čtvrtek 3. září 2020

Roušky plné českých zmatků a nadějí americké chudiny

Nákaza koronaviru prolétla Spojenými státy a v podstatě se dostal život do normálních kolejí. Z externího pohledu většina lidí hodnotí zmatečné a velkohubé výroky Trumpa, ale nutno říci že americká realita je o trochu o něčem jiném, než je uváděno v médiích. Předně federál nemá do opatření ve státech moc co povídat, vlastně může jenom povídat, činy dělají guvernéři. A pokud srovnám chování jednotlivých amerických států, myslím že po počátečních zmatcích většina států neměla vážnější problém. Co mě na celé akci upoutalo jsou dvě věci stojící mimo média: chování chudých Američanů během konoraviru a chování českých vědců. Málokdo z Evropy si uvědomil ten paradox, že velká část chudých Američanů, což zahrnuje od studentů, hastlerů, svobodných matek, mladých obecně až po klasickou lower class měla poprvé za život zaručený příjem díky pomoci americké vlády/vlád. Spousta z nich poprvé splatila své dluhy, zapsala se na školu, nemusela poslouchat své přiblbé šéfy, vykonávat levnou práci a především přehodnotila svůj život, protože měla čas myslet na sebe a svou „duši“. Jsem zvědavý, zda spotřeba psychofarmak za období (po) korovairu částečně neklesne. 


Podle toho, co čtu a viděl jsem kolem sebe bych si dovolil tvrdit, že hodně amíků bude na toto období vzpomínat nakonec v dobrém, i když částečně ještě víc zchudnou (spousta opatření a pomoci se bohužel neprodloužila do konce roku). Nevím, zda se o tom v CZ píše, ale nic moc jsem o tom jevu nenašel. Samozřejmě jiný pohled má střední a vyšší třída , který pomoc nepokryje původní standard, ale například spousta známých se v panice odstěhovala na své příměstská sídla a nechtějí se například do NY vlastně vracet a pracují na dálku i nyní. Tady se obávám, že jim to dlouho nevydrží. 
A teď k českým rouškám. Přiznám se, že jsem se té české rouškománii poněkud vysmíval, protože i když jsem chápal snahu něco dělat, v podstatě mě to připomnělo svoji koncentrovanou kolektivní hloupostí Vítězný únor roku 1948 anebo demonstrace po vstupu vojsk v roce 1968.
Předně jsem nikde v ČR nenašel oficiální důvod nošení roušek, tj. zda to má chránit okolí před nemocným nebo nemocného, aby nakazil okolí, tj. odpověď na otázku zda rouška pomáhá virus nevdechnout anebo nevydechnout. Nikde jsem také nenašel porovnání velikosti viru (cca 120 nm v jednom směru) a díry v roušce. Čekal bych, že někdo odpovědný mi je schopen vysvětlit, jak má taková filtrace fungovat, protože v tomto modelu, kde jsou díry větší než vir to fungovat nemůže, a to i kdyby musel být vir obalen vodou. Vzhledem k tomu, že jde o polární molekulu a (chemicky) polární vir, síla polární vazby asi těžko obstojí před mechanickým (nepevným) vláknem rouškou, navíc při pravidelném dýchání (dejme tomu 15/min) vydýcháme cca 40g vody (odhad z literatury) dojde k ustálenému stavu (tuším, že se tomu říkalo ustálená difuze) a to, co projde na povrch z úst vytlačí to, co zadržuje rouška. Musí, jinak by se člověk udusil. Maximálně z toho rouška udělá menší mikrokápenky. Chápu, že je těžké bojovat s laickou komediální a spektakulární vizí bezpečnosti ne nepodobnou podobě a účinnosti prostředků bolševika pod zkratkou IPCHO (zkráceně pláštěnka a plynová maska) před následky atomového výbuchu kombinovanou s všeobecným strachem a s pseudovědeckými rychločlíánky ohledně zabránění průletu chrchele textílií, ale myslím si, že by měla mít vědecká komunita trochu sebekritiky a držet si odstup, což se bohužel v ČR nestalo. Za koronavirus opravdu čeští vědci nemohou a možná je dobré veřejnosti naznačit, že ne všechno věda zvládne a umí vysvětlit a nesnažit se cpát do každé diskuse v médiích, která natsavuje již tak nastavovanou kaši. 



A k testům PCR a jejich chybovosti se raději vyjadřovat nebudu vůbec. Vzpomněl jsem si na hodiny u stroje a kouzlení mého jednoho kolegy. Vždycky mu to vyšlo a upřímně imunologická komunita byla celkem často schopná vygenerovat tuny mechanismů a představ, které ještě před publikováním působily dojmem pohádek předčítaných Karlem Hogerem spojujíce do sebe obskurní biochemické interpretace chemických reakcí, bezmyšlenkovité pokusy s ANOVou , víru v utajený fitting jakékoliv křivky výrobcem (např. ELISA), kouzelné hrátky s pipetou a grafickým editorem. Nemohlo to asi dopadnout jinak a veřejnost jim věří tak maximálně to, že Babiš za koronavir nemůže. 

Abych skončil nějak pozitivně. Švédsko si zachovalo chladnou hlavu, jak jinak, ani Gréta nedemonstrovala za izolaci obyvatelstva před globální zhoubou. UK začalo dobře, Boris vařil z vody jako vždy, pak sice začala zmatkovat, jako vždy, ale nakonec se zachovali rozumně i přes tlak medií a pokud pominu jejich nedávný neuvěřitelný průšvih s přijímáním na vysoké školy, ukázali, že etatistické státy typu Španělska, Belgie a Itálie mají k dokonalosti i přes všemožné deklarace daleko. Osobně podezírám Borise, že se nakazil záměrně kvůli PR. Brazílie měla víc rozumu než evropské státy. Nakonec se v EU povětšinou zmohly jen na zákazy a na lavírování dle mediálních záběru z několika mizerně personálně vybavených nemocnic. 

P.S.: k diskusi o vyhození Zbořila z učené společnosti. Sice nevím, zda jde o drb a zda kouzelníci s grafy z ní vypadnou nebo ne, ale opravdu si někdo myslí, že na vědecké úrovni něco dokázal rektor Zima, Cyril Hoschl , Kuklík nebo Havlas, kteří v té společnosti také jsou ? 😊 Místo přijímaní, vyhazovaní bude možná lepší si přestat psát komické dvoj a trojtituly před a za jménem a místo toho u fotky uvést, v čem je přínos těch členů a v čem jsou učené. Bohužel kromě akademického bafuňářství a schůzování, společnost nic nedělá. Omlouvám se, brání svobodu v Bělorusku prohlášením.

Podle stanov tato groteskní společnost pěstuje myšlení a jednání překračující hranice jednotlivých oborů a klade důraz na etiku vědeckého konání. . Předpokladem členství je výrazný a tvůrčí přínos vědě a mravní integrita. Takže Zbořil, Hobza, Otypeka, pardon prof. Zbořil ...

4 964 komentářů:

«Nejstarší   ‹Starší   4601 – 4800 z 4964   Novější›   Nejnovější»
Anonymní řekl(a)...

To neee, nevypadá to na Pozadí 2. Rektor se asi jistí aby nepadla odpovědnost na něho. Proto zásahy proti 3 lidem. Časem to vyleze ven.

Anonymní řekl(a)...

https://olomoucka.drbna.cz/zpravy/spolecnost/26552-na-me-odvolani-rektor-nema-kompetence-brani-se-dekan-jednim-z-duvodu-je-uklid-na-zachodcich.html

Anonymní řekl(a)...

Smiroval a navic nesplachoval :-)

Anonymní řekl(a)...

re: Rektor se asi jistí ...
Rektor především má respektovat presumci neviny. Když už podal to nesmyslné trestní oznámení, tak aspoň měl vyhlásit, že s případnými kroky dle zákoníku práce vyčká až na výsledky vyšetřování.
Takhle zhovadile naposledy postupoval Gardener, když vyhodil z práce Pancíře a Haslingerovou, kteří kritizovali jeho podivné praktiky. A současně s tím vyhazovem podal i trestní oznámení na Pancíře - podobně nesmyslné, jako teď podal rektor. Státní zastupitelství ten Zahradníkův nesmysl odložilo - jako nesmysl. Jenže s tím zbytečným vyhazovem z práce už nikdo nic nenadělal.

Anonymní řekl(a)...

Pokud mimo podezření na trestný čin nejde i o zavazne porušení pracovních povinností. Pak má logiku souběh trestního oznámení a pracovněprávních kroků.

Anonymní řekl(a)...

Pokud mimo podezření na trestný čin nejde i o zavazne porušení pracovních povinností.

Ano, ta špatná správa úklidu záchodků je určitě velmi závažné porušení pracovních povinností. :-)

Anonymní řekl(a)...

Ad: Pokud mimo podezření ...
Jasně, a na podvodníka Zbořila a spol., u kterých jasně jde o dotační podvody, a falšováním výsledků i o porušovaní pracovních zásad, taky jistě rektor už podal trestní oznámení, že ano? To, co rektor předved, je normální bolševický styl likvidování oprávněných kritiků.

Anonymní řekl(a)...

O jaký trestny čin se tam má jednat a lze to dokázat? Nebo je to jen pocitologie?

Anonymní řekl(a)...

https://www.prf.upol.cz/nc/zprava/clanek/dekan-prf-martin-kubala-s-vytkami-rektora-nesouhlasim-u-soudu-hajim-fakultu-a-univerzitu/

"Předložené důkazy pak dle mého názoru významným způsobem mění náhled na některé části žaloby, např. ukazují, že dopis ex-rektora Millera, který je žalobcem prezentován jako přiznání pochybení ze strany univerzity, ve skutečnosti vznikal v součinnosti s žalobcem, u jednoho ze svědků, dr. Navaříka, pak mám důvodné podezření, že před soudem svědčil křivě (o tomto podezření již pan rektor byl informován, zda již UP podala trestní oznámení, mi známo není). "

Doufám že to Navalžík brzo dostane i s razítkem od soudu. Na Mírově prý mají dobrej chleba s vodou.

Anonymní řekl(a)...

Ví pan děkan, jak je těžké něco takového prokázat a jak snadno za to může být stíhán on? Celkové ten jeho článek je krásná ukázka potopení lodi. Aby vzal s sebou co nejvíc dalších lidí. Na kolegy z fakulty taky rád ne o hodí :o)

Anonymní řekl(a)...

Je to taky ukázková manipulace: snaha odvést pozornost. Babiš hadra. Je to kampaaaaaaaaaaaň. A za všetko může Klůsek, teda rektór.

Anonymní řekl(a)...

panika v řadách Káťaktorátu nejspíš značí, že to tak těžké na prokázání nebude ;)

Anonymní řekl(a)...

Ta panika je z jejich posledních kroků zcela zjevná, to odvolání děkana je tak bizarní, že musí vědět, že mají průser jak Brno a snaží se zoufale zachraňovat.

Doufám, že už se aspoň učí péct chleba s pilníkem.

Anonymní řekl(a)...

Ona je nějaká panika mimo PŘF?

Anonymní řekl(a)...

6. října 2022 18:37

Kubala se mel pred rozhovorem radeji poradit s pravnikem 🤣

...jsem po skončení pracovního poměru žalobce na PřF požádal o možnost přístupu k pracovním e-mailům žalobce a tento mi byl se souhlasem vedení univerzity umožněn za období, kdy jsem byl nadřízeným žalobce. Několik e-mailů skutečně bylo použito...

vs https://www.epravo.cz/top/clanky/muze-si-zamestnavatel-precist-e-maily-byvaleho-zamestnance-111482.html

Anonymní řekl(a)...

Špatná judikatura, on lezl do mailů zaměstnance, který sice odešel z fakulty, ale byl na UP i nadále zaměstnán a danou emailovou schránku stále používal. A nečetl jen hlavičky...

Anonymní řekl(a)...

Kubala má prý 1-2 semestry právnické fakulty

Anonymní řekl(a)...

On se sám udal xD
A ještě tam napíše, že to dělal s úmyslem vyhrát soud, takže to máme zpřísněnou trestní sazbu za snahu získat tím výhodu. Chudáci policajti, si nic nevydělají, když nebudou mít co vyšetřovat xD

To není možný...

Anonymní řekl(a)...

19:52 K tomu co udělal neexistuje obhajoba. A veřejně se přiznal. Ten půjde sedět.

Anonymní řekl(a)...

ach jo zase ty bubliny z katriny. Sorry jako, zatím má nejblíže k problémům udavač z Přerova ;)

Anonymní řekl(a)...

Honem rychle změnit téma, ať se nemluvi o tom, že je děkan tak blbej, že se sám poslal do teplaku! Tak rychle, Zbořil, Hobza, Otyepka, Navalžík, odbory, akademická mafie, podvody... Honem něco!

Anonymní řekl(a)...

Když byl přenos ze zasedání akademického senátu UP a o něco dříve i PřF UP, tak bylo na rektorovi vidět, jak je mu nepříjemně a vypadal, jako že se stydí - řekl bych, že je buď podplacenej, nebo ho něčím vydírají.

Anonymní řekl(a)...

Myslíte prirodovedci? :o)

Anonymní řekl(a)...

21:26 jojo, Kubala ho podplatil...

Anonymní řekl(a)...

Policie tak už od ledna může nařídit komukoliv, kdo má ve svém počítačovém systému nebo na nosiči informací nějaká data, aby je po stanovenou dobu v nezměněné podobě uchoval.

https://ekonomickydenik.cz/mimoradny-zasah-lidskych-svobod-policie-muze-bez-souhlasu-soudce-zalohovat-data-internetu-pocitacu-i-telefonu-dokonce-stopnout-web/

Anonymní řekl(a)...

6. října 2022 21:39 ...Policie tak už od ledna může nařídit...

a ted jde jen o to, zda je Google/Apple/Amazon/Microsoft (= hlavni poskytovatele data cloud sluzeb) poslechnou 😉

Anonymní řekl(a)...

Kdo mi vyvrati ze Kubala je nejvetsi picus v akademickem svete?Kubala do kriminalu…

Anonymní řekl(a)...

Chci videt Kubalu v teplakach😊.Kdo je pro?😂😂😂👍

Anonymní řekl(a)...

Kurva,sami odstavce a zakony,na hovno,chceme videt fight Zboril vs Kubala,na dvorku za RCPTM,kdo vyhraje???Prijimam sazky😂😂

Anonymní řekl(a)...

Podvodníci typu Zbořil, Otyepka, Hobza a spol by ze slušné univerzity byli dávno vypakováni, už jen za Gregorovu obhajobu a krytí podvodu v JACS. Nemusely by se řešit tyhle sračky.

Anonymní řekl(a)...

7. října 2022 2:52
Prosíme autory komentářů o věcnost. Jaké barvy ty tepláky?

Anonymní řekl(a)...

6. října 2022 17:36 ...Rektor především má respektovat presumci neviny...

Tezko respektovat presumpci neviny, kdyz Kubala v problematicke cinnosti (= zverejnovani info ziskanych prectenim cizich e-mailu) stale pokracuje treba na dzurnalu

https://www.dzurnal.cz/index.php/2022/10/06/dekan-prf-martin-kubala-s-vytkami-rektora-nesouhlasim-u-soudu-hajim-fakultu-a-univerzitu/

Anonymní řekl(a)...

6. října 2022 10:27 https://jointlab.upol.cz/kvita/catrin_ja_ta_vazne_lubim/MVV/

vs

Metodické stanovisko pověřence pro ochranu osobních údajů k pořizování a
dalšímu užití fotografií a audiovizuálních záznamů fyzických osob ze strany
Univerzity Palackého v Olomouci

...nejedná se o znevažující záznamy (tzn. záznamy, které mají způsobilost osobu dehonestovat,
zesměšňovat...

https://www.upol.cz/fileadmin/userdata/UP/uredni-deska/MS_1_2020-GDPR_audiovize.pdf

Anonymní řekl(a)...

Info z mailů má hlavně soud, který je připustil v líčení. Konec zvonec, drahý mazaný advokát Zbořila se teď může na hlavu stavět.

https://www.dzurnal.cz/index.php/2022/10/07/vypoved-podle-gardnera/

Anonymní řekl(a)...

7. října 2022 10:00 ...Konec zvonec...

a ted pujde o to, jak se soud nizsiho stupne popasuje s vyse citovanym judikatem soudu NEJVYSSIHO (pokud tedy nekdo namitku s poukazem na judikaturu 6 Tdo 148/2021-217 vznese)

https://www.zakonyprolidi.cz/judikat/nscr/6-tdo-148-2021

Anonymní řekl(a)...

9:29 Tak si k tomu přečtěty ty kvitovy komentáře.
A rovnou v celé STBácké složce https://jointlab.upol.cz/kvita/catrin_ja_ta_vazne_lubim

Navíc je to umístěno a veřejně zpřístupněno z domény upol.cz

Anonymní řekl(a)...

Zajet někam do GDPR "svobodného" zahraničí a zveřejnit "žhavou" korespondenci podle tamějších zákonů na serveru který si nenechá do obsahu mluvit (tj. nepodléhá české jurisdikci). Z pohledu práva by to bylo/nebylo v pořádku? :-)

Jen pro pořádek a pro precizní čtenáře detektivek: Ke skutečnému „zveřejnění“ ani zdaleka nedošlo, jak dokládá i Martin Kubala. Materiály/e-korespondence je k dispozici jen soudu, zatím neunikla na veřejnost, což je ovšem škoda. Myslím si, že všemu by nejvíc pomohlo, kdyby byla zveřejněna do posledního puntíku. Třeba tady na dž.

https://www.dzurnal.cz/index.php/2022/10/07/vypoved-podle-gardnera/

Anonymní řekl(a)...

7. října 2022 10:32 ... je to umístěno a veřejně zpřístupněno z domény upol.cz...

pokud to nekomu na tech fotkach zobrazovanemu vadi, proc si namisto postovani prispevku na blogu nestezuje ofic. kanaly UP?

Anonymní řekl(a)...

7. října 2022 11:10 ...Z pohledu práva by to bylo/nebylo v pořádku...

z pohledu internich pravidel UP by pravdepodobne bylo poruseni smernice "Ochrana osobních údajů
na Univerzitě Palackého v Olomouci", a zodpovedni za to by nejspis byli vsichni, kdo Kubalovi pristup k tem e-mailum + jejich nasledne cteni a zverejneni umoznili

https://files.upol.cz/sites%2Fpub%2FPubNormy%2FR-B-18-12.pdf

...„Třetí stranou“ se rozumí fyzická nebo právnická osoba, orgán veřejné moci, agentura nebo jiný subjekt, který není subjektem údajů, správcem, zpracovatelem ani osobou přímo podléhající správci nebo zpracovateli, jež je oprávněna ke zpracování osobních údajů...

Anonymní řekl(a)...

Normy si může UP dělat jaké chce, nikdy nemůžou mít vyšší váhu než soud. Třetí strana už maily má a na UP se můžou na hlavu stavět. A třeba i za porušení interních norem vyhazovat, ten soud s Kubalou bude určitě zajímavý - vyhazov za zveřejnění osobních údajů soudu, co je přijal jako důkaz. :-)

A únik? Muselo by to být stylem "prostě vůbec nevíme odkud to uniklo, těch stran to má víc".

Anonymní řekl(a)...

7. října 2022 11:52 ...nikdy nemůžou mít vyšší váhu než soud...

nejvyssi soud k tomu rika tohle: https://www.zakonyprolidi.cz/judikat/nscr/6-tdo-148-2021

Anonymní řekl(a)...

7. října 2022 11:52 ...vůbec nevíme odkud to uniklo...

ted uz se ale hraje "o Kubalu", a ten se k predani neceho, k cemu nemel mit pristup, opakovane priznal ;-)

Anonymní řekl(a)...

Nejvyssi soud k tomu rika tohle: https://www.zakonyprolidi.cz/judikat/nscr/6-tdo-148-2021

Úplně jiný případ.

dne 24. 7. 2019 v době kolem 10:07 hodin v XY, okres XY, na pobočce prodejny společnosti S. S., IČO XY, bez vědomí a souhlasu poškozeného P. H. získal přístup do jeho soukromé e-mailové schránky XY, a to prostřednictvím služebního mobilního telefonu Samsung Galaxy J5, IMEI 357463099719857, který poškozený P. H. odevzdal dne 18. 7. 2019 při skončení jeho pracovního poměru u společnosti S. S. regionálnímu řediteli J. H., přičemž tento telefon byl po odevzdání uložen do trezoru v pobočce prodejny v Králově Dvoře, jejímž vedoucím se po poškozeném P. H. stal obžalovaný J. O., přičemž obžalovaný zřejmě využil uložených přihlašovacích údajů k soukromé e-mailové schránce poškozeného P. H. XY v odevzdaném služebním mobilním telefonu a z této e-mailové schránky XY odeslal dne 24. 7. 2019 v 10:07 hodin J. H., regionálnímu řediteli Jihovýchod společnosti S. S., na adresu XY, do kterého obžalovaný napsal text „Ahoj J., Dobrý co?“ s uvedením „Odesláno z mého chytrého telefonu Samsung Galaxy“, přičemž přílohu tohoto emailu tvořila e-mailová komunikace poškozeného P. H. s V. P., oblastním ředitelem ve společnosti P., S., ohledně nástupu poškozeného do nového zaměstnání, přičemž poškozenému P. H. byla do jeho soukromé e-mailové schránky XY obratem doručena automaticky nastavená odpověď adresáta J. H. o aktuálním čerpání dovolené“.

Anonymní řekl(a)...

https://www.dzurnal.cz/index.php/2022/10/06/dekan-prf-martin-kubala-s-vytkami-rektora-nesouhlasim-u-soudu-hajim-fakultu-a-univerzitu/

Anonymní řekl(a)...

7. října 2022 12:07 ...Úplně jiný případ...

Opravdu?

... Z hlediska naplnění objektivní stránky tohoto trestného činu je podstatné, že získáním přístupu ve smyslu § 230 odst. 2 tr. zákoníku se zde rozumí takové jednání, které pachateli umožní volnou dispozici s počítačovým systémem nebo nosičem informací a využití jeho informačního obsahu. Získat přístup lze přitom oprávněně i neoprávněně, nezáleží ani na důvodu, který k němu vedl...

https://www.zakonyprolidi.cz/judikat/nscr/6-tdo-148-2021

http://zakony.centrum.cz/trestni-zakonik/cast-2-hlava-5-paragraf-230

Anonymní řekl(a)...

Kubala volnou dispozici s počítačovým systémem nebo nosičem informací neměl, získal leda "pár" mailů pro soud. Ten případ je prostě jiný.

Anonymní řekl(a)...

12:56 získal kopii emailové schránky za období cca tří let. To je leda "pár desítek tisíc mailů". Ten případ je prostě jiný. Horší. Mnohem horší.

Anonymní řekl(a)...

7. října 2022 12:56 ...Kubala volnou dispozici s počítačovým systémem nebo nosičem informací neměl...

samozrejme, a proto se na to bude vztahovat klasifikace "spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 jako člen organizované skupiny"

Anonymní řekl(a)...

"...jsem po skončení pracovního poměru žalobce na PřF požádal o možnost přístupu k pracovním e-mailům žalobce a tento mi byl se souhlasem vedení univerzity umožněn za období, kdy jsem byl nadřízeným žalobce..."

Uvedené období je 1. února 2018 - 30. září 2020.
2 roky, 7 měsíců a 29 dnů emailových korespondencí.
Tepláky.

https://www.prf.upol.cz/nc/zprava/clanek/dekan-prf-martin-kubala-s-vytkami-rektora-nesouhlasim-u-soudu-hajim-fakultu-a-univerzitu/

Anonymní řekl(a)...

A z té tisícovky mailů potom vybral pár, které uplatnil u soudu. Hádal bych, že mu s tím čtením někdo pomáhal...

Anonymní řekl(a)...

Kopie emailové schránky stále není možnost vystupovat pod mailovou identitou Zbořila, jak se stalo v odkazovanem případě. Tím to není ani možnost volně disponovat s tímto "počítačovým systémem".

Anonymní řekl(a)...

13:05 "...počítačovým systémem NEBO NOSIČEM INFORMACÍ A VYUŽITÍ JEHO INFORMAČNÍHO OBSAHU..."

Věnujte pozornost spojce "nebo":

Pomocí spojky nebo vyjadřujeme volbu mezi dvěma eventualitami. Podstatné je, že eventuality jsou libovolně zaměnitelné a je lhostejno, která z nich bude platit, které dáme přednost (v konečném důsledku mohou nastat i obě).

https://prirucka.ujc.cas.cz/?id=155

Anonymní řekl(a)...

Na základě podrobností výpovědi z pracovního poměru děkana PřF UP zveřejněných na DZurnalu.cz a ve spojitosti s událostmi posledních dnů (návštěva paní ministryně Langšládlové na UPOL, resp. CATRIN v doprovodu pana náměstka MŠMT prof. Millera) mě napadlo (asi už jsem paranoidní), že to celé divadlo má sloužit vyšším záměrům, ne až tolik prof. Zbořilovi, o kterého se ve zmíněné soudní tahanici jedná. Co když to je o záchraně minulého rektora, který dnes sedí na vysoké pozici a na ministerstvu školství si už nemůžou dovolit další problém? Z toho, co napsal děkan Kubala na DZurnalu, je zřejmé, že tehdejší rektor v součinnosti s lidmi z CATRIN chtěl poškodit univerzitu. A pomáhalo mu v tom asi i právní oddělení a další lidi z rektorátu UP. A to, že svědectví (v podobě mailů) o tomto konání vytáhl děkan Kubala u soudu a soud to přijal, ohrožuje spoustu lidí včetně pana náměstka. A možná proto tak hystericky současný rektor zasáhl, protože se bojí, co by se mohlo stát. V každém případě tato akce neprospěla univerzitě.

Anonymní řekl(a)...

Taky by to mohlo souviset se včerejším summitem v Praze a tím, že Miller komentoval pohřeb britské královny

Anonymní řekl(a)...

13:16 Člověče, vy byste byl skvělý redaktor Aeronetu... NEsmíte věřím všemu, co Kubala říká. Spíš je lepší neveřit ničemu, je to patologický lhář.

Anonymní řekl(a)...

13:21 A co když smrt královny byla součástí plánu? Aby to pak mohl Miller komentovat!? ha!? :o)

Anonymní řekl(a)...

VYUŽITÍ JEHO INFORMAČNÍHO OBSAHU U SOUDU, který toto využití povolil. Už je připravené a oficiálně podané trestní oznámení na děkana? :-)

Anonymní řekl(a)...

A na to jste přišel jak, že to povolil? Říká se, že ho za to soudce sjel na dvě doby xD

Anonymní řekl(a)...

Říká se, že ho za to soudce pochválil, za bránění peněz daňových poplatníků. xD A teď si z těch informací vyberte. :-)

Anonymní řekl(a)...

Re: nejdražšího a nejmazanějšího advokáta v zemi
https://www.dzurnal.cz/index.php/2022/10/07/vypoved-podle-gardnera/

Zbořil není první excelent, co sazí na Sokola. Na firmu Brož-Sokol vsadil i Zahradník - když chtěl z Pancíře vysoudit mega, nebo aspoň půl, za to, že Pancíř o něm řekl pravdu.
Leč Zahradník stejně nakonec nevysoudil ani korunu. Viz. - Brettschneider let devadesátých:
https://www.cibulka.net/petr/view.php?cisloclanku=2007050601

Anonymní řekl(a)...

https://olomoucka.drbna.cz/zpravy/spolecnost/26572-ministerstvo-skolstvi-rektor-nemuze-sesadit-dekana-bez-souhlasu-senatu-skoly.html

Anonymní řekl(a)...

Re: rektor-nemuze-sesadit-dekana-bez-souhlasu-senatu-skoly

Olomoucký děs: Rektor naší univerzity je pometlo, kterým zametá smečka gangsterů z Podvodníkova -- už podruhé v nedávné historii.

Anonymní řekl(a)...

vytazeno z UP Reflexe:
Domnívám se, že celou frašku mohou ukončit jen senátoři navržením a schválením odvolání rektora Martina Procházky.

To si asi težko kdokoliv dokáže představit, protože postoj senátorů UP je poměrně jasně odmítavý směrem k objektivnímu řešení problémů spojených s PřF a CATRIN. Navíc rektor chce zjevně manipulovat i senátem. Pozval všechny senátory na pondělí na neveřejnou soukromou schůzku, kde a proč se za uzavřenými dveřmí bude projednávat co???

Anonymní řekl(a)...

10:57 přesně - všichni ti šmejdi z Catrin - Zbořil, Otyepka, Banáš, Frébort, Trávníček, Navařík a spol by měli být z UP vypakováni.

Anonymní řekl(a)...

ad 8. října 2022 11:10
A konečně bude klid na dobrou českou vědu jak tvrdí doc. Kubala :D

Anonymní řekl(a)...

Než dělat vědu podvodné úrovně, tak radši žádnou. A hlavně do vědy nažeňte díky progresivním kvótám spousty žen a znevýhodněných (barevných a genderově fluidních) menšin například i ze znevýhodněného socioekonomického prostředí, úspěšná věda tím bude naprosto jistá. :-)

Anonymní řekl(a)...

8. října 2022 11:07 ...a uzavřenými dveřmí bude projednávat co...

Trvajici porusovani predpisu pro Právní ochranu elektronické pošty zaměstnanců vedenim UP?

https://www.epravo.cz/top/clanky/pravni-ochrana-elektronicke-posty-zamestnancu-112612.html

Anonymní řekl(a)...

jaké porušování?

Zpracování (pošty zaměstnance) se může uskutečňovat nejen technickými prostředky (např. výpočetní technika), ale také manuálně, např. evidence, zakládání dat apod. (Definice osobního údaje viz čl. 4 odst. 1 nařízení).

Typickými zpracováním je např. kontrola elektronické pošty, neboť se jedná o zpracování údajů a identifikaci zaměstnance (osoby).

Závažný důvod

Zaměstnavatel může kontrolovat elektronickou poštu zaměstnance, jestliže k tomu bude mít závažný důvod spočívající ve zvláštní povaze své činnosti. Musí však informovat zaměstnance o rozsahu kontroly a o způsobech jejího provádění. Souhlas zaměstnance k tomu však ve smyslu nařízení EU nepotřebuje.

Závažným důvodem může být „ochrana a zdraví zaměstnavatele, zaměstnance, spoluzaměstnanců a jiných osob, které se v kontrolovaném prostoru zdržují. Dalšími důvody jsou ochrana majetku zaměstnavatele, spoluzaměstnanců a jiných osob a kontrola pracovní výkonnosti zaměstnance. K takovému postupu dává zaměstnavateli oprávnění ZP v § 316 odstavec 3, pokud bude mít závažný důvod spočívající ve zvláštní povaze své činnosti zaměstnavatele, který odůvodňuje zavedení kontrolních mechanismů. Musí však informovat zaměstnance o rozsahu kontroly a o způsobech jejího provádění. Zejména se jedná o zaměstnavatele, u nichž je nutno chránit know-how nebo údaje občanů (zaměstnanců).


https://www.epravo.cz/top/clanky/pravni-ochrana-elektronicke-posty-zamestnancu-112612.html

Anonymní řekl(a)...

8. října 2022 13:39 ...Musí však informovat zaměstnance...

a byl Zboril o nejakem "závažnem důvodu spočívajícím ve zvláštní povaze činnosti zaměstnavatele" (zamestnavatel je verejna vysoka skola, ktera nejspis zadnou "zvlastni povahu cinnosti" nema) informovan?

BTW, kdyby nebyl "setrilek", mohl mit veskerou e-korespondenci presmerovanou do icloudu (ci jine e-uloziste mimo UP), a management kontrolovat nemel co ;-)

Anonymní řekl(a)...

Zbořil je bohorovný, vždyť i ty jeho falšovací metody jsou primitivní.

Anonymní řekl(a)...

Z UP reflexe:
Dvorak Lubomir (lubomir.dvorak@upol.cz) 7. říjen 2022, v 19:08
Magnificence, nikdy mne nenapadlo, že se UP může někdy dostat do situace, v jaké nyní bezpochyby je! Ztratil jsem víru v to, že jste schopen se svým kolektivem ji zvládnout. Jako emeritnímu rektorovi mi záleží na tom, aby UPOL prosperovala jako celek a nechci, aby se dění na UP řídilo rozhodnutími soudů!! Z vlastní zkušenosti vím, že není vůbec snadné Univerzitu řídit. Žádám Vás proto abyste důkladně zvážil své setrvání v rektorské funkci!
Děkuji moc, L.Dvořák

Anonymní řekl(a)...

"... nechci, aby se dění na UP řídilo rozhodnutími soudů!!"

Aha, takže bývalý rektor odmítá, aby se UP řídila zákony. To leccos vysvětluje...

Anonymní řekl(a)...

8. října 2022 19:07

Listinu zakladnich prav a svobod nam na university netahejte 😂

Anonymní řekl(a)...

Ad 8. října 2022 20:27

Hlavně nám na university netahejte jakoukoli kontrolu! Ať už vědeckých výsledků nebo zaměstnanců, nedejbože nakládání s penězi. To by nemuselo dopadnout dobře! :-)

Anonymní řekl(a)...

19:07 pokud výrok rektora Dvořáka opravdu chápete takto, tak byste asi měl dělat něco jednoduchého, třeba sekat trávu jako Forrest Gump...

Anonymní řekl(a)...

8. října 2022 20:51 ...nakládání s penězi....

ridil jste nekdy po ekonomicke strance nejaky (jakykoliv ;-) ) projekt od MSMT ?

Anonymní řekl(a)...

23:04 jak jinak by měl být chápán? Je to jasné, jako facka. Akademická půda má zjevně pocit, že pro ni zákony a pravidla neplatí, že si chce sama určovat, co je správné a co není. Měla by okamžitě nastoupit novelizace zákona o vysokých školách a sbohem akademická šlechto.

Anonymní řekl(a)...

Dvořák asi zapomněl, že jako rektor odmítl jmenovat regulérně zvoleného děkana právnické fakulty a pak se s ním léta soudil...

Anonymní řekl(a)...

Ad 9. října 2022 10:51 - Ovšem soud dal Dvořákovi zapravdu.

Spor o děkana práv: Beneda nemá nárok, rektor byl v právu, definitivně

Krajský soud v Ostravě tento týden zamítl odvolání Ivo Benedy proti rozsudku Okresního soudu v Olomouci, který už v říjnu loňského roku dal olomoucké univerzitě za pravdu.

Důvodem vleklého sporu se stalo rozhodnutí rektora Dvořáka, jenž Benedu v roce 2007 odmítl jmenovat děkanem Právnické fakulty, a to zejména kvůli jeho nedostatečné odborné kvalifikaci, vědecké, pedagogické a manažerské zkušenosti a reputaci kandidáta ve vědecké a právnické obci.

Rektor také pochyboval o korektnosti volby kandidáta, v níž Ivo Beneda jako člen Akademického senátu fakulty sám hlasoval.

Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/soud-kvuli-dekanovi-prav-beneda-nema-narok-rektor-mel-pravdu-20120629.html

Anonymní řekl(a)...

No a Kubala dopadne stejně

Anonymní řekl(a)...

18:50 za trestnou činnost asi těžko :o)

Anonymní řekl(a)...

To je pravda, za trestnou činnost Zbořila bude Kubala potrestán asi těžko. :o)

Anonymní řekl(a)...

Ovšem za trestnou činnost Kubaly by Kubala potrestán býti mohl.

Anonymní řekl(a)...

Ad: řídilo rozhodnutími soudů ...
JUDr. Pavel Blažek přezdívaný Don Pablo se rád chlubí tím, že má pod palcem brněnskou justici, neboť soudcům přihrával byty na Úřadu městské části Brno-střed. Mělo by se jednat o celou řadu 
významných jmen včetně údajně bývalých soudců ústavního soudu.
A fčíl mudrujte.

https://ekonomickydenik.cz/stihany-vysetrovatel-brna-zakernosti-fabulace-maji-utlumit-vysetrovani-pravych-podezrelych/

Anonymní řekl(a)...

19:37 jako ostatně každý. Podvodníka Zbořila a celý ten spolek kolem něho by se ovšem UP měla urychleně zbavit. Nechápu, jak můžou z někoho, kdo se s univerzitou soudí, udělat "vědeckého ředitele" bez toho, že by to podmínili stažením žaloby.

Anonymní řekl(a)...

8:56 Jste normální? Zasahovat do spravedlnosti? Jen ať soud doběhne a uvidíme, na čí straně je spravedlnost. Pokud soud nedoběhne, nikdy to nebude dořešeno a na věky to zůstane viset ve vzduchu...

Anonymní řekl(a)...

9:11 ten zásah do spravedlnosti se teď patrně děje skrz pokus o odstranění děkana Kubaly. Tím se evidentně vytvářejí podmínky, aby soud doběhl ke spokojenosti podvodnické mafie kolem Zbořila. Za těchto podmínek lze silně pochybovat, že by soud ukázal, na čí straně je spravedlnost.

Anonymní řekl(a)...

Zajímalo by mě, jestli je rektor Procházka podplacený, nebo ho zbořilovci vydírají.

Anonymní řekl(a)...

Ad 11. října 2022 10:57

Ještě mě napadla třetí možnost, Sokol zadupal s paragrafy a rektor se z toho ...

Anonymní řekl(a)...

10:57 Nebo jednoduše už přišel na to, co je Kubala zač :o)

Anonymní řekl(a)...

11. října 2022 13:12 - Myslím, že třetí možnost je správně, že na něj naběhli (Sokol, odboráři, někteří z jeho týmu, nebo další) s tím, že je průser, univerzita bude platit půl miliardu pokuty (tak jak to napsali do článku na Seznamu), že rektor je hmotně odpovědný a tak podobně, a že jediné řešení je okamžitě vyhodit Kubalu. Rektor není někdo, kdo by se jim byl schopný postavit, tak se podle mě vyděsil, udělal co po něm chtěli aniž by se kohokoli jiného zeptal, a doteď se z toho pořádně nevzpamatoval.

Anonymní řekl(a)...

Ad 11. října 2022 14:09
Ano, z toho je krásně vidět, co jsou Zbořilovci z Podvodníkova zač. Lžou úplně stejně jak Rusáci... Nestojí za nimi náhodou ruská mafie, styl by odpovídal? :-)

Myslím, že třetí možnost je správně, že na něj naběhli (Sokol, odboráři, někteří z jeho týmu, nebo další) s tím, že je průser, univerzita bude platit půl miliardu pokuty (tak jak to napsali do článku na Seznamu), že rektor je hmotně odpovědný a tak podobně, a že jediné řešení je okamžitě vyhodit Kubalu. Rektor není někdo, kdo by se jim byl schopný postavit, tak se podle mě vyděsil, udělal co po něm chtěli aniž by se kohokoli jiného zeptal, a doteď se z toho pořádně nevzpamatoval.

Anonymní řekl(a)...

Ty vole, to je dobra schiza. Tady si nekdo neco vymysli a lidi z PrF se toho chytnou jako svate pravdvy... Opravdu Svedkove Kubalovy.

Anonymní řekl(a)...

Ad 11. října 2022 14:35
- Další možnosti jsou jestli je rektor Procházka podplacený, nebo ho Zbořilovci vydírají => úplně stejné "Nestojí za nimi náhodou ruská mafie? Styl by odpovídal".

Dál bych se zamyslel nad tím, proč se píšou "Svědkové Jehovovi", když Jehova je stejný rod mužský životný jako Kubala. :-)

Anonymní řekl(a)...

Rychle odpovedi se nevyplaci, sry grammar nazi :D.

Anonymní řekl(a)...

To vypadá skoro jako bychom se trefili :) No i z toho článku odborů to tu mafii připomíná.

https://www.prf.upol.cz/nc/zprava/clanek/stanovisko-zo-vos-na-prf-up-k-ukonceni-pracovniho-pomeru-dekana/

Divné také je, že těm odborům FF které to měly projednat předsedá Kratochvíl, tedy ten samý, co je v Seznam Zprávách, že univerzitě hrozí ohromná pokuta za GDPR.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-masivni-unik-informaci-na-univerzite-palackeho-proto-rektor-vyhodil-dekana-216065

Anonymní řekl(a)...

Ta ruská mafie spolupracuje klidně se sicilskou mafií a dělá dnes už dost sofistikované věci. :-)

Jedná se často o činnosti, které nelze jednoznačně odlišit od legálních investičních postupů a finančních transakcí. Strategické spojenectví (aliance) zahrnují spolupráci např. se sicilskou mafií, které dává ruským skupinám OZ svobodu jednání v určitých aktivitách v severní Evropě, a taktéž i možnost spolupráce s kolumbijskými drogovými kartely. První oblastí zahraniční expanze ruského OZ však byly země východní a střední Evropy.
...
Ve Španělsku představitelé ruského OZ realizovali především hospodářské trestné činy (praní špinavých peněz, daňové úniky, podvody).
...
Struktura ruského OZ prošla významnými změnami, které se projevují tím, že složení OKS zahrnuje nejen dříve odsouzené, ale i odborníky v různých oborech (právníci, ekonomové, odborníci na ekonomické činnosti, vojáci, IT specialisté atd). Výnosy z trestné činnosti jsou legalizovány nákupem majetku, akcií, investováním ve výrobní sféře i v odvětví služeb. V kontrastu s gangsterským (banditským) přístupem 90. let 20. století, který byl založen na vydírání, zabíjení, únosech atd., se ruský OZ propojuje s „bílými límečky“, což sice znamená snahu o větší legálnost, ale také větší snahu proniknout do politiky a státní správy, nicméně i nadále zůstává tvrdá vnitřní disciplína a hierarchie těchto skupin.

https://veda.polac.cz/wp-content/uploads/2022/01/Trendy-ruskeho-organizovaneho-zlocinu.pdf

Anonymní řekl(a)...

A jak vypadá taková ruská vlivová operace v praxi (sportu):

https://www.idnes.cz/sport/ostatni/skandal-v-boxerske-federaci-valka-ukrajina.A221011_145820_sporty_tm2

Anonymní řekl(a)...

Jo a tohle všechno Kubala a Furst odhalili

Anonymní řekl(a)...

17:45 jo, to je jasný Volného paradox: To nejsložitější spiknutí obvykle odhalí ten největší blbec :o)

Anonymní řekl(a)...

Může to být blbost, ale z hlediska mafie je ten vědecký business naprosto skvělý. Jednou zkorumpovaný excelentní vědec je v podstatě neodvolatelný a ve vědě se pohybuje dlouhou dobu, spřátelené stavební firmy staví a projektují baráky center (na UP figuroval nějaký Alfaprojekt...), nakupuje se od spřátelených firem, co dodají ten jediný správný přístroj pro experiment (jiným to opravdu nejde naměřit!), nikdo výsledky nepotřebuje a nekontroluje (stačí vydaný článek s trochou "excelentní" úpravné inovace ve Photoshopu). Bezva bezriziková korupční investice, divil bych se, kdyby do toho mafie nešly! :-)

Anonymní řekl(a)...

17:45 rozšlapali vám na catrin bábovičky, co...

Anonymní řekl(a)...

Ad 18:55 https://archiv.hn.cz/c1-67110620-vedecke-publikovani-je-byznys-snu-rika-reditel-narodni-technicke-knihovny

Jak byste zhodnotil byznys kolem vědeckého publikování?
Jde o jeden z nejvýdělečnějších byznysů na světě. Snad hned za obchodem s bílým masem a drogami, z těch legálních za zbrojním a lehce před farmaceutickým průmyslem. Například největší nakladatelský dům Elsevier je posledních téměř třicet let na newyorské burze v černých číslech. Jeho marže před zdaněním je často až 40 procent. To je byznys snů.

Dalibor Štys

Anonymní řekl(a)...

22:15 jasně, strašně xD

Anonymní řekl(a)...

12. října 2022 8:27 ...marže před zdaněním je často až 40 procent...

https://finance.yahoo.com/quote/RELX/key-statistics?p=RELX

Anonymní řekl(a)...

Tak nám zase odvolávají rektora.... Člověk si brzo nebude ani jistý kdo je aktuálně rektorem. Prej si Opatrný už brousí kosu na PR fotky :-D

Anonymní řekl(a)...

Doufal jsem, že konečně jako nový rektor dokáže dořešit situaci kolem CATRIN a veškeré jeho kroky povedou k co nejrychlejšímu uklidnění. Jelikož se nic z toho nestalo a vše spěje k agonii a dalšímu, zbytečnému, léta stupňovanému napětí, bylo by dle mého nejlepší, kdyby řešení této záležitosti ihned přenechal svému nástupci.

https://www.dzurnal.cz/index.php/2022/10/01/reakce-divaka/

Anonymní řekl(a)...

Mimořádné zasedání Akademického senátu PřF UP konané 12. října 2022 přijalo tato usnesení:

AS PřF konstatuje, že rektor UP výpovědí z pracovního poměru danou děkanovi PřF UP porušil závažným způsobem zákon o vysokých školách a zákoník práce. Tento akt rektora UP je neoprávněným a hrubým zásahem do nezávislosti jak fakultní, tak univerzitní samosprávy.
AS PřF pověřuje předsedu AS PřF, aby v této věci informoval MŠMT, RVŠ, ČKR a případně další orgány dle svého uvážení.
AS PřF vyzývá rektora UP, aby neprodleně odvolal výpověď z pracovního poměru podanou děkanovi PřF UP dne 3. 10. 2022 a zaměstnanci se veřejně omluvil.
AS PřF určuje senátory doc. Jukla a Mgr. Bräuera skrutátory pro všechna tajná hlasování na dnešním zasedání.
Akademický senát PřF UP ukládá předsedovi AS PřF, aby v souladu s čl. 25, odst. 1 Jednacího řádu AS UP navrhnul odvolání rektora UP.
AS PřF UP ukládá předsedovi AS PřF UP, aby informoval senáty ostatních fakult UP o záměru odvolání rektora a aby v případě jejich zájmu zastupoval AS PřF na jejich zasedáních.

Anonymní řekl(a)...

Z UP reflexe:

Hradil Zdenek (hradil@optics.upol.cz) 14. říjen 2022, v 19:57
Pan ex-prorektor Bilík píše, že "... řada budoucích úspěchů bývá založena na vizi s indiciemi budoucího vývoje." Problém je ale v tom, že vize se často rozchází s realitou a bývá fatální, pokud to vedení nechce vidět. Při nástupu do funkce jsem se ptal kolegů z Catrin: Jak chcete zaručit prosperitu ústavu, když v roce 2020 jste si zhruba za 700 tis Kč mzdových prostředků zaplatili význačného vědce v zahraničí a za jeho výkon jste z univerzity inkasovali 3, 5 mil Kč? A to vše v době, kdy nás už ministerstvo adresně za výkon neplatilo (jen jej registrovalo), takže na tuto částku se vám složili všichni ostatní, včetně těch chudých. Odpověď zněla: "My to proto neděláme." V roce 2021 tento systém dělení už uplatněn nebyl a deficit spojený se vznikem ústavu ve výši desítek milionů zaplatila znovu univerzita, aniž za to cokoliv dostala. Toto je v krystalické podobě jeden z příkladů dlouhodobě neřešených problémů naší univerzity, které nás dovedly do současné situace. O něčem podobném je film z 80 let "Powaqqatsi" - název odvozený z jazyka kmene Hopi, který se překládá jako "život na úkor někoho jiného."

Anonymní řekl(a)...

spolu s děkanem přf up je v souvislosti se Zbořilovou e-mailovou pracovní korespondencí, do které bylo nahlédnuto za účelem sběru důkazů pro soudní řízení, perzekvován i šéf informačního centra UP. Na D-žurnálu se objevil působivý text od jeho kolegy.

https://www.dzurnal.cz/index.php/2022/10/12/otevreny-dopis-pro-ds/

... se divím, že do toho na CVT nehrábnou jako mistr Hanuš do orloje...

Anonymní řekl(a)...

14. října 2022 22:32 ...perzekvován...

8. října 2022 13:39 ...Zaměstnavatel může kontrolovat elektronickou poštu zaměstnance, jestliže k tomu bude mít závažný důvod spočívající ve zvláštní povaze své činnosti...

zvláštní povaha činnosti UP = sběr důkazů pro soudní řízení ?

Anonymní řekl(a)...

Zvlastni povaha činnosti zaměstnavatele je například banka, armáda, policie... UPOL si nechal zpracovat právní stanovisko které říká že konkrétně pro sběr důkazů proti zaměstnanci se do mailu nesmí. PřF to má vyvesene na webu senátu.

Anonymní řekl(a)...

Ad 15. října 2022 10:07 - Těším se na další díl detektivky. :-)

Skoupil ven, Skoupil sem
Výše v textu píšu o „zvůli“ rektora, ale v hloubi duše si myslím, že to byl jen další jeho zoufalý, panický krok. No, představte si, co byste dělali vy, kdyby vám na krku klečelo pět mafiánů. Ale o tom až v dalším dílu detektivky.

https://www.dzurnal.cz/index.php/2022/10/15/skoupil-ven-skoupil-sem/

Anonymní řekl(a)...

15. října 2022 11:59

Tusi Fialova, zda byl Zboril nejak informovan "o rozsahu kontroly a o způsobech jejího provádění" sve e-mailove korespondence skladovane na HW spravovanem CVT?

Anonymní řekl(a)...

Na co to má vliv?

Anonymní řekl(a)...

11:42 To stanovisko ovšem dle šeptandy nechal vytvořit Zbořil (patrně ho doručil na té schůzce před víkendem, kterou se rektor a spol. dlouho snažili utajit) a senátu PřF ho pak doručil rektor spolu s návrhem na odvolání Kubaly.

Anonymní řekl(a)...

Zbořil má vlastní. Těch stanovisek tam litá víc, nejmíň 4,vsechny říkají totéž.

Anonymní řekl(a)...

Ad 15. října 2022 14:34 Těch stanovisek tam litá víc, nejmíň 4,vsechny říkají totéž.

Kdo by jich asi tolik dělal... Zhruba stejně pravděpodobné, jako že Zbořil je excelentní vědec, co po nocích nějak pracuje na všech článcích, pod kterými je podepsaný. :-)

Anonymní řekl(a)...

Jo jo, místo argumentů závist a nenávist. No proč ne :o)
Budou se za Kubalu sepisovat petice až bude sedět za trestnou činnost?

Anonymní řekl(a)...

Ad 15. října 2022 15:15
Máme tu i "šaradínovskou" trollí farmu? :-) Po vzoru slavné ruské, sídlící v Petrohradu?

https://www.denik.cz/ze_sveta/fake-news-troli-tovarna-petrohrad-ukrajina-rusko.html

Anonymní řekl(a)...

15:15 závist a nenávist... opravdu si myslíte, že člověk, který má na Web of Science 60 prací ročně (nejvyšší počet v roce 2014 je 69 prací) skutečně u všech splnil authorship guidelines?
365 děleno 69 je 5,3. A významně přispět na jeden článek za 5,3 dne je naprostý nesmysl. Zbořil je podvodník už kvůli tomuto.

Anonymní řekl(a)...

Pokud je toto kritérium tak na PřF jsou podvodníci Strnad, Novák a další?

Anonymní řekl(a)...

Nezapomínejte na hlavního Kubalova bijce Kvitu a jeho konsorcium....

Anonymní řekl(a)...

:-)
Dodatek pro čtenáře detektivek
INGEBORG FIALOVÁ
V mezičase se ukázalo, že jsem neměla pravdu ve svém předpokladu, že rektora vyděsil obmyslný právník žalobce prostřednictvím nějakých svých tajných vyslanců. Nikoli! V pátek 30. září navštívila rektora skupina dokonalých gentlemanů se samotným žalobcem na špici, kteří s nejčistšími úmysly a plni obav o osud univerzity rektora varovali před pokutou zvící desítek miliard (nebo jak velký ten sumec už mezitím je?), když nestáhne Kubalu (i s jeho smrdutými uniknuvšími dokumenty) ze soudního procesu a nepotrestá (ideálně padákem na hodinu) všechny jeho přisluhovače, kteří mu k nim dopomohli (tedy přinejmenším Papouškovou a Skoupila – další přijdou na řadu časem). Jednalo se prý[1] o tyto gentlemany (patrně s psími dečkami na botách): v abecedním pořadí zleva doprava: Pavel Banáš, Tomáš Lebeda, František Kratochvíl, Jakub Navařík – a ovšem Radek Zbořil.

Proč ale byl mezi gentlemany s psími dečkami Tomáš Lebeda, mediální hvězda UP, vedoucí katedry politologie FF, předseda senátu FF UP a člen senátu UP? Vyslal ho jeden či druhý senát či oba najednou? Je o tom zápis? Šel tam na vlastní pěst? Z jakého titulu? Že by se tu někde skrýval námět na další detektivku? Tentokrát – vzhledem k Lebedově specializaci – v žánru polit-thrilleru? Se spoustou postav, jejichž vliv sahá až do nejvyšších politických kruhů?

Druhý dodatek: drobnost, která ovšem nijak nepohne dějem ani jednoho z již tří nastíněných detektivních příběhů. Právní rozklad, který po návštěvě dobrotivých gentlemanů zadal rektor advokátní kanceláři Gřivna a Šmerda, hned na první stránce (po titulu a obsahu) uvádí, že k němu použil emailovou korespondenci mezi děkanem Kubalou, prorektorkou Papouškovou a začerněným zločincem (čtenáři detektivek si rychle domyslí, kdo to je). To není nežádoucí vniknutí do soukromí podle GDPR?

https://www.dzurnal.cz/index.php/2022/10/16/dodatek-pro-ctenare-detektivek/

Anonymní řekl(a)...

Zkuste si z toho natočit zase nějaký velkofilm :-D

Anonymní řekl(a)...

16. října 2022 10:53

dle souboru Fialove to vypada, ze Kubala byl Papouskovou instruovan, ze si Zborilovy e-maily cist nema

https://www.dzurnal.cz/wp-content/uploads/2022/10/Pravni-stanovisko_Anonymizovano.pdf

Anonymní řekl(a)...

Ad 16. října 2022 11:36
Tak už nám na UP ta rozehraná excelentní přírodovědná parta spolu s tamním "Klubem angažovaných filozofů" podala trestní oznámení na Kubalu?

Anonymní řekl(a)...

7. října 2022 10:00 ...Info z mailů má hlavně soud, který je připustil v líčení...

jak nove videt, soud zatim nerozhodl: ...Následně bylo soudem vyhlášeno usnesení, že důkazy budou provedeny s tím, že o tom, zda budou požity v rámci řízení, bude rozhodnuto v rámci konečného rozhodnutí...

https://www.dzurnal.cz/wp-content/uploads/2022/10/Pravni-stanovisko_Anonymizovano.pdf

Anonymní řekl(a)...

16. října 2022 11:43

Zboril (resp. kdokoli) muze/mohl v teto veci ucinit podani o porušení práva Unie podle směrnice EU 2019/1937 (v bode "ochrana osobních údajů, soukromí a bezpečnosti sítí elektronických komunikací a informačních systémů"), cimz by veskerou administrativu presunul na UP

https://www.upol.cz/oznamovani-poruseni-prava/

Anonymní řekl(a)...

Ad 12:29 Jinými slovy každý dnes může s využitím firemních e-mailů okrást svého zaměstnavatele a ten nemá právo tyto e-maily, které provozuje a za něž nese právní odpovědnost, ani číst. No moc žúžová záležitost.

Konečně se snad všichni excelenti co kdy Zbořila podpořili chytnou za nos, protože to se může velmi snadno stát jim pokud mají i jen vlastní laboratoř. I když oni si to jistě zdůvodní tak, že kdyby ho PřF neprovokovala, on by si excelentně bádal a nikdo by neměl problém. Koneckonců Vojtěch Adam je na Mendelovce v pohodě...

Anonymní řekl(a)...

10:38 Zbořilových kvalit rozhodně nedosahují.

Anonymní řekl(a)...

16. října 2022 13:25

kolektiv autoru kolem detektoru Atlas publikuje clanky tempem 80-100/rok

Anonymní řekl(a)...

Ad 13:38 Ovšem tam nikdo ani nepředpokládá, že by každý z řádově 1000 spoluautorů článek četl a rozuměl mu. Nejspíš mu do hloubky nerozumí vůbec nikdo a obsah je díky tomu dost libovolný.

Anonymní řekl(a)...

13:38 Ano, Atlas je v tomto divná anomálie, ale pravidla jejich publikací (všichni jsou na všem) jsou dopředu známá.

Anonymní řekl(a)...

A není to trochu zvrácené?

Anonymní řekl(a)...

Možná by to tak mohli dělat ve Virologickém ústavu. Jelikož se dělí maximálně 10 autory, kafemlejnková výkonnost všech institucí by brutálně narostla. Nevíc bychom se konečně dozvěděli, kdo je na na ten projekt všechno napsaný....

Anonymní řekl(a)...

re: ke kterému mělo dojít před bezmála dvěma lety
https://www.dzurnal.cz/index.php/2022/10/15/skoupil-ven-skoupil-sem/

Zákoník práce to vidí takto:
... může dát zaměstnavatel zaměstnanci výpověď pouze do 1 měsíce ode dne, kdy se o tomto důvodu
k výpovědi dověděl, nejpozději však do 1 roku ode dne, kdy takový důvod k výpovědi vznikl.

Takže ta podivná výpověď Kubalovi je paskvil nejen věcně, ale i formálně. Rektor by ji měl vzít zpět, aby se ta jeho ostuda netáhla dál. A hlavně by neměl skákat, jak mu pískají podvodníci Zbořil, Hobza, Otyepka, apod., kterým jde jen o zakrývání jejich dřívějších podvodů a podrazů.

Anonymní řekl(a)...

Že ke vstupu do emailů zaměstnanců došlo a v jakém rozsahu, uvedl Kubala 20.9.2022 u soudu. Předtím, v létě 2022, ty emaily použil (trestný čin jménem UP). Výpověď dostal 3. 10. 2022.
Lhůty sedí.

Anonymní řekl(a)...

Plus, podle Kubalova vajádření, jsou tam jako další důvoy porušování příkazů, BOZP atd, které se odehrály na přelomu srpen září 2022.

Anonymní řekl(a)...

17. října 2022 12:14 ...další důvody...

Viz dzurnal: https://www.dzurnal.cz/wp-content/uploads/2022/10/Navrh-na-odvolani-dekana-PrF-UP-pana-doc.-RDNr.-Martina-Kubalu-Ph.D..pdf

Anonymní řekl(a)...

Ad další důvody...
Úplně nejlepší je zastavení úklidu na sociálních zařízeních v bodě 5 jako bezpečnost práce. Nejsou těmi záchody na UP trochu posedlí? [1] Na dalším zasedání AS UP bych navrhl nahradit nesprávně používaný termín "sociální zařízení" správnějším termínem "hygienická zařízení" (event. "sanitární zařízení"), tak jak je podrobně rozebrané v druhém odkazu [2]. UPOL tak bude konečně v záchodcích tou pravou nositelkou celorepublikového pokroku! :-)

[1] Za vyšší level záchodové kultury na UP!
https://www.dzurnal.cz/index.php/2022/05/23/za-vyssi-level-zachodove-kultury-na-up/

[2] ZÁVĚR
Pokusil jsem se objasnit, proč bychom měli používat správný výraz při označování hygienických zařízení v budovách. Nemyslím, že tímto příspěvkem omezím používání nesprávného výrazu "sociální zařízení" nebo dokonce slangového "sociálky". Doufám však, že pracovníci v oblasti stavebnictví jsou stejného názoru a dají přednost pojmům "hygienická zařízení", event. "sanitární zařízení".

https://voda.tzb-info.cz/1541-hygienicka-zarizeni-nebo-socialni-zarizeni

Anonymní řekl(a)...

Právě jsem dočetl knihu „Čas psychopatů“ od Radkina Honzáka, a že z toho, co z článku i 
rozhovorů s přáteli vím, bych řekl, že je celá situace vyvolána jakousi vzpourou
psychopatů, kteří nikdy nesmějí prohrát (zvláště když jde o peníze) a vždy musejí mít 
pravdu.

https://www.dzurnal.cz/index.php/2019/04/10/dopis/
https://www.dzurnal.cz/index.php/2022/10/17/zemrel-josef-tillich/

V Podvodníkově by si nad vstupní portál měli vytesat:
Podvodníkov - sídlo psychopatů, kteří nikdy nesmějí prohrát (zvláště když jde o peníze) a vždy musejí mít pravdu.
Josef Tillich, L.P. 2019

Anonymní řekl(a)...

Ad 18. října 2022 17:41
No dokud je členem etické komise PřF Ivo Machar tak si můžou kluci maximálně podat ruce :D

Anonymní řekl(a)...

No dokud je na UP zaměstnaný Zbořil a Navařík, tak je kdokoliv ostatní přímo etalon ctnosti

Anonymní řekl(a)...

Masarykova univerzita se hrdě přidává k toaletovému boji UP. Bere to progresivně z jiného úhlu.

Studenti a studentky z Masarykovy univerzity v Brně se dožadují „genderově neutrálních“ toalet. Skupina studentů kvůli požadavku zveřejnila petici „Genderově neutrální WC na Masarykově univerzitě“, kterou do úterý podepsalo 340 lidí.


https://www.echo24.cz/a/SCmyE/zpravy-domaci-brno-masarykova-univerzita-gender-wc-petice

Anonymní řekl(a)...

19. října 2022 9:25

https://www.petice.com/genderov_neutralni_wc_na_masarykov_univerzit

Anonymní řekl(a)...

Re:  přímo etalon ctnosti ...
Zrovna na netu koluje ukázka jednoho z těch etalonů ctnosti z CATRIN:

https://app.box.com/s/xei1u41drurl81a83lkyqqctstkj8dvg

Anonymní řekl(a)...

Ad: etalonů ctnosti z CATRIN: https://app.box.com/s/xei1u41drurl81a83lkyqqctstkj8dvg

Asi jsem našla link na ten půvopdní článek - sice už nefunguje, ale je u toho dobrý popis:
https://www.lidovky.cz/orientace/veda/ceska-hlava-pro-chemika.A081119_094643_ln_veda_hel/diskuse/cas

Primo v Lidovkach si lze precist, jak vlastne ten laureat tu vedu dela:
http://www.lidovky.cz/dobra-zprava-o-akademickem-lhani-dap-/ln_noviny.asp?c=A080112_000106_ln_noviny_sko&klic=223371&mes=080112_0
Holt zase jednou udelali kozla laureatem.

Anonymní řekl(a)...

20. října 2022 9:08 ...z CATRIN...

povidani o clenu Vědecké rady AV ČR z doby pred rokem 2008 nejspis nebude o UP

https://www.lidovky.cz/domov/dobra-zprava-o-akademickem-lhani.A080112_000106_ln_noviny_sko

Anonymní řekl(a)...

Podle studie z roku 2017 vede zvýšený důraz na excelenci k celé řadě negativních dopadů na 
jednotlivé vědce a vědkyně a pracovní kulturu a přitom brání skutečně inovativním vědeckým 
nápadům.

https://vedavyzkum.cz/z-domova/anketa-ctenaru/anketa-ctenaru-honba-za-excelenci-ve-vede
https://www.nature.com/articles/palcomms2016105

Anonymní řekl(a)...

Pořád to někdo rozfoukává, tak ať neuhasne.
https://forbetterscience.com/2022/10/14/schneider-shorts-14-10-2022-strategically-plan-your-upcoming-years-of-research/

Anonymní řekl(a)...

20. října 2022 22:39 ...Pořád to někdo rozfoukává...

jj, nekdo ( kdo asi ? 😉) tady do zahranici vypousti nepravdive informace

... use of Zboril’s emails in the court […] for which Kubala officially got a permission from the rectorate...

vs email Papouskove, ze si Kubala Zborilovy e-maily cist nema

Anonymní řekl(a)...

Co je na tom nepravdivého? Zažádal si o maily, že je potřebuje kvůli soudu a dostal je. Které maily otevřel a četl ví jen Kubala. A ten humbug svědčí o tom, že se Zbořil s Navalžíkem těch mailů hodně bojí.

Anonymní řekl(a)...

21. října 2022 9:01 ...maily otevřel a četl...

Kubala byl Papouskovou instruovan, ze si Zborilovy e-maily cist nema

Anonymní řekl(a)...

Podle judikátů, které lze k věci nalézt, měl Kubala postupovat tak, že přehlédne názvy mailů a adresáty a pokud nazná, že se vztahují k projednávanému případu, tak je může otevřít, aby se přesvědčil, zdali tomu tak je. Pokud ano, tak je může předložit soudu.

Anonymní řekl(a)...

21. října 2022 9:18 ...se vztahují k projednávanému případu, tak je může otevřít...

nikoliv k soudnimu pripadu (je zde dokonce usneseni nejv. soudu, ze tohle pouziti zamestnancovy posty mozne neni), ale k "zvláštní povaze činnosti zaměstnavatele".

Drobny problem ;-) je ale v tom, ze UP zadnou zvl. povahu cinnosti nema. Nemluve o tom, ze Kubala nejspis zapomnel na to, ze "musí informovat zaměstnance o rozsahu kontroly a o způsobech jejího provádění".

---

A jeste k tomu clanku na forbetterscience. Kubala ocividne nedostal zadne "officially got a permission from the rectorate", jinak by s nim uz maval v mediich. Naopak Papouskova nejspis ma e-mail, kde Kubalovi cteni OBSAHU Zborilovych e-mailu zakazuje

Anonymní řekl(a)...

Ad 21. října 2022 9:34 - prostě diskutující ví velké h...., ale pevně stojí proti Kubalovi. Prostě PR značky Šaradín. ;-)

- Kubala očividně nedostal, jinak by s ním už mával v médiích...
- Nemluvě o tom, ze Kubala nejspíš zapomněl...
- Naopak Papoušková nejspíš má...

Anonymní řekl(a)...

21. října 2022 9:42 ...Papoušková nejspíš má...

;-)

V dalším e-mailu ze dne 22. ledna 2021 se prorektorka JUDr. Zdenka Papoušková, Ph.D. ... sděluje, že celou záležitost probrala s prorektorem prof. MgA. Mgr. Vítem Zouharem, Ph.D., a jsou společně toho názoru, že žádosti děkana vyhoví, avšak s tím, že na soukromé e-maily zaměstnance zaměstnavatel nárok nemá.

Prorektorka JUDr. Zdenka Papoušková, Ph.D., v dalším e-mailu téhož dne navázala tím, že do e-mailů nemá zaměstnavatel vůbec oprávnění nahlížet, resp. dle nadpisů e-mailů je nutné rozpoznat, zda e-mail je či není soukromý

https://www.dzurnal.cz/wp-content/uploads/2022/10/Pravni-stanovisko_Anonymizovano.pdf

Anonymní řekl(a)...

Takže v podstatě zastává názor přednesený v 9:18

Anonymní řekl(a)...

re: měl Kubala postupovat ...
Děkan postupoval správně, neb jinak by se dopustil §367 Nepřekažení trestného činu, za což jsou až 3 roky. Je všeobecně známo, že ZbořilovciHobzovci dlouhodobě jedou dotační podvody (dotační podvod §212), a to i na úkor peněz EU - poškození finančních zájmů Evropské unie podle §260, a nadto občas použijí i uplácení -(třeba Millera - podplacení §332). Aby mu nehrozily ty 3 roky, musel děkan konat, a musel na to získat důkazy. Ale, na druhou stranu, kdo se dopustil - na rozdíl od děkana - trestné činnosti je rektor. Jde o §366 nadržování, horní sazba 4 roky:
Kdo pachateli trestného činu pomáhá v úmyslu umožnit mu, aby unikl trestnímu stíhání, atd. ...
Je přece jasné, že ten pokus o vyhazov děkana se děl proto, aby zmizel člověk, který se snaží o překažení trestné činnosti ZbořilovcůHobzovců.

Anonymní řekl(a)...

Jasně a ještě šlo i o praní špinavých peněz, prostituci a drogy

Anonymní řekl(a)...

10:19 No podle toho, co píšou na UP reflexi, jedou Navařík se Šaradínem na silných drogách a Zbořilovy špinavé peníze beztak celé to divadlo táhnou.

Anonymní řekl(a)...

Jelikož excelentní fronta o dění na UP určitě ví, docela rád bych věděl jak jim je kolem žaludku. Těm "jen obhajujícím nevinně nařčeného excelentního kolegu" stejně jako těm, kdo mají sami máslo na hlavě. :-)

Anonymní řekl(a)...

Co si jako namlouváte? Bouchaj šampus a žerou kaviár :-)

Anonymní řekl(a)...

21. října 2022 10:11 ... jinak by se dopustil §367 Nepřekažení trestného činu...


§ 367.3 Překazit trestný čin lze i jeho včasným oznámením státnímu zástupci nebo policejnímu orgánu

Anonymní řekl(a)...

Ad 21. října 2022 9:57 - Papoušková nejspíš má...

- na soukromé e-maily zaměstnance zaměstnavatel nárok nemá
- resp. dle nadpisů e-mailů je nutné rozpoznat, zda e-mail je či není soukromý

Takže na pracovní maily nárok má. ;-)

Anonymní řekl(a)...

21. října 2022 11:24

... jestliže k tomu bude mít závažný důvod spočívající ve zvláštní povaze své činnosti. Musí však informovat zaměstnance o rozsahu kontroly... ;-)

Anonymní řekl(a)...

21. října 2022 10:11 ...uplácení -(třeba Millera - podplacení §332...

Pozor na § 345Křivé obvinění , odstavec 3b

spáchá-li takový čin tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem

Anonymní řekl(a)...

Re: excelentní fronta o dění na UP určitě ví

Ba i Palacký pláče:

https://www.dzurnal.cz/index.php/2022/10/18/palacky-place/

Anonymní řekl(a)...

Tady berete slušnej matroš

Anonymní řekl(a)...

Děkan argumentuje tím, že jste o tom, že vybrané emaily hodlá u soudu předložit, věděl s předstihem. Je tomu tak? Upozornil jste v tom případě děkana na potenciální nelegálnost tohoto postupu?

https://www.dzurnal.cz/index.php/2022/10/21/otevreny-dopis-rektorovi-univerzity-palackeho-v-olomouci/

Anonymní řekl(a)...

21. října 2022 21:55 ...Děkan argumentuje...

muze Kubala podporit svou argumentaci i nejakymi fakty typu e-mail ze dne x.y s textem "... ", anebo se tu hraje jen na nicim nepodlozene dojmy jeho skalnich zastancu z PriF UP ?

Anonymní řekl(a)...

Nepodložené dojmy

Anonymní řekl(a)...

Kubala se už tři týdny snaží vytvožit dojem, že tím objevil něco naprosto zásadního, ale kde nic, tu nic. Na senátu před pár dny plakal, že nebude mít jak uživit rodinu a že má nějaké osobní problémy. Navíc mu odebrali oprávnění u toho soudu zastupovat univerzitu, takže už neexistuje žádný ani předstíraně oprávněný důvod, aby těmi desítkami tisíc zkopírovaných mailů disponoval. Odmítá je vrátit a tím si kope čím dál hlubší hrob. Kvůli obsahu těch mailů (know how a patenty firem i státních institucí z celého světa) a jejich nezajištění se prý okolo UP už motá i BIS. Výpověd je pro děkana ten nejmenší problém ve srovnání s tím, co ho asi čeká.

Může si za to ale sám a svým chováním si to ještě zhoršuje a sám si škodí čím dál víc. Měl by si sehnat dobrého právníka a mlčet. Kdyby mu rektor dal hodinovou výpověď, mohl ho před tím ohránit. Takhle si to neustále děkan sám svými prohlášeními a chováním zhoršuje. Myslím, že teď už je reálné, že ho může čekat vězení...

Anonymní řekl(a)...

Ad 22. října 2022 9:09

Haha, zase tu jede PR značky Šaradín. Ta BIS by se totiž měla leda zaměřit na Zbořila a JEHO mafiánské kontakty, celá ta excelentní podvodná parta smrdí na sto honů organizovanou rozkrádačkou EU fondů.

Anonymní řekl(a)...

jojo, když nemáme argumenty, hodíme tam Zbořila :o)
Stejně je ale pozoruhodné, že se nakonec Kubala zničil sám.

Anonymní řekl(a)...

22. října 2022 9:51

Kubala se zničil? Uvidíme dál. ;-) A ten podvodník Zbořil je jasný, kolem jeho rádobyexcelence se celá ta smutná UPOL detektivka motá už od začátku. Případ Gregor je ochrana tohoto excelentního "koně" před etickým proviněním, celý Podvodníkov je ochrana tohoto "koně" před etickou komisí...

Anonymní řekl(a)...

To je jen fantaskní příběh... Z Kubaly se asi stal kriminálník a ostatní jsou vysmátí. Ve výsledku jim pomohl.

Anonymní řekl(a)...

Z Kubaly se asi stal kriminálník

Dokažte, jinak to nechte prosím na soudu. Co předvádíte je leda PR značky Šaradín. :-)

Anonymní řekl(a)...

chápete význam slova "asi"? To znamená, že to tak dost vypadá, ale zatím to není jisté. Jistě to řekne ten soud.

Anonymní řekl(a)...

No tak vidíte, nepředjímejte rozhodnutí soudu, když nemáte všechny informace a navíc nejste ani právník.

Anonymní řekl(a)...

22. října 2022 21:36

22. října 2022 21:46

pokud to nekdo (= Zboril ? ) podal jako oficialni podnet stran poruseni prava EU, tak ma UP "problem": podnet odmitnout (a riskovat velky trest pro UP jako firmu), anebo chybu priznat (a obetovat privinile zamestnance, tj. Kubalu a nejspis i sefa IT)

Anonymní řekl(a)...

Kubalo,jde je ta flashka?????

Anonymní řekl(a)...

Ad 2:08
Když pozoruju, jak se pořád mluví o té flashce s maily, tak si říkám, jestli to náhodou není od počátku to hlavní, o co tady jde. Tj. donutit Kubalu, aby ten předmět doličný odevzdal, a tím už by se s maily nedalo u soudu operovat. (Protože pokud by je i po odevzdání dat použil, byl byl okamžitě obviněn z "neoprávněného nakládání s daty"...)

Anonymní řekl(a)...

Zbořil, Hobza et al. najali za grantové peníze smečku právníku, aby konečně Kubalu uštvali.
Jenže - přišli s tím pozdě, dost lidí má už Zbořila a Hobzu přečtený jako psychopaty, kteří chorobně touží po penězích, slávě, moci. Celkem bych čekal, že tento jejich komplot jim spadne na hlavu a bude od těch šmejdů konečně pokoj.

Anonymní řekl(a)...

Ad 9:52 ... bude od těch šmejdů konečně pokoj....

Vy jste ale naiva. Na ně se to profláklo, ale všichni, kdo za nimi stáli, mají určitě podobné máslo na hlavě. Stejně tak mnozí jejich západní protektoři. Naopak, Ti hoši předvedou na UP takový tanec, že už si nikdy žádný český vědec nedovolí poukázat na nesrovnalosti ve výsledcích. Důsledkem čehož bude, že budeme mít konečně excelentní instituce.

Na závažnější téma doporučuji toto úžasné video https://www.facebook.com/kulovyblesklightningbolt/videos/819608299376905/ Uršula von Plagiat se zavázala, že každý obyvatel EU včetně miminek si nechá píchnout 10 dávek vakcíny proti Covidu19 .

Anonymní řekl(a)...

K 9:09 senát jsem sledoval a Kubala tam rozhodně neplakal.


https://www.dzurnal.cz/index.php/2022/10/23/proslov-k-senatorum-akademickeho-senatu-univerzity-palackeho-v-olomouci/

Anonymní řekl(a)...

Prof. Gřivna je předseda legislativní rady vlády a expert na trestní právo. Kubala odhalil další spiknutí akademické a justiční mafie. Aby se proti němu nakonec nespikli i soudní znalci z oboru psychiatrie. Nebo bachaři :-D

Anonymní řekl(a)...

23. října 2022 20:13

Kubala + autori postu na dzurnalu mluvi temer identickým hlasem (= soukrome e-maily se na UP drive stahovaly nekolikrat za rok, Kubala emaily stahoval "... v souvislosti s výjimečnou situací, kterou představují žaloby, které tento zaměstnanec proti univerzitě podal...", atd ) . Nad legalitou stahovani soukrome korespondence zamestnavatelem (a jejim vyuzitim v ramci pracovne/pravniho sporu) se na dzurnalu prekvapive nikdo nepozastavuje 😳

Anonymní řekl(a)...

0:35 je zajímavé, že se nepozastavujete nad tím, že podvodník Zbořil, po všech těch retrahovaných pracích a po způsobu, jakým se k tomu postavil, vůbec může zastávat jakoukoliv vedoucí pozici a ještě k tomu se s univerzitou soudit.

Anonymní řekl(a)...

Ad prof. Gřivna je předseda legislativní rady vlády...

Advokát Tomáš Sokol byl také ministr vnitra. Být ve vládě znamená nějakou vyšší odbornost nebo vyšší morální kvality? Často je to právě naopak. :-)

Anonymní řekl(a)...

Nad legalitou stahovani soukrome korespondence zamestnavatelem (a jejim vyuzitim v ramci pracovne/pravniho sporu) se na dzurnalu prekvapive nikdo nepozastavuje

Co se týče otázky legálnosti celého procesu dokazování e-mailovou komunikací, tak jedinou autoritou pro výklad zákona je soud. Soudce provedení důkazů připustil, z čehož plyne, že na použití e-mailů v daném soudním sporu a priori neshledává nic nezákonného.

https://www.dzurnal.cz/index.php/2022/10/23/proslov-k-senatorum-akademickeho-senatu-univerzity-palackeho-v-olomouci/

Anonymní řekl(a)...

23. října 2022 20:13

"Kubala emaily stahoval..." - nestahoval, ale požádal, dostal, disponuje zabezpečeně, použil 1x u soudu bez námitek, neunikly.

Anonymní řekl(a)...

24. října 2022 9:08 ...Soudce provedení důkazů připustil, z čehož plyne, že na použití e-mailů v daném soudním sporu a priori neshledává nic nezákonného...

omyl/lež: ...Následně bylo soudem vyhlášeno usnesení, že důkazy budou provedeny s tím, že o tom, zda budou požity v rámci řízení, bude rozhodnuto v rámci konečného rozhodnutí...

https://www.dzurnal.cz/wp-content/uploads/2022/10/Pravni-stanovisko_Anonymizovano.pdf

Anonymní řekl(a)...

24. října 2022 9:17 ...disponuje zabezpečeně...

Kubala "...nedokázal říct, kdy mu byla data dodána, o kolik e-mailů se jednalo (jen, že jich bylo více než je založeno ve spise) a zda je má stále k dispozici. E-maily měl údajně na nějakém flash disku, který nevěděl, kde uchovával a zda ho stále uchovává. Rovněž uvedl, že ho není schopen pro účely řízení poskytnout..."

https://www.dzurnal.cz/wp-content/uploads/2022/10/Pravni-stanovisko_Anonymizovano.pdf

Anonymní řekl(a)...

Na základě čeho vůbec ty maily má? Pokud už nemá poveření zastupovat UP u soudu, tak je to neobhajitelné, že si je nechal a odmítá vrátit. Sám si to zhoršuje, může za to jít sedět...

Anonymní řekl(a)...

24. října 2022 9:17 ...disponuje zabezpečeně...
https://www.dzurnal.cz/index.php/2022/10/23/proslov-k-senatorum-akademickeho-senatu-univerzity-palackeho-v-olomouci/
"Tvrzení o jakémsi masivním úniku dat nebo porušení práv průmyslového vlastnictví jsou tak pouhé neprokázané spekulace. K žádnému úniku dat z mé strany nedošlo a pokud by tomu tak bylo, musel bych se stát obětí trestného činu, neboť všechna citlivá data mám řádně zabezpečená."

Anonymní řekl(a)...

Sám si to zhoršuje, může za to jít sedět...

Podívejte, místo bububu na Kubalu podejte trestní oznámení za ten strašlivý zločin a vše pěkně podle práva vynuťte "orgány činnými v trestním řízení". Je s tím nějaký problém? Aha, tak je to vše dál jasné! :-)

Anonymní řekl(a)...

Ad omyl/lež: ...Následně bylo soudem vyhlášeno usnesení, že důkazy budou provedeny s tím, že o tom, zda budou požity v rámci řízení, bude rozhodnuto v rámci konečného rozhodnutí...

Sakra, když už propagandisticky blábolíte, tak vyzkoušejte zachovat i logiku. Soudce čtení mailů připustit, tak na použití e-mailů v daném soudním sporu a priori neshledává nic nezákonného.

Iura novit curia (lat., česky „soud zná právo“) je právní zásada, známá už z římského práva, která znamená, že soud neprovádí dokazování v otázkách právních, ale pouze skutkových. Soud je povolán k tomu, aby právo vykládal, a proto musí při svém rozhodování vždy věc právně zhodnotit sám.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Iura_novit_curia

Anonymní řekl(a)...

24. října 2022 9:57 ...Soud je povolán k tomu, aby právo vykládal...

a prvostupňový soud se musí řídit judikáty soudů vyšších, zde soudu Nejvyššího ;-)


https://www.zakonyprolidi.cz/judikat/nscr/6-tdo-148-2021

«Nejstarší ‹Starší   4601 – 4800 z 4964   Novější› Nejnovější»