o celé aféře v pátek, ale někdo z AV jim poslal zvažovanou komunikační strategii vedení AV, která spočívala v tom, že by se to komunikačně podalo jako interní osobní boj na 2LF (Anděrová má pod sebou Vargovou, Jendelová Urdzíkovou na UEMu a současně Vargová je na 2LF vedoucí Anděrové, Jendelové i Urdzíkové), v jehož důsledku nedošlo k retrakcím podvodů na UEMu.

Po vydání tohoto článku v pátek večer a po informaci o panu Havlasovi se tato strategie ještě musí v pondělí trochu pozměnit.

Pro AV je důležité, aby se dokumenty EK nedostaly ven, k čemuž kolegy vyzývám. Neradi bychom dopadli jako v Olomouci.

Anonymní řekl(a)...

pokr. Takže strategie vedení LF je takové, že Kubinová je pod NDA a musí mlčet a s Vargovou se dohodli, že se bude předstírat, že se to eticky řešilo a všechno se hodí na Čejkovy s Holáněm a jejich vedoucí, tj. UEM a maximálně dotyčné na čas odstraní z oborové rady ale na 2LF zůstanou.

O nějakou pravdu v odhalování podvodům pánům z 2LF ve skutečnosti vůbec nejde.

Anonymní řekl(a)...

Dotaz na 4. října 2020 7:30: když se řešila komunikační strategie AV, tak Havlas neřekl, že v tom má participaci nebo v tom čase jen opět trávil svoji oblíbenou hodinku na míse mimo zasedačku ?

Anonymní řekl(a)...

Mela bych dotaz:

Kdosi mi rikal, ze "Stary chemik" je alter ego preslavneho prof. Josefa Michla.
Zda se mi to uplne neuveritelne - vite o tom prosim nekdo neco (zvlaste anonym 3. října 2020 20:23)?

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 8:05 Pan Hořejší testuje, zda za tím není Michl s Hostosmkým.... přihořívá :-)

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 7:51 Ne nebyl tam, a zasedačce ani záchody nejsou.

Anonymní řekl(a)...

Mě teda přišlo nějaké vyjádření z AV, že jsou ty publikace na UEMu v úplném pořádku a že jde jen o hanlivý článek od Zbořila a jeho skvadry.

Anonymní řekl(a)...

Hořejší si musí nejprve očíhat, kdo kde stojí, aby nenarazil :-) Česká hlavička.

Olomouc byla daleko, ale Vídeňská nebo Dejvice jsou zatraceně blízko, natož Národní, co kdyby to předsednictví musel nakonec vzít.

Dokonce i pár lidí z UOCHB napsalo Havlasovi, že by mohl začít něco vysvětlovat. To se mu tak často nestává.

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 8:24 Tak pravda je, že Zbořil má v životě fakt na podvody pech , už kolikrát se mu stalo, že článek, který viděl, měl nesrovnalosti od kolegů.

Anonymní řekl(a)...

Takže za tím je Hosťa, senát nevyšel ... teď mě napadá, on to už musel vědět v pátek :-)

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 8:31 to věděl i slepej. Koukni, nejprve nechal interně schválit proetickej blábolm, který Zbořila a Hobzu vůbec nezmiňuje, nechal ho spoofnout Hockem právě sem, přitom o Hobzovy granty ústav nepřijde,
teď mu Olomouc nahrála na směč proti Zažímalce, pravda Havlas by se mu hodil "živý", ale takový život je a on to ví - nemůže mít všechno. Navíc pokud by to byl Hosta šéfem AV, pro Havlase ze stejného ústavu by důstojné místo stejně nebylo.
Hořejší o Hostovi dodnes prohlašoval, jak je úspěšnej ředitel, takže teď už to zpátky nevezme a buď si na Kubinovou Hořejší plivne, aby se zavděčil Zažímalové a Havlasovi a s českou hlavou skončí někde v náručí dobře placené evropské pozice pro důchodce anebo s ním bude držet basu. V obou případech bude nedůvěryhodnej.

A jestli se UEM zavře, je každému opravdu jedno.

Anonymní řekl(a)...

Kubinová dala podnět na vedení UEM o sérii podvodných článků poté, co byl publikován článek Čejka et al. 2020, který ona jako tehdejší vedoucí Čejků zadržela. O tom také informovala Havlase. Tři měsíce se v této věci nic nedělo. Po soudružské návštěvě delegace z AV pak došlo s požehnáním Z+H k její okamžité likvidaci.

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 8:41 Ok, to dává smysl. Jen zapomínáte na to, že se v Dejvicích hraje i místo po Hostomském, takže se v rámci této akce může na Hostu něco vyplavat (od rekonstrukce po oválnou pracovnu). A než Hostu na AV, to je fakt lepší Zažímalka. Podle mě má výhodu, že Hosta Zbořila a Hobzu neřešil, ani neudělal etickou komisi, takže nemůže tvrdit, že jsou oba očištěni, navíc by to byl protimluv k závěrům EK v Olomouci.¨

Pokud Zažímalová hodí Čejkovi a Anděrovou přes palubu a dá je do EK AV a nedovedu si představit, že by ty podvody UEMu mohla uhájit skrze závěry EK UEMu, a navíc podpoří Kubinovou (a klidně ji nechá z UEMu vyhodit, tím pro Z. možná lépe) nebo ji dokonce navrhne do EK AV nebo tak nějak a z celé věci udělá kauzu sama, bude Hosta se Zbořilem a Hobzou na zádech vyřízenej.
Za prvé je ženská, za druhé se ukáže jako silná ženská a za třetí ty obrázky jsou fakt cinknutý. Je samozřejmě otázka, zda je toho schopná osobnostně, protože je spíš kompromisní typ, což se s potíráním podvodů moc neslučuje, ale ona teď kvůli Havlasovi hraje o svou pověst.

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 8:46 To ví na UEMu každej. Proto Pavla na radu nepřišla, a proto si ji vážím. Ten zbytek musel hlasovat tak jak hlasoval, jde jim o kariéry. Jen nechápu Vodičku, proč byl tak připosranej, mohli to odhlasovat i bez něj.

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 8:54 jjjoo :-ú ukradl jste mi myšlenku, ale také to může dopadnout tak, že když chvíli zaváhá Z. nebo Hosta, tak se bude smát někdo třetí. On Hosta stle naoko tvrdí, že Z. podpoří :-) no ale kdyby etickej problém, tak to "se musel ozvat a vzít na sebe břemeno doby".

Přes D. (alter ego Záruby z Dejvic) chodí průzkumné maily na dotyčné a čeká se na odpovědi a neodpovědi a to se pak použije v médiích ("odmítl/a se na dotaz vyjádřit" atp.)

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 9:07 A kdo je tam další ?

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 9:09 to nemůžu, ještě ne :-)

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 8:46 Havls má jistě potvrzení, jak se stížností naložil a v ruce má závěry, že k podvodům nedocházelo. Nebo ne ? Olomouci ty obrázky trvaly bez aparátu jeden den, on má na to lidí a tři měsíce a nic ?

Neměl by odstoupit ?

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 9:14 Pokud opravdu nechali Kubinove podepsat NDA a ona udělá první rozhovor pro média, končej všichni do jednoho.

Anonymní řekl(a)...

info z Národní : Havlas nabídl rezignaci.

Anonymní řekl(a)...

Havlas si to ještě 5x rozmyslí sem a tam. Jen zajímavá souhra náhod, v den kdy zrušili Kubinové oddlělení, tak prej se udělí česká nobelovka, viz. link :-) Ten už může chodit fakt jen s masce.
https://www.avcr.cz/cs/o-nas/aktuality/Ceskou-hlavu-2020-by-mel-ziskat-Vaclav-Horejsi-navrhuje-rada-pro-vyzkum/

Co H. vymyslel ?

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 9:35 nic. proto je ta nobelovka česká :-)

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 9:35 jak vlízt do prdele současně co nejvíc vládcům najednou i postupně. Proto se jmenuje Hořejší. Omen nomen.

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 9:39
:-))))

Anonymní řekl(a)...

A odpověděl dr. Kubinové Havlas vůbec něco ?

Anonymní řekl(a)...

Havlas odpověděl, že to bude řešit, ale neudělal nic.

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 9:28 Souhlas. Také si myslím, že pokud Kubinová promluví, půjde to rychle. Copak je ale možné NDA zakázat někomu mluvit o vědeckých podvodech ? Si pamatuji, že dohody o mlčenlivosti se mohou týkat jen pracovněprávních věcí, např. výše mzdy atp. pak obchodních věcí. Nebo vedení UEM považuje obrázky v publikacích za vnitřní věc ústavu?

Jakože podvody jsou jejich "konw-how" a to je třeba chránit před vyzrazením třetím osobám ?


Anonymní řekl(a)...

absurdni na cele situaci je i duvod, jemz bylo zhodnocene zruseni oddeleni na UEM. Nema strategii. stalo by za zamysleni, jake mnelo oddeleni Malinskeho (puvodni KVASINKY, pak mikroskopie a nakonec Biomembrany) strategii v souladu s experimentalni medicinou.
Drzim dr. Kubinove palce
Je celkem jasne, ze se ji chcteji zbavit za kazdou cenu. Vymneni Kubinovou za Topinku (jako novy vedouci se dostane k hezke kupce penez pred Vanoci), od Noveho roku zrusi oddeleni, jeji misto tym padem zanikne a muzou ji vyhodit pro nadbytecnost. Anderova se konecne dostane do Neuroreconu, po cem touzi od zacatku.
Jo, a cela kauza nemuze byt brana jako interni vec AV! Kdyz jsou ve falsovanych clancich afiliace univerzity a spoluprace se soukromym subjektem, tak se Akademie nema pravo tvarit, ze jde o nejakou interni bojuvku.

Anonymní řekl(a)...

mate nejake dukazy, ze se Havlas dohodl s Anerovou, aby Kubinovou vyhodila a zrusila jeji oddeleni ? Me to na nej nesedi. Rekl bych spise, ze mel za ukol to nejak uhladit, aby nebyla ostuda navenek. Ten NDA mohl byt proste do doby, nez se to radne vysetri - to byva bezna praxe i v zahranici.
Tohle je prasarna UEM - nikoli primarne AR. Ted uvidime, jak se k tomu AR postavi, ale rekl bych, ze uz do toho pujde tvrde vcetne odvolani reditelky popr. prejmenovani dozorci rady.

Anonymní řekl(a)...

Jako kolega paní Kubinové, t.č. na LF, prosím posílejte všechny věci nejen do Olomouce, ale i na rektorát UK. Bohužel se k nám také dostala informace, jakým způsobem chce AV naložit s podivnými články a máme za to, že by celá věc včetně šikany paní Kubinové neměla vyplynout do ztracena, jak si doufám že jen malá část AV přeje.

V pondělí podáváme s kolegy na rektorát podnět k přešetření účasti zaměstnanců 2.LF a 1.LF, příp. ostatních fakult na této kauze, nemáme o ní ale mnoho informací kromě info z dzurnalu a zde a budeme rádi, pokud je přepošlete na rektorát UK. Exsitují podezření z externích zdrojů, že o podvodných článcích se i u nás vědělo.

Velice by nám jako univerzitě pomohlo také to vyjádření Ïng. Havlase, že se tím bude zabývat. Myslím, že by mohlo být řešením dát dokumentaci a vzájemnou komunikaci anonymně na zahraniční web, pokud vedení AV zakazuje linky v mailbiomedu a biocevu v Krči.

Zdravím a držte se na UEMu

Pavel



Anonymní řekl(a)...

Stary chemik urcite neni Michl - ten ma i se Zborilem spolecne clanky.

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 10:12 Havlas tam není od toho, aby něco zahlazoval, ale aby věci řešil. Rtický kodex se na něj vztahuje stejně jako Holáně s Čedjkovou.

Jestli je zlej anebo línej už je celkem jedno, škodu svým jednáním způsobil obrovskou a pokud je tím, jak tvrdíte vy, sám odstoupí, aby to mohl někdo SKUTEČNĚ ZAČÍT ŘEŠIT. On tu šanci 3 měsíce měl.

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 10:14 To má, ale ne ty cinknutý. Věci se někdy zdají být složitější než vypadají.

Anonymní řekl(a)...

Jendelová neměla odvahu jít na Radu a vyřešila to tak, že se omluvila, že doma malují. Tím se toho jako nezúčastnila a tvrdí, že o tom nevěděla. To je spíš zbabělost než něco, za co by si jí měl člověk vážit.

Anonymní řekl(a)...

Chápu-li to správně Kubinová je pod NDA a nemůže dělat nic a šéfka "etické" komise Vargová nikoliv a posílá interní věci na LF, aby se zachránila?
Super... jen doufám že ji z LF vyhodí na hodinu a přibalej ji k výpovědi i ty články. nemá tam co dělat.

Anonymní řekl(a)...

Ono těch podobných článků bude mít Holáň i Čejková řádově víc. Uvidíte, jak rychle zmizej.

Anonymní řekl(a)...

Možná by to zachránil děkan 2LF,. kdyby odd. neurověd přejmenoval na odd. psychopatek a relokoval je do Klecan.

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 10:22 Poslala Pavla fotku, že už je vymalováno ? :-)

Anonymní řekl(a)...

Jsem zvedava, jestli Vargova posila na 2LF skutecne dokumenty, nebo ponekud poopravene kopie (jak je na UEMu po fiasku Eisensteinove zvykem) skutecnych dokumentu. Kdyz ma Sarka ve skutecnosti podepsanou mlcenlivost tak se tezko muze branit a dokazovat manipulaci jeste i v teto situaci.

Anonymní řekl(a)...

Pokud články nezkontrolovali a neretrahovali a v roce 2020 vydaly další podvod, mohou si nyní falšovat, co chtějí.

Anonymní řekl(a)...

Jenom pokud ciste nahodile neunikne skutencny dokument napr. na stranky jistych blogu.

Anonymní řekl(a)...

Ják znám Havlase, tak nejspíše jen uvěřil ředitelce Anděrové, že se to řešilo správně, pří. že je Kubínová nemocná a nechal to být, ale ověřit si její tvrzení měl, těžko to nyní svádět na někoho jiného. Olomouc to našla za pár dní a buhví, kolik toho ještě je. Podle toho, jaký k tomu mělo vedení UEM AV přístup bych ne nedivil, kdyby v tom lítali i další lidé z rady.

Uvidíme, otázky Havlas dostal a je řada na něm, má co vysvětlovat. A Anděrovou bychom měli vyzvat, aby NDA dr. Kubínové okamžitě zrušila, teď už není co zamlčovat a rada by měla své rozhodnutí revokovat.

Anonymní řekl(a)...

Mohu Vás ujistit, že pokud by doc. Vargová poslala jakýkoliv falsifikát a my se samozřejmě optáme i jinde, že v takovém případě se to bude řešit na Motole přísně.

Anonymní řekl(a)...

Dost ilustrativní je výrok nejmenovaného vedoucího jednoho z UEM oddělení: "Mám se tu dobře, nic nevím a nic vědět nechci..." Kolik takových se ještě najde?!

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 11:47 Možné to je, ale to z něj nesmývá vinu. Zachoval se v podstatě jako ten bývalý děkan v Olomouci, co předal ústně věc k vyřízení Zbořilovi a ten to dodnes popírá a všichni víme, jak skončil Čeněk Gregor.

Věc měl projít a předat ji kompetentnímu orgánu, tj. etické komisi AV, pokud byla nečinná EK UEMu, resp. jeho ředitelka. On to místo toho předal jí. Možná i Anděrová čekala s tím divadlem na dobu po návštěvě Havlase a před volbami do orgánů AV a spoléhala na to, že budou chtít jejich hlasy.

Komu dalšímu zrušila rada UEM oddělení bez jeho vědomí ? Já jsem o tom také slyšel, ale považoval jsem to za urban legend AV.

Anonymní řekl(a)...

OK, dovedu pochopit, že to považoval zprvu za blbost nebo za projev nějaké osobní anymozity, ale pak si všichni musím říci, k čemu tady vedení AV je ?
Pak nám prostě stačí přírodovědecká fakulta někde v prdeli na Hané s jedním asákem, který se na ty články slavné AV podívá a vidí a můžeme celou akademii věd zrušit nebo se přejmenovat na pobočku RCPTM.

Tady zjevně selhala paní ředitelka Anděrová a celá ta její povedené etická komise. Teď jsou její členové za totální komiky a kvůli nim spadl vak špíny na AV. A ta pomsta rady UEMu whistleblowerovce by nás měla minimálně dovést do stádia úpravy vnitřních předpisů a norem etiky. Pokud přitom odvolíme celou rada i Anděrovou tak jen dobře, jako výstraha a začátek by to nebylo špatné, jen se obávám, že duo Zažímalová-Havlas na to nemají.

Anonymní řekl(a)...

Postřeh z dálky : Po dlouhé době jsem viděl Hobzu se smát od ucha k uchu.

Anonymní řekl(a)...

Ufff .. tak jsem to dočetl až sem. Průser jako hrom. Přeposílám na kolegy a doufám, že se někdo v AV probudí. Koukal jsem na ty publikace v dzurnalu a je jasný, že to je vylhaný celý. Prostě mají databanku obrázků a házej to jednou sem a jednou tam podle toho, co zrovna chybí.

Palec nahoru Olomouci a panu Furstovi ! Nechce dělat experimentální medicínu ? :-)

Anonymní řekl(a)...

Nějak tomu nemůžu uvěřit. Tak jedna vědkyně bojuje za etiku 3 roky prakticky proti celému ústavu, které bylo kvůli Sykové v totálním etickém průšvihu, a vedení AV si za tři měsíce po podání, ani v době návštěvy nenajde čas, aby se zeptalo na závěry a ty ověřilo, když už samo nečinní nic ?

K čemu jsou teda takové vizitace ústavů ze strany Z+H ?

Anonymní řekl(a)...

Pro pár fotek a povídání na stránkách AV. Skutečné výsledky je nezajímají.

Mně by zajímalo, zda např. zaměstnanci UEM k tomu mají nějaký postoj nebo opět čekají, až to za ně udělá AV ? Ozval se někdo ?

Anonymní řekl(a)...

Na tenhle web nadával Zbořil veřejně než pochopil, že to vědí všichni. Uvidíme, za jak dlouho začne někdo nadávat z AV a nazývat ho žumpou.

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 14:34 To mně taky napadlo, že teď je situace jiná, tehdy šlo o Sykovou a její aktivity mimo ústav na Motole. Tady jde ale o pověst všech v UEMum o Fawcett pověsti ani nemluvě. Holáň pracuje mimo hlavní budovu ale o té Čejkové to věděli všichni a stejně se nic nedělo.

Všichni věděli, že Čejka není schopen ani zapnout PC a vše za něj dělá 80.letá máma, takže nemůže mít výsledky a musí se to " brát ze zásob". A místo Čejkové to nechali vyžrat Kubinovou.

Anonymní řekl(a)...

Podle mě etická komise UEM neselhala, když nazvala žádost šéfové o raw data bossingem, jen se inspirovala v Olomouci.

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 14:34
Něco kolektivního sem na Národní přišlo už v pátek. Uvidíme, co tam bude v pondělí. Nepochybuji, že něco ano. Je to ostuda - to víme všichni.

Anonymní řekl(a)...

Na národní se zvažuje tento postup pod názvem "okres na severu bez koncertu". Jeden z radních podá stížnost na původní usnesení v tom smyslu, že nebyla přítomná vedoucí, které se rozhodnutí týká (Kubinová) a ta, které s ní má největší společný projekt a mělo by na její projekty dopad (Jendelová) s tím, že se tentokrát dostaví i všichni externí radní a paní Jendelová, pokud už má vymalován byt. Ti nejprve revokují původní usnesení, Kubinová představí svoji strategii opakovaně a rada ji zachování oddělení schválí.
Rada pak přijme usnesení, že se "novými podezřeními ScM" má zabývat vedení s tím, že bude ustanovena nová etická komise za účasti respektovaných osob mimo 2LF nebo požádá AV o převzetí věci na EK AV.
Čejková a Holáň si požádají o zrušení prac. poměru a přejdou třeba zpět na PřF nebo LF. Anděrová následně odstoupí.

Je třeba ale, aby se na tom dohodli radní nejprve dobrovolně.

Anonymní řekl(a)...

To je marný, oni už musí jet vabank, každá externí etická komise by je kariérně zničila.

Anonymní řekl(a)...

Samozřejmě AV nabídne alternativní postup ala Syková. Vzhledem k totožnosti ústavu nebude zde problém s procesem i jeho porozuměním.

Anonymní řekl(a)...

Já naopak doufám, že to AV nenechá vyhnít a všechny kopírovače a jejich coverage potáhne z akademie rovnou na prácák. Tohle už snad Zažímalové projít nemůže.

Anonymní řekl(a)...

Pred nejakou dobou tady kdosi z UEM zadal, aby se jim ozvali z RCPTM :) Myslim, ze tato zadost je licha, nebot jsou daaavno v kontaktu. Neni se co divit, ze to tak dopada... vrana k vrane seda, i kdyz nevi, ze jsou to vrany.

http://www.iem.cas.cz/aktuality/prednasky/prednaska-prof-rndr-radek-zboril-ph-d/

Nicmene nejlepsi bude se obratit nekam na vychod. Olomoucka liga excelentu (profesori Zboril a Frebort) miri na Vysokou skolu banskou v Ostrave, aby tam zalozili nove oddeleni. Mohou pribrat i vedeni UEM.

Anonymní řekl(a)...

Anděrová jim posílá do Ostravy nabídku, po Kubinové je zde několik labů volných a máme i schopné grafiky :-)

Anonymní řekl(a)...

Myslíte, že by bylo možné pro paní docentku Čejkovou zajistit profesuru v Ostrave ? Kraj se jí podle jejich slov líbí a specifické odlišnosti je zcela vyhovují. Kotce by přivezla i s Ing. Topinkou.

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 17:27 Už začínám chápat slova Malínského, že si ve středu po radě ústavu při zkoumání králičí buněčné membrány v mikroskopu všiml dvou podivných částic a pro sebe je nazval Hanánočástice a Eisenštajn. Nemá náhodou také úvazek u Vás v Olomouci na rektorátě ?

Anonymní řekl(a)...

Uz jen ze solidarity by se Ostravaci meli take varovat pred tazenim expertu a excelentu.

Anonymní řekl(a)...

To v žádném případě. Únikovka musí bejt a pokud člověk nemá na grant v SAV jako Syková, tak Ostrava je min. 4 hodiny cesty do Prahy, to bylo pro začátek stačit ! Hořejší se i s českou hlavou chystá dokonce odjet do Kyjeva.

Anonymní řekl(a)...

Akademie věd měla před lety projekt Ústav výzkumu Sibiře a dalších vyhnanství s tím, že by to byl jeden z trestů za plagiátorství. Nakonec se to pro veliký zájem ze strany humáčů AV muselo zrušit a místa se relokovala v Krči a BIOCEVu.

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 18:14 Aha, já myslel, že Hořejší dostane Havlase, že on je ta česká hlava. To je teda pohár, diplom, placka nebo nějaká socha necudné akademičky ?

Anonymní řekl(a)...

Koukal jste na to někdo ? Co to doprdele je, ty stránky snad dělal feťák ?
http://www.ceskahlava.cz/cz/fotografie-ceska-hlava/

Snídaně s ... doc. RNDr. Anna Putnová, předsedkyně Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu
Snídaně s ... doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc., primátor hl.m.Prahy
Snídaně s ... Ing. Lubomír Poul, ředitel Úřadu vlády
Snídaně s ... Doc. MUDr. Leoš Heger, CSc., ministr zdravotnictví
Zasedání Klubu českých hlav ... Ondřej Liška a Jiří Paroubek


:-)))))

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 18:22 :-)) Hobza s Havlasem si udělali z Hořejšího tedy totální prdel :-))))

Anonymní řekl(a)...

Dyt to má také tradici :-)
http://www.ceskahlava.cz/cz/2014/odborna-komise-ceska-hlava/

Anonymní řekl(a)...

Ony jim už nestačí multitituly, už si musá dávat i noname ceny, ale publikace číst a posuzovat neumí.

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 18:22


Rodina bývalého šéfa Úřadu vlády Lubomíra Poula žaluje stát. Chce přes 3,5 milionu korun, které prý měla uschované ve vládním trezoru. Peníze policie zabavila při razii v roce 2013, kdy zadržela nejen Poula, ale i tehdejší ředitelku kabinetu premiéra Petra Nečase Janu Nagyovou, později Nečasovou a další lidi. Policie ale Poula nakonec z ničeho neobvinila.
Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/cro-rodina-poula-chce-zpet-penize-z-trezoru-zabavenych-pri-razii.A160415_073650_ln_domov_ELE

Hořejší rulez !!

Anonymní řekl(a)...

UEM je centre of excelence AV, je Vám to snad v prdelákově jasný, ne ?! Jen když si člověk čte ty výroční zprávy, tak neví proč.

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 18:37 Už chápu, proč to Havlas označil jako česká nobelovka. Ony mají ty ceny v trezoru.

Anonymní řekl(a)...

Otázka volebního týmu. Co studoval Hostomský, resp. jaký název měla jeho kvalifikační práce na filosofické fakultě?

Anonymní řekl(a)...

Karteziánská tradice a založení molekulární biologie [rukopis] / Zdeněk Hostomský ; vedoucí práce M. Sobotka, Praha, 1983

Anonymní řekl(a)...

škoda, mohl si vybrat spíš toto :
Leninova interpretace a kritika Hegelovy filozofie [rukopis] / Zdeněk Balaš ; ved. práce M. Sobotka

Anonymní řekl(a)...

Celé je to jedno velké nepochopení toho, kdo Havlas je. Buď se demonizuje nebo z něj mají mladí vědci srandu. Především Havlasovi je skoro 70 let, sotva se drží na nohou a Zažímalka ho tahá po všech spanilých jízdách, kde musí protrpět stále dokola stejné fráze, prezentace a meetingy s lidma, kteří ho nezajímají a které on nezajímá. Do toho musí stihnout chodit x krát na záchod. Pak se z toho tři dny dostává a tak stále dokola. On se snaží od Žížaly utéct ale ta se ho drží jako klíště, protože i když Havlas má charisma ojeté škodovky, Žížala nemá ani to a ještě si ji každý splete s provozní.

Jestli za ním byla nějaká Kubinová, udrží v paměti tak maximálně hodinu a pouští to z hlavy. To je jeho hlavní vlastnost, proč byl uvolenej a proč je pro ostatní akceptovatelnej.

Pokud se k němu vůbec nyní dostala informace o podvodech na UEM, probíhá jeho myšlenkový pochod asi takto :
1. Co je ten obrázek ?
2. Proč to vadí, že je všude ?
3. Co je UEM?
4. Děje se něco ?
5. OK, a jde to nějak zařídit?

On není Drahoš, která myslel na prezidenství a proto podlehl radě a Sykovou odstranil. Havlas je Havlas. Dobře, když se nic neřeší, nikoho to nebolí a je dobře.

Tleskám Olomouci a obávám se, že se tam ještě akademii budou smát několikrát, zvlášť pokud se stejným způsobem podívají na články lékařských fakult UK (dám tip na starší články rektora Zímy).

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 19:42 S tím lze souhlasit. Havlas maximálně dojde za Z., co s tím. Anděrová i Havlas jsou důsledkem autonomie. Její kvalita je odvislá od průměru, no a pokud má někdo afinitu o podvádění, pak většinově přehlasuje menšinu. Na druhou stranu to ale pak určuje odpovědnost za podobné kroky, co předvedla Anděrová s tím nepovedeným ansáblem. Ať si to vyžerou až do dna, a jakmile "vyřeší" tuto várku, poslal bych jim dalších pár fake článků UEMu.

Anonymní řekl(a)...

Dělá si mi špatně. To už můžou ten UEM rovnou zavřít.

H2SO3

Anonymní řekl(a)...

Pokud toho je víc, tak ano.

Anonymní řekl(a)...

Havlas je uz samozrejme za zenitem a jeho role v teto kauze se myslim teprve ukaze. Nicmene to neni ani svine ani neni neschopny, jak z nej tady rada lidi dela. V dobe sveho reditelovani na UOCHB z toho udelal mezinarodni ustav s pravidelnym prisnym hodnocenim skupin a s tenure track pro juniorske skupiny. V roce 2006 zrekonkurzoval vsechny pozice vedoucich skupin v otevrenem mezinarodnim konkurzu, rozpustil nekolik neproduktivnich skupin a nabral nove vedouci vcetne cizincu. Bez nej by UOCHB nebyl tam, kde je.

Anonymní řekl(a)...

UOCHB zde nikdo neřeší, tehdy mu bylo o 15 míň. Současná funkce není o minulých zásluhách.

Bez něj by totiž nebyl UEM, tam kde je.

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 21:27 Co to je za nesmyslnou podmíněnou větu ? Že by tam ústav nebyl ? S někým jiným by na tom mohl být třeba daleko lépe.

Navíc nikdo Havlasovi nebo Zažímalové nebere minulost, ale kritizuje se zde současnost. Tohle na povrch už vyplavalo a budeme se v tom celkem solidně pár týdnů plácat a v podstatě to ničí nějakou komunikace k veřejnost ale především DŮVĚRU VLASTNÍCH ZAMĚSTNANCŮ. Když se někdo ozve ohledně etických otázek, neuspěje na ústavu, tak má AV pomoci a ne ji nechat vyhodit. Kubinová je ženská, Havlas je co ?


Anonymní řekl(a)...

Já kolega Hocka chápu, nicméně kdyby šlo o otevřené konkurzy, nebyl by v Dejvicích jedinej Čech v roli šéfa. Takže ono je to mezinárodní tak nějak po česku. Možná to je ten problém, slupka, vnitřek, vnímání slupky a vnímání vnitřku.

Nám se teď obnažil vnitřek a nemá cenu řešit slupku.


H2SO3

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 21:50 jak řešit ? fakt si myslíte, že to duo komiků H+Z něco vyřeší ? Vymluví se na autonomie ústavů a nechají to být.

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 21:50
hlavně je to strašná ostuda, jak ty články, tak ta likvidace.

Anonymní řekl(a)...

Jaká ostuda ? Každej ví, že se v biolékařských oborech podvádí, tady jen spoléhali fakt, že to nikdo číst nebude a že recenzenti budou stejně líní jako oni.
A ještě k tomu zamyslel se někdo na tím, co to je vlastně za články ? Vezmu nějakou sračku a dám ji do oka králíka a to dělám každej rok s něčím jiným. Jak to může vůbec povolit etická komise, když ten minulý pokud byl "publikačně úspěšněj" ale k ničemu to nebylo. To je fakt pro AV normální takhle nechat trápit králíky ?



H2SO3

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 22:05 takže co, má se to nechat být ?

Anonymní řekl(a)...

Podle mě začne vedení UEMu mlžit jako RCPTM a povedené duo počká na reakci.

H2SO3

Anonymní řekl(a)...

ad 17:27
A do které excelentní budovy/skupiny má Zbořil v Ostravě přejít, nevíte?
Že by nahradil jednu, před nějakou dobou, eliminovanou nanoprofesorku?

Anonymní řekl(a)...

No vzhledem k tomu, ze tehdy uspela mene pez polovina byvalych vedoucich, tak ty konkurzy na UOCHB byly zatracene otevrene. Uvedl jsem to ale jen abych demonstroval, ze Havlas dokaze byt akcni (nebo tedy to aspon dokazal pred 14 lety) - pred nim ani po nem nikdo nic podobne radikalniho neudelal.
Ale ted k jeho roli v te kauze UEM - zatim podle vseho jsou to jen dohady. Zrejme je pravda, ze nechal Kubinovou podepsat NDA - to je ale naprosto standardni postup pri jakemkoli vysetrovani. Treba to projednavani na EK AV probiha - o probihajicich setrenich nesmeji informovat, tak to muze vypadat, ze se nic nedelo. To zruseni oddeleni reditelkou bylo v jeji pravomoci a evidentne to odklepla i RP - Havlas ani Zazimalova nemaji pravomoci, ze by tam mohli nabehnout a vystrilet cely ustav. Ted kdyz uz je to cele zverejnene, tak se to asi vyresi rychle.

Anonymní řekl(a)...

Zatím mlžíte sám stejně jako Zbořil po zveřejnění (ono se to řešilo, o podvod nejde, je to msta, ty věci spolu nesouvisí atp.). Už chybí jen zmmínka, že Kubinová trávila pracovní dobu prací v KFC. Tady přeci nejde o Vašeho kamaráda Havlase, tady o to neřešení svinstev. A věci o EK AV si nechte, ty o ničem nevědí a Čejková, Anděrová nebo Holáň žádné NDA nemají. To samé se týká členů etické komise UEMu. Proč by měl mít NDA nahlašovatel ? Na tom nic standardního není. NDA má mít - když už -komise.

Možná jste nezachytil tu druhou část nadpisu v článku.

H2SO3

Anonymní řekl(a)...

4. října 2020 22:58 Podle Vašeho výkladu by měl podepsat NDA i pan Furst z Olomouce :-) Koukám, že máte na UOCHB odvahy stejně jako pan Havlas a výmluvy jako Zbořil. Pokud něco víte, tak to napište a nešiřte domněnky a nesmysly.

Vargová z etické komise už poslala celý spis sem na LF a už se to rozeslalo dál, na ní se mlčenlivost nevztahuje ? Pro zajímavost info ze spisu, etické komise UEMu odmítla články řešit bez zdůvodnění.

Anonymní řekl(a)...

Info z UEM :
Kubinová dostala NDA ten den, co ji sdělili info o zrušení oddělení. NDA se týká toho, že nesmí mluvit o UEMu. Žádné etické řízení na UEM do pátku neprobíhalo, klidně se zeptejte členů etické komise UEMu. Prostě Anděrové šlo o to ji umlčet.

Jaký by mělo smysl NDA, když o zmíněných článcích ví Olomouc a půlka Krče. NDA máte všichni vy v Dejvicích dva roky a nemusíte si to ani dávat písemně. Zkuste se někdy pochlapit a jako Kubinová vzneste proti Zbořilovi pár etických otázek a pak sem pište. Uvidíme, zda to dva roky vydržíte a jaký názor budete pak mít na roli pana Havlase.

Anonymní řekl(a)...

Koukám, že dobré duše akademie opět začínají hrát hru na mlžný opar. Pro kolegu z Dejvic : k retrakci podvodných článků snad nepotřebujete rozhodnutí etické komise a souhlas ředitelky, ani NDA.

To by mělo být automatické.

Prosím všechny, aby si nejprve přečetly všechny výmluvy Zbořilovců než začnou psát své. Často jsou na slovo totožné.

Čekal bych zde spíš podporu Kubinové jako v případě Čeňka Gregora, ale najednou je to nějak těžší že :-))))))

Anonymní řekl(a)...

Tak pozor - ja se v zadnem pripade nezastavam podvodniku ani reditelky, ktera vyhazuje tu, ktera na podvody upozornila. Je to skandalni prasarna a cela vedecka komunita musi vytvorit takovy tlak na UEM a AV, aby jim to neproslo.
Moje polemika se tykala POUZE toho, jako roli v tom sehral Havlas a co bylo a je v jeho moci udelat - protoze nekteri diskutujici to tu stavi do pozice, ze je to v podstate Havlasova vina. Ve skutecnosti jsou jeho pravomoci velmi omezene a pouze neprime - AR nemuze revokovat rozhodnuti reditelu vvi.
Nekdo to tady srovnaval s roli Sevcika v kauze Gregor - ale ani to neobstoji. Tehdy po te 2. obhajobe mel Sevcik vsechny pravomoci, aby to napravil - stacil jeho podpis (respektive nepodpis) jako dekana a vysledek obhajoby mohl neuznat a naridit obhajobu novou. Havlas muze maximalne vyjednavat s reditelkou UEM a zkusit ji bud premluvit nebo ji pohrozit pripadnym odvolanim (pred kterym by ale museli prejmenovat novou DR).
V ramci zakona o vvi maji reditele obrovsky silnou pozici, coz je na jednu stranu potreba, protoze jinak by nemohli ustavy ridit, ale kdyz se k moci dostane nejaky hajzl, tak je temer nemozne mu zabranit v takovychto prasarnach.
Jen jeste jednou pripominam, ze podobne (i kdyz z jine priciny) byl M. Hofem vyhozen z Heyraku Prof. Jiri Cejka (fyzikalni chemik, zadna prizen s Cejkovymi z UEM) - taky mu ze dne na den zrusil oddeleni. Protestovali proti tomu externi clenove RP i nekteri clenove AR, ale nic nezmohli a Cejka odesel na PrF UK.

Anonymní řekl(a)...

Souhlasím s Vámi až na událost z Heyrovského ústavu, kde jste úplně mimo. Ani sám prof. Čejka by asi nechtěl, aby se zveřejnily okolnosti, které k tomu vedly.

Anonymní řekl(a)...

Pokud jsem slysel, tak Cejka byl vyhozen za to, ze podal grant z PrF UK, kde mel take castecny uvazek. Kdyz ma nekdo spolecnou laborator na dvou institucich, tak je naprosto bezne a logicke a zcela legalni, ze nektere granty podava z jedne a nektere z druhe instituce. Co jsem slysel, tak to byla hlavne zavist, ze Cejka dostal velky OPVVV projekt, zatimco Hof ho nedostal...
Nicmene ta podobnost je v tom, ze reditel rozhodl jak rozhodl a ani Rada pracoviste ani AR to nedokazala zvratit. Zakon o vvi...

Anonymní řekl(a)...

Nikdo nebere někomu pravomoc, ale to jak, se vykonává. Zákon tohle neřeší, to si musí vyřešit ústavy samy a také AV. Radní si klidně mohou schválit, že užití 1 obrázku do více publikací v různých treatmentech je přístupných, stejně tak si mohou schválit zrušení oddělení.

Je na ostatních, aby ti ostatní podle toho jednali. Stejně tak může Havlas se Zažímalovou vydat prohlášení, že oni nic řešit nebudou, protože za publikace odpovídá autor.

Protože ale všechny strany mají odpovědnost, někomu se zodpovídají, tak se tak neděje.

Pokud by šlo v případě fyzikály o hnus, měla se ozvat rada, dozorčí rada, AV. Neudělala to, Čejka to asi pak vzdal. A Hof se tento punc sebou nese.

A i ohledně UEM nemusíme dělat nic, vyfotíme se všichni s Anděrovou a Zažímalovou před UEM a necháme obrázky obrázkama. V tom nám zákon nebrání, přesto se tak neděje. Stačí, když budeme podporovat ty, co se o ty základní principy starají. Pan RNDr. Havlas to už opravdu není.

Anonymní řekl(a)...

Vyzvěte p.Havlase k tomu, aby zveřejnil korespondenci s dr. Kubinovou. Pokud ji zveřejní celou, musí do 5 minut rezignovat. 3 měsíce měl celé tohle divadlo a další věci na stole a neudělal nic. Srovnejte s Olomoucí.

Anonymní řekl(a)...

5. října 2020 15:44 to není pravda, že neudělal nic. Jel na vizitu a dohodl vyhazov. Zažímalová se nechala slyšet, že Mirku podpoří. OK, tak může začít.

Anonymní řekl(a)...

re 15:48 - placate nesmysly - proc by Havlas dohadoval vyhazov. To, ze to neresili verejne na vizite je celkem logicke. Jedine co si umim predstavit je, ze se snazili, aby se obe strany dohodly a nebyla ostuda na venek. Mozna si Anderova myslela, ze na ni zakleknou a kdyz to neudelali, tak si troufla te Kubinove zrusit oddeleni. Ted uz to ale resit budou - tim jsem si jist - ale s tim omezenim te pravomoci. Dulezitejsi bude ale tlak primo na vedeni UEM - musi videt, ze ostatni vedi, jaci to jsou lumpove a ze se jim to dlouhodobe nevyplati.

Anonymní řekl(a)...

5. října 2020 15:55 Protože mu ty obrázky nevadily, vadila mu stěžovatelka. Vy prostě tomu nechcete uvěřit a tak vymýšlíte nesmysl :-) Stačí požádat Havlase o ty stížnosti, pak počítejte už jen čas.

Jak dlouho vám trvalo, než jste pochopil problém z dzurnalu ? A podle vás to Havlas nepochopil za 3 měsíce ? Klidně ve vaší argumentaci pokračujte, ale připomínáte mi obdivovače jednoho olomouckého rektora.

Anonymní řekl(a)...

5. října 2020 15:55 Protože se Zažímalová před svědky nechala slyšet, že Kubinovou nepodpoří. Ta chudinka si totiž myslela, že jde o nějaké politikaření. Zda je tak blbá nebo jen uvěřila Anděrové je už nerozhodné. Rozhodně nesázejte na tu povedené duo. Mimochodem Havlas je už navržen k etické komisi AV, aby to trpění podvodů vysvětlit, tak uvidíme, zda to nebude řešit Zažímalová stejně jako Miler.


Anonymní řekl(a)...

5. října 2020 15:55 Havlas ho nedohazoval, ale odsouhlasil, protože mu odpadnul problém.

Anonymní řekl(a)...

Myslím, že situaci na ÚEM je třeba doplnit o další věci. Diskutuje se tu problém Čejková, Holáň a Kubinová, ale zapomíná se na to, že např.
a) svého času bylo vypsáno VŘ na „ vedoucího nového oddělení“ – formalita, jejímž výsledkem byl Horák
b) vyhozen byl Peterka s Peterkovou a jejich oddělení převzal Machoň bez výběrka
c) moc to řvalo, tak se oddělení přejmenovalo
d) pak moc řvalo, že oddělení Malínského má jen servisní charakter, tak se taky přejmenovalo, a máme z Malínského vědce
e) jmenovala se Eisensteinová, přímá podřízená Malínského, zástupce ředitelky, do funkce tajemnice RÚ. Jasný střet zájmů, protože o čem se radí Rada, ví ředitelka dřív, než Rada dozasedá
f) po 22 letech je deset let před důchodem vyhozena sekretářka ústavu a je „nahrazena“ důchodkyní, která sekretářku nikdy nedělala, a doteď ji ani nevykonává, zato ale má vyšší plat již ve zkušební době – to konstatovala jako pochybení OO i Inspektorát práce
g) rok na to je vypsáno výběrko na „tajemnici ústavu“, která má ovšem stejnou pracovní náplň jako z tzv. organizačních důvodů vyhozená původní sekretářka
h) tajemnice je přijata a zaměstnanci jsou informováni, že se nejedná o sekretářku, byť zjevně její všechny úkony vykonává
i) z původního oddělení Peterky je vyštvána Machoněm Hovořáková &spol., což ve výsledku vede k likvidaci unikátního výzkumu v oblasti teratologie
j) ředitelka využívá služeb právníků proti vlastním lidem ( u většiny závažných jednání byli přítomni vždy 2) , zatímco spory např. s ostatními ústavy byly rychle zastaveny ( např. hemagely a Čejková) nebo prodej Bioinova za směšnou částku
k) Fulkové bylo zřízeno oddělení, zatímco Fulka sedí v dozorčím orgánu ústavu
l) Sychrová seděla v DR za Sykové, pak byla DR převolena, a světe div se, Sychrová je opět šéfkou DR, byť byla ze své funkce přímo odpovědná za stav před odvoláním Sykové
m) k tomu všemu počet grantů neustále klesá
n) atd.
Tohle všechno je ukázkou nesystematické práce ředitelky ústavu, a v neposlední řadě i ústředí akademie a jejích kontrolních orgánů. Že po Anděrové zbyde jen hromada odpadků, je otázkou pár měsíců a logickým vyústěním její „ředitelské“ práce.

Anonymní řekl(a)...

Neděljete z Havlase nevinného. Ta povedená skupina se sice dohodla, že se zbaví problému, a to se stalo. Ale Havlas mohl minimálně zjištění prezentovat stejně jako to udělal dzurna. Přesto to neudělal. Proč asi ?

Anonymní řekl(a)...

Mimochodem Havlas je stále zaměstnancem UOCHB. O podvodech věděl, přesto ve své funkci na AV ji neřešil. Není to SM na UOCHB ? ...... Modří, Zbořil a Hobza už vědí :-)

Už si konečně uvědomte, že funkce mění a tak jako měl možná ahnung o chemii na UOCHB, tak nemá ahnung o vedení AV. Za Zbořila se jelo v podvodech a proto to házíme na Zbořila, který má tunu výmluv. Teď tady máme tuhle sračku a Havlas ji mohl vyřešit a neudělal to. Můžete to chtít okecávat jak chcete, ale k čemu nám bude, že se zbavíme Čejků, Topinky a Anděrové, když nemáme nikoho, kdo řešil jejich klony jinde.

Čekal bych od Havlase vyjádření, ON ALE 3 MĚSÍCE MLČÍ. Věřte mu klidně dál, ale mlčte s ním.

«Nejstarší ‹Starší   1 – 200 z 4999   Novější› Nejnovější»