čtvrtek 3. září 2020

Roušky plné českých zmatků a nadějí americké chudiny

Nákaza koronaviru prolétla Spojenými státy a v podstatě se dostal život do normálních kolejí. Z externího pohledu většina lidí hodnotí zmatečné a velkohubé výroky Trumpa, ale nutno říci že americká realita je o trochu o něčem jiném, než je uváděno v médiích. Předně federál nemá do opatření ve státech moc co povídat, vlastně může jenom povídat, činy dělají guvernéři. A pokud srovnám chování jednotlivých amerických států, myslím že po počátečních zmatcích většina států neměla vážnější problém. Co mě na celé akci upoutalo jsou dvě věci stojící mimo média: chování chudých Američanů během konoraviru a chování českých vědců. Málokdo z Evropy si uvědomil ten paradox, že velká část chudých Američanů, což zahrnuje od studentů, hastlerů, svobodných matek, mladých obecně až po klasickou lower class měla poprvé za život zaručený příjem díky pomoci americké vlády/vlád. Spousta z nich poprvé splatila své dluhy, zapsala se na školu, nemusela poslouchat své přiblbé šéfy, vykonávat levnou práci a především přehodnotila svůj život, protože měla čas myslet na sebe a svou „duši“. Jsem zvědavý, zda spotřeba psychofarmak za období (po) korovairu částečně neklesne. 


Podle toho, co čtu a viděl jsem kolem sebe bych si dovolil tvrdit, že hodně amíků bude na toto období vzpomínat nakonec v dobrém, i když částečně ještě víc zchudnou (spousta opatření a pomoci se bohužel neprodloužila do konce roku). Nevím, zda se o tom v CZ píše, ale nic moc jsem o tom jevu nenašel. Samozřejmě jiný pohled má střední a vyšší třída , který pomoc nepokryje původní standard, ale například spousta známých se v panice odstěhovala na své příměstská sídla a nechtějí se například do NY vlastně vracet a pracují na dálku i nyní. Tady se obávám, že jim to dlouho nevydrží. 
A teď k českým rouškám. Přiznám se, že jsem se té české rouškománii poněkud vysmíval, protože i když jsem chápal snahu něco dělat, v podstatě mě to připomnělo svoji koncentrovanou kolektivní hloupostí Vítězný únor roku 1948 anebo demonstrace po vstupu vojsk v roce 1968.
Předně jsem nikde v ČR nenašel oficiální důvod nošení roušek, tj. zda to má chránit okolí před nemocným nebo nemocného, aby nakazil okolí, tj. odpověď na otázku zda rouška pomáhá virus nevdechnout anebo nevydechnout. Nikde jsem také nenašel porovnání velikosti viru (cca 120 nm v jednom směru) a díry v roušce. Čekal bych, že někdo odpovědný mi je schopen vysvětlit, jak má taková filtrace fungovat, protože v tomto modelu, kde jsou díry větší než vir to fungovat nemůže, a to i kdyby musel být vir obalen vodou. Vzhledem k tomu, že jde o polární molekulu a (chemicky) polární vir, síla polární vazby asi těžko obstojí před mechanickým (nepevným) vláknem rouškou, navíc při pravidelném dýchání (dejme tomu 15/min) vydýcháme cca 40g vody (odhad z literatury) dojde k ustálenému stavu (tuším, že se tomu říkalo ustálená difuze) a to, co projde na povrch z úst vytlačí to, co zadržuje rouška. Musí, jinak by se člověk udusil. Maximálně z toho rouška udělá menší mikrokápenky. Chápu, že je těžké bojovat s laickou komediální a spektakulární vizí bezpečnosti ne nepodobnou podobě a účinnosti prostředků bolševika pod zkratkou IPCHO (zkráceně pláštěnka a plynová maska) před následky atomového výbuchu kombinovanou s všeobecným strachem a s pseudovědeckými rychločlíánky ohledně zabránění průletu chrchele textílií, ale myslím si, že by měla mít vědecká komunita trochu sebekritiky a držet si odstup, což se bohužel v ČR nestalo. Za koronavirus opravdu čeští vědci nemohou a možná je dobré veřejnosti naznačit, že ne všechno věda zvládne a umí vysvětlit a nesnažit se cpát do každé diskuse v médiích, která natsavuje již tak nastavovanou kaši. 



A k testům PCR a jejich chybovosti se raději vyjadřovat nebudu vůbec. Vzpomněl jsem si na hodiny u stroje a kouzlení mého jednoho kolegy. Vždycky mu to vyšlo a upřímně imunologická komunita byla celkem často schopná vygenerovat tuny mechanismů a představ, které ještě před publikováním působily dojmem pohádek předčítaných Karlem Hogerem spojujíce do sebe obskurní biochemické interpretace chemických reakcí, bezmyšlenkovité pokusy s ANOVou , víru v utajený fitting jakékoliv křivky výrobcem (např. ELISA), kouzelné hrátky s pipetou a grafickým editorem. Nemohlo to asi dopadnout jinak a veřejnost jim věří tak maximálně to, že Babiš za koronavir nemůže. 

Abych skončil nějak pozitivně. Švédsko si zachovalo chladnou hlavu, jak jinak, ani Gréta nedemonstrovala za izolaci obyvatelstva před globální zhoubou. UK začalo dobře, Boris vařil z vody jako vždy, pak sice začala zmatkovat, jako vždy, ale nakonec se zachovali rozumně i přes tlak medií a pokud pominu jejich nedávný neuvěřitelný průšvih s přijímáním na vysoké školy, ukázali, že etatistické státy typu Španělska, Belgie a Itálie mají k dokonalosti i přes všemožné deklarace daleko. Osobně podezírám Borise, že se nakazil záměrně kvůli PR. Brazílie měla víc rozumu než evropské státy. Nakonec se v EU povětšinou zmohly jen na zákazy a na lavírování dle mediálních záběru z několika mizerně personálně vybavených nemocnic. 

P.S.: k diskusi o vyhození Zbořila z učené společnosti. Sice nevím, zda jde o drb a zda kouzelníci s grafy z ní vypadnou nebo ne, ale opravdu si někdo myslí, že na vědecké úrovni něco dokázal rektor Zima, Cyril Hoschl , Kuklík nebo Havlas, kteří v té společnosti také jsou ? 😊 Místo přijímaní, vyhazovaní bude možná lepší si přestat psát komické dvoj a trojtituly před a za jménem a místo toho u fotky uvést, v čem je přínos těch členů a v čem jsou učené. Bohužel kromě akademického bafuňářství a schůzování, společnost nic nedělá. Omlouvám se, brání svobodu v Bělorusku prohlášením.

Podle stanov tato groteskní společnost pěstuje myšlení a jednání překračující hranice jednotlivých oborů a klade důraz na etiku vědeckého konání. . Předpokladem členství je výrazný a tvůrčí přínos vědě a mravní integrita. Takže Zbořil, Hobza, Otypeka, pardon prof. Zbořil ...

4 964 komentářů:

«Nejstarší   ‹Starší   201 – 400 z 4964   Novější›   Nejnovější»
Anonymní řekl(a)...

Ad: plagiátorství naší nejvyšší Uršuly z Leyen
To Františka Giffeyová dopadla za plagiátorství hůř:
Spolková ministryně pro rodinu Franziska Giffeyová oznámila svou rezignaci poté, co u její dizertační práce shledala Svobodná univerzita v Berlíně vážná pochybení.

https://www.lidovky.cz/svet/podvadet-se-nema-afera-plagiatu-doktorske-prace-zlomila-krk-nadejne-nemecke-politicce-giffeyove.A210521_200603_ln_zahranici_ele

Anonymní řekl(a)...

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/hajduch-nevyzadovat-negatvni-test-tri-tydny-po-prvni-davce-je-odvazne/2040753?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=86MEWnNonpu-202105221711&dop_id=11856455 Má pravdu. Ovšem pokud je cílem testování aby po světě nepobíhali slizničně infikovaní, bude to platit trvale i po druhé dávce. Nahání body před tváří vševědoucího.

Dalibor Štys

Anonymní řekl(a)...

Ad 12:57 Už to vypadá tak, že kdo tímto způsobem nahání tituly, ten se chystá do politiky. :-)

Dalibor Štys

Anonymní řekl(a)...

David Nabarro mimořádný vyslanec Světové zdravotnické organizace pro covid:

Tato pandemie je děsivá a zrychluje se více než kdy předtím. A je to globální jev. Ano, je několik zemí, které byly schopny ukázat, že dokáží udržet daleko nižší míru nákaz a ty mají pocit, že se zotavují, ale většina světa směřuje do velmi, velmi temného období. A důvodem, proč je to obzvlášť temné, je, že teď nemáme kompletní data. Protože se pandemie stále více šíří do míst, kde není k dispozici testování. Takže víme, že čísla, která dostáváme, jsou silně podhodnocena.

Anonymní řekl(a)...

Grubhoffer se rozhodl popírat antivirotika od Holého:

Po měsících zkoušek se nadějný léčivý přípravek Molnupiravir vyvinutý před lety ve Spojených státech dostal do třetí, závěrečné fáze klinického testování. „Upřímně řečeno, považuji to za první opravdu hodně slibnou vlaštovku na poli antivirotik,“ říká ředitel Biologického centra Akademie věd ČR Libor Grubhoffer.

Anonymní řekl(a)...

Holý naopak zmíněný být musel. :-)

A narazili na sloučeninu s názvem EIDD-1931. Když změnili její chemickou strukturu, získali léčivo, jež se lépe orálně vstřebávalo, a to pak nazvali jako Molnupiravir.

Tato látka má ale vlastně hodně podobnou historii jako známý Remdesivir, jehož kořeny sahají do dejvické laboratoře profesora Antonína Holého. Oba léky mají podobný mechanismus účinku ai Rremdesivir se původně testoval na jiný virus, na horečku ebola.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/lek-molnupiravir-covid-korona-testovani.A210523_201519_domaci_stad

Anonymní řekl(a)...

re: Drahoš do fondů EU zaťal větší sekeru
Přesně zaťal 252 mil.Kč - zatímco třeba kauza Čapí hnízdo se týká (již vrácené) dotace ve výši JEN 50 mil. Kč:

https://krusnohorec.webnode.cz/news/tajemny-pan-bas-aneb-patentovana-slusnost/
Pěkný pomník za 252 mil.Kč. Ale pro kontrolu čerpání dotace EU zřejmě vizuálně postačující.
Kam se hrabe Čapí hnízdo…

Anonymní řekl(a)...

myslim, ze to Grubhoffer myslel, ze to je prvni vlastovka z antivirotik proti covidu

samozrejme nepopira Holeho antivirotika proti retrovirum a HBV (tenofovir) a urcite by nepopiral ani predchozi antivirotika proti DNA virum (acyclovir, gancyclovir apod.) a proti HCV (sofosbuvir).

Ale jinak ten molnupiravir opravdu nema s latkami A. Holeho vubec nic spolecneho - uplne jiny mechanismus (nezastavuje syntezu DNA ani RNA, ale inkorporuje se a zpusobuje mutacni katastrofu - v podstate funguje jako univerzalni baze a tak se ztraci geneticka informace viru - ale zase by to mohlo generovat zajimave mutanty ;-)).

Anonymní řekl(a)...

Whitewashed by ACS and Elsevier, Zboril sues Olomouc Dean for “bullying”
"I should remind you that the editorial offices that investigated your allegations did not found any evidence of scientific misconduct or data fabrication. In my opinion, your allegation may bear the elements of defamation and false accusation" - Prof Radek Zboril

https://forbetterscience.com/2021/05/24/whitewashed-by-acs-and-elsevier-zboril-sues-olomouc-dean-for-bullying/?fbclid=IwAR3cBmWC5ByOFpfDQn5QZYjv4vBOUmhB9Wy2AOAW3XTZsjRIO5jwbfNFCgY

Anonymní řekl(a)...

Ad: Zboril sues Olomouc ...
Zbořil sám sebe definitivně dotlačil do PODVODNICKÉ SÍNĚ SLÁVY, kde si nyní může rochnit s Bezouškou, Hendrikem Schönem, Čejkovci, ...

Anonymní řekl(a)...

Jak jsem psal, s vědou už můžete jít leda ... Každý vysoce postavený podvodník se může (a bude) soudit s tím, že "private" data poskytnout nemusí. Rozhodnutí odejít z vědy považuji za nejlepší ve svém životě. :-)

- The one rare time when a university took research misconduct seriously, the big publishers stepped in, warned the university to stay out of it, and not only covered up suspected data manipulation, up to breaking their own data sharing mandates, but even took the side of the cheater and provided him with their “expert” assessment to be used in court.

- I now write to confirm that it would be inappropriate for our office to share private files that have been shared during our enquiries. I signpost you directly to the owner of the unpublished materials, which in this case is the corresponding author and their team.“

https://forbetterscience.com/2021/05/24/whitewashed-by-acs-and-elsevier-zboril-sues-olomouc-dean-for-bullying/?fbclid=IwAR3cBmWC5ByOFpfDQn5QZYjv4vBOUmhB9Wy2AOAW3XTZsjRIO5jwbfNFCgY

Anonymní řekl(a)...

A dokonce i Nobelova cena už nejni, co bejvala:
Bill Gates hoped his friendship with sex offender Jeffrey Epstein would help him win the Nobel Peace Prize
Bill Gates turned a blind eye to Jeffrey Epstein's sex crimes conviction because he hoped the well-connected financier would help him secure the Nobel Peace Prize as he would know the right people or some kind of way to massage things, so he could get the Nobel Peace Prize. In March 2013, Epstein had accompanied Gates to the home of then-Nobel Committee Chairman Thorbjørn Jagland in Strasbourg, France. Gates was being touted as a recipient of the prestigious award at the time.

Anonymní řekl(a)...

Zbořil se už stal věhlasnou internacionální stálicí v oboru misconductu:
Czech nanofraud
In other nanotechnology news, a reader announced yet another retraction for the Czech nanotechnology researcher Radek Zbořil of University of Olomouc, which means Zboril doesn’t have many friends left .....

https://forbetterscience.com/2021/05/07/schneider-shorts-7-05-2021/

Anonymní řekl(a)...

Určitě si Zbořil našel spoustu nových přátel mezi právníky...

Anonymní řekl(a)...

Je docela vtipný sledovat tu hysterii z toho, že ho redakce očistily... Těžká panika a domeček z karet se zhroutil, co? :o)

Anonymní řekl(a)...

Ad 13:52

Hlavně v Catalysis Today a v Nature Communications určitě byli z kreativní práce s daty nadšení. :-) A pokud pár úplatných redakcí bude tvrdit že je vše v pořádku, tak to na nepořádku vůbec nic nemění. Nějak si čím dál víc lidí už i mimo vědu všímá, že je plná podvodníků jako Zbořil, se kterými nikdo nic nedělá. Takže pomalu vědátoři (a doktoři také) začnou ztrácet prestiž... A se ztrátou prestiže přijde i ztráta peněz... Takže se hodně zastávejte podvodných Zbořilů, držte při sobě, nic nevyšetřujte a vyhazujte všechny studenty a pár interních světlých výjimek, co na podvody upozorní! Nová generace vědců tak boudou pouze poddajné "pipky", kde jejich Ph.D. práce se radši skryje před zraky veřejnosti. První (a určitě ne poslední) taková vlaštovka je doktorka Lipovská (práci jejího guru Klause také nedohledáte). Hurá, směřujete prostě ke světlým vědeckým inovativním zítřkům. A já to budu z vnějšku se škodolibou radostí pozorovat. :-)

Disertační práce paní Lipovské: Byla komise opravdu objektivní?
https://www.forum24.cz/disertacni-prace-pani-lipovske-byla-komise-opravdu-objektivni/

Profesor Václav Klaus a bída ducha
http://www.cs-magazin.com/index.php?a=a2003111002

Anonymní řekl(a)...

Takže už se útočí i na redakce? Kdo bude nepřítel příště?

JACS: graf zmanipulovaný Heřmánkem, kreativní práce s daty
NatComm: důvod retrakce chybějící data, žádná kreativní práce s daty
CatalToday: důvod retrakce chybné datové sady od jednoho z autorů, žádná kreativní práce s daty

Jste k smíchu jak se to pořád snažíte namotat na podvod :o) Jo, Zbořil se nezachoval tak, jak by se zachovat ideálně měl, ale podle všeho se o žádné podvody nejednalo. Arogance je blbá, ale není podvod :o) Na druhou stranu se musí uznat, že tu šachovou partii měl Kubala vymyšlenou a rozehrátou velmi dobře, nevěřil jsem, že to protistrana ustojí.

Anonymní řekl(a)...

Catal Today byla jasna fabrikace dat - vymluva Kmentove na to, ze si jen "modelovala, jak by krivka vypadala pri zesileni signalu - a pak tam ten obrazek omylem dala misto namerenych dat" je opravdu neuveritelna - ale jinak souhlas, ze neni prokazano, ze by o tom Zboril vedel nebo to dokonce inicioval

Anonymní řekl(a)...

to samý ale ty moesbauerový spektra: neni prokazano, ze by o tom Zboril vedel nebo to dokonce inicioval. Teoreticky jen ten JACS, tam to fakt vypadá, že o tom musel vědět, když i děkan Ševčík řekl, že o tom věděl (akorát s tím nic neudělal).

Anonymní řekl(a)...

o tom podvodu v JACS musel Zboril vedel minimalne od obhajoby Gregora a nic s tim neudelal (coz je samo o sobe misconduct) - ale nemusel o tom vedet v dobe psani rukopisu a redakcniho rizeni

Anonymní řekl(a)...

15:54 Ale houby, Zbořil vymazání těch píků přímo nařídil.

Anonymní řekl(a)...

to nelze dokazat

Anonymní řekl(a)...

Tyhle hádky už jsou jen groteskní zábava. Kolik let v tom chcete pokračovat? Soudní řízení může klidně deset let trvat. Ale závěr, že věda na centrech v Olomouci skončila, protože místo předání otevřených dat nastalo hledání formálních a posléze právních důvodů proč je nepředat, trvá už pomalu dva roky. A pořád se to rozmazává.

Věda se řeší u soudu?

Není divu, že přední představitel Catrin třídí výsledky na politicky šťastné a politicky nešťastné, a to i kdyby se po ulicích povalovaly mrazáky s mrtvolami. Předat původní data ze Zbořilovy laboratoře by bylo nejspíš politicky mimořádně nešťastné.

Dalibor Štys


Anonymní řekl(a)...

16:33 přesto se etická komise k tomuto výkladu přiklonila. Je to tvrzení podobného typu, jako že byl Zbořil očištěn redakcemi.

Anonymní řekl(a)...

16:35 Já myslím, že to sice je groteskní zábava, ale důležité neustále ty podvody připomínat - když se na to nezapomene, třeba se nakonec v Olomouci najde rektor nebo někdo takový, kdo se Zbořilem a ostatními podvodníky udělá krátký proces. Na normální univerzitě by Zbořil už dávno nemohl působit a v normální zemi ani na žádné další...

Anonymní řekl(a)...

16:37 Kdepak. Etická komise je skupina neodborníků (mají jinou odbornost), kdežto redakce si vyhledaly nezávislé zahraniční experty právě v tom dané oboru. Je to naprosto nesrovnatelný výstup.

Anonymní řekl(a)...

16:35 Nevidím důvo, proč by měla skončit. I kdyby byl se Zbořilem problém, tak Olomoucká věda není zbořil, to jsou stovky lidí.

Anonymní řekl(a)...

Irony: Vůbec se mi nelíbí, jak se tady chudák "svatý" excelent Zbořil pomlouvá a shazuje. Přitom se vahou celé své autority zakládajícího ředitele a excelentního vědce dovolával nezávislého prošetření všech ošklivých obvinění z podvodů na RCPTM. Příkladně s oponenty spolupracoval a všechna sporná data dodal všem k nezávislému posouzení a na chyby okamžitě jako korespondenční autor upozorňoval i redakce. Navíc i svému doktorandovi Gregorovi pomáhal v kariéře, i když mu přišel na chybu v článku (kterou obratem opravil a redakci JACS na ni upozornil, vychovává přeci své studenty k nekompromisní etice ve vědě). To je panečku charakter... A takového člověka se chcete zbavit, vy závistiví nepřejícníci! :-)

Anonymní řekl(a)...

K 17:49: etická komise PřF UP se skládá výhradně ze zaměstnanců PřF UP, a tedy jejich pracovní smlouvy, platové výměry a odměny podepisuje děkan Kubala. O nějaké jejich nezávislosti se tedy nedá vůbec hovořit.

Anonymní řekl(a)...

To ze se Zboril choval jako prase a neresil problemy se svymi publikacemi eticky spravne je zcela jasne. Nicmene to jeste neznamena, ze aktivne sam podvadel nebo ze ty podvody naridil - to je jiny level, pro ktery nejsou zadne dukazy.

Anonymní řekl(a)...

17:49, 21:50 To, že Zbořil podvod inicioval, tvrdila univerzitní etická komise v čele s prof. Jindrákem, fakultní komise vznikla až když Jindrák rezignoval kvůli Millerově ignoraci jejích závěrů (a taky Zbořilovým útokům).

Anonymní řekl(a)...

Je možné, že je v tom RZ nevinně, ale zavinil si to svým chováním sám. Kdyby se choval, jak píše výše Irony, tak s toho vyšel se ctí.

No další CZ excelenti mají také problémy, třeba souboj čarodějě a učně na anorganice VŠCHT, nebo nanotrubicová excelence na UPce. Nějak se nám ty spolu(připisovací)práce hroutí. Ta chemie je opravdu toxické pracovní prostředí.

Anonymní řekl(a)...

Trojice Zbořil, Hobza, Otyepka cíleně zlikvidovala WB Čeňka Gregora proto, že řekl pravdu o podvodu. Ani po pádu Millera, který to kryl, univerzita dodnes nepodnikla nic, aby tuto křivdu napravila. Ani to, že se objevily další podvody Zbořilovců, zatím nikoho z odpovědných nepohlo k řešení té původní křivdy, ač podle zdravého rozumu to už měli udělat dávno.

Anonymní řekl(a)...

re 23:11 - ne ne - EK mela "silny dojem" - nikoli dukazy - to je treba rozlisovat

jinak souhlas s prvbim odstavcem 4:31 - kdyby Zboril nebyl magor, tak ten JACS retrahoval, Gregora pochvalil za odhaleni podvodu, lepe si kontroloval spolupracovniky a zavedl repositar primarnich dat (aby se nemohly ztratit) - mohl byt dodnes uznavanym vedcem

Ovsem nesouhlas se zobecnovanim toxickeho prostredi v chemii - to ze se tam pohybovalo a z casti jeste pohybuje par magoru neznamena, ze to tak je vsude. Oni teda prvni 2 magori byli Makrlik a Kizek. Zboril se pridal az pozdeji a Sofer/Pumera taky - tohle uz byly produkty tezby dotaci z OP a hyperbolicke nanoscience.

Anonymní řekl(a)...

AD - nesouhlas se zobecnovanim toxickeho prostredi v chemii ...
Sorry jako - ale na akademii je to totez, toci to tam dvojka Zazimalka-Havlas. Sarka Kubinova ma dneska sanci na nejakou napravu asi tak jako Gregor. Navic Havlas na pokyn Zazimalky se snazil to toxicke prostredi z chemie natlacit i do Fyzikalniho ustavu, kam Sarka presla. Nastesti neuspel - nepresahuje tam totiz - zatim - ta toxicka chemicka domena.

Anonymní řekl(a)...

re 9:02 - to o cem pisete je problem UEM a vedeni AV - nikoli chemie

Anonymní řekl(a)...

Ad 8:43 Zbořil by byl možná retrahoval, kdyby si nebyl jist podporou excelentní vědecké obce. Nezapoměňte, že on je vzděláním učitel a ti jsou vychovávání, aby si vždy "udrželi autoritu". I přesto, že obhajují neudržitelnou blbost. Pro něho nebyl rozpor hájit vymazané píky zjevně nesouvisející enkapsulací, ale měl to být rozpor pro Lukeše, nejčistšího rebela na světě.

Anonymní řekl(a)...

8:46 Zbořil není magor, ale podvodník. Jaký by mělo smysl, aby spolupracovníky kontroloval, když jim ty podvody nařizuje a aktivně se na nich podílí? Ledaže by lépe kontroloval, aby to falšování nebylo tak okaté (jako třeba nahrazení píku rovnou čárou, či přidání tak malého množství šumu k simulovanému Mossbauerovu spektru, že se to nedá okecat naměřeným spektrem plus filtrací, že...).

Anonymní řekl(a)...

re 10:53 - Lukes tomu vecne nerozumel a branil ho hlavne kvuli ucelovosti te kampane, ktera hlavne souvisela s bojem proti vzniku CATRIN. Myslim, ze Zboril si podporou "excelentni" obce nemohl byt jisty, protoze tu z casti mel pouze na zacatku (kdyz jeste tvrdil, ze o tom JACSu nevedel a byl sam podveden) - pak od nej dali vsichni ruce pryc. Kdyby Kubala nebyl magor a neutocil tak hloupe, tak by se to byvalo vyresilo mnohem rychleji.

Anonymní řekl(a)...

Jula Lukeš je můj spolužák, molekulární biolog, a chemii umí dostatečně, aby dokázal posoudit, že pík byl vymazán. O jiných chemicích, jako Petrovi Nachtigallovi nebo samotném Hobzovi, nemluvě. Dnes si až na málo výjimek nikdo není jist, jak to s jeho výsledky je, protože mu půlku práce udělali nějací kamarádi, které kolikrát ani neviděl. A těch málo výjimek, kteří chápou celý proces vzniku publikace, je ve všeobecném opovržení. To je podstata problému,

Pokud jde o centra z fondů EU, až na Hilase a ELI, už dávno měla být integrována do mateřských institucí a být k užitku studentům nebo průmyslu. Nemuselo se přemýšlet jak je mimořídně financovat a jak se dostatečně klanět před jejich excelencemi.

Dalibor Štys

Anonymní řekl(a)...

O vymazani piku se nikdo neprel (to nerozporoval ani Zboril) - nerozumel tomu, ze ten stavelan mohl zpusobovat tu katalyzu (Zboril tvrdil, ze ta pritomnost stavelanu nemela na katalyzu vliv, protoze byl enkapsulovan). Nekteri lidi na zacatku uverili Zborilovi, ze o nicem nevedel a ze to byla kampan proti excelentnimu centru (protoze to taky kampan proti centru byla). Az kdyz se zacal chovat jako prase a misto retrakce a omluvy zacal podavat trestni oznameni a nesmyslne vymluvy, tak od nej dali ruce pryc. K retrakci JACS ho donutil Jungwirth na US a Zboril pry svatosvate slibil, ze proveri i ty ostatni veci a kdyz to neudelal a vyskytly se dalsi problemy, tak US uz mela na programu jednani o jeho vylouceni a pak radeji sam rezignoval. Ale hlavne - fakt to nebylo za podvody (protoze ani jeden mu nelze dokazat, ze by o nem aspon vedel nebo ho dokonce naridil), ale za neeticke chovani pri reseni techto problemu - coz se mu jako korespondencnimu autorovi a generalnimu rediteli RCPTM dokazat dalo.

Anonymní řekl(a)...

Ad protoze ani jeden podvod Zbořilovi nelze dokazat

Nejlepší je, že tím chováním kolem řešení etických problémů se Zbořil úplně sám nepřímo usvědčuje.

Anonymní řekl(a)...

s tim tvrzenim nesouhlasim - ale to chovani bylo samo o sobe neeticke a melo by stacit k nejakemu postihu (napr. vylouceni z US)

Anonymní řekl(a)...

Tak mi odpovězte na jednoduchou otázku. Pokud ředitel o podvodech na svém excelentním pracovišti neví a neúčastní se jich (provádí je jeho podřízení jako svou soukromou iniciativu), proč blokuje jejich vyšetřování, slibuje nápravu a nespolupracuje na řešení?

Anonymní řekl(a)...

Tak on tvrdil, ze nechtel spolupracovat s Kubalou a Opatrnym, protoze jejich cilem byla likvidace center - ja se ho nezastavam, ale tenhle duvod mit mohl. Kazdopadne to nedokazuje, ze se na podvodech ucastnil.

Anonymní řekl(a)...

Ad 12:43 To jsou všechno blbosti způsobené absurdní konstrukcí, že spoluatoři nejsou zodpovědní za obsah článku. Možná u složitých mezinárodních spoluprací, kde se používají různé unikátní přístroje, se to dá obhájit. Ale ne u článků z jednoho pracoviště. Šlo o kamarádství z Učené společnosti, o nic jiného. Co ví Bárta o chemii?

Vymazání píku byla typická "politicky nešťastná" událost.

Dalibor Štys

Anonymní řekl(a)...

Co sem pořád taháte Kubalu, Opatrného a centra. :-)
Celé se to dá úplně jednoduše odosobnit bez ztráty logiky příběhu, motivace upozornění na nesrovnalosti v článcích jsou totiž úplně irelevantní:

Na RCPTM se objevilo podezření na zmanipulovaná spektra v článcích, které bylo dokonce matematicky dokázané a na další fabrikace dat. Dál ta komedie byla úplně v režii Zbořila a jeho "party hic" - kopání kolem sebe, vyhazov Ph.D. studenta, soudy, napadání dvou EK, obhajoba Navaříka a Kmentové, zblázněný Tuček atd.

Anonymní řekl(a)...

27. května 2021 14:56

K primarnimu vymazu XRD piku doslo pred +- 15 lety. Nebyl by za tu dobu "promlcen" (vid argumentace v debatach komentujicich valku Titanu #Metoo" vs BLM) i podstatne horsi "prestupek"?

Kdyby se ekonomicky nehodilo to opakovane vytahovat, uz by po tom ani pes nestekl.

Anonymní řekl(a)...

AD 16:14 Oddělovat se od fakulty, která má i jiná objektivně kvalitní pracoviště, je věcný nesmysl. Všichni se mají zapojit do výuky v míře, která je odborně neničí, a předávat studentům nejlepší poznatky. Jestli je ekonomicky výhodné se oddělit od fakulty, znamená to jedině, že státní peníze jsou využívány nesprávně.

Dalibor Štys

Anonymní řekl(a)...

V zájmu "vyššího dobra" se nejdřív ostuda kolem Gregora utajila, aby se pak (až se hodila) vytáhla na světlo. S tím se dá i souhlasit, mělo se to řešit HNED. Ovšem vyhazov Gregora má o dost bližší datum než zfalšovaný článek, je 10.6.2013. Takže toto "promlčené" není, už se to navíc řeší pár let (cca začátek roku 2019). :-)

Anonymní řekl(a)...

27. května 2021 16:35

Fakt az od roku 2019 (= jako argument proti "supercentru") ?

Anonymní řekl(a)...

"Kauzu Gregor" jsem zaregistroval až díky dŽurnálu:

Duben 9, 2019
Kauza manipulace s daty

https://www.dzurnal.cz/index.php/2019/04/09/kauza-manipulace-s-daty/

Jinak pěkný nový povzdech nad vědeckými podvody je v novém článku na dŽurnálu:

Nemohu se zbavit pocitu, že časopisům zfalšované výsledky nijak zvlášť nevadí [1], spíše je děsí mediální a právní aspekty celé věci. Excelentní tým kolegy Zbořila – zřejmě pro velké úspěchy – rozšířil svoji působnost a krom (speciálně pro vědce jeho formátu akademickým senátem UP vytvořeného) excelentního ústavu CATRIN už působí i na VŠB. Česká vědecká komunita má tedy jasno v tom, jakou vědu se vyplatí dělat.

Akademická veřejnost jak na UP, tak v celé republice důsledně mlčí (s několika málo výjimkami, vesměs sdruženými na zdejší „dezinformační platformě“), poskytovatelé financí se usilovně nedívají, ministerstvo se zřejmě bojí spíše vracení peněz z grantů než zfalšovaných výsledků a excelentní autoři podávají žaloby, či jimi alespoň vyhrožují. Nevím, jestli si akademický establishment uvědomuje, jak neuvěřitelně frustrující musí být pozorování této tragédie pro studenty a začínající vědce.


https://www.dzurnal.cz/index.php/2021/05/26/fake-science/

Anonymní řekl(a)...

No, zodpovědnost za původní zametení kauzy Gregor má především tehdejší děkan Ševčík, který o tom všem prokazatelně věděl a nijak nekonal. A dodnes tento člověk na přírodě vesele tahá za nitky. Jen je na té "správné straně" takže se o jeho podílu nemluví...

Anonymní řekl(a)...

Ne, zodpovědnost za původní zametení kauzy Gregor má hlavně Zbořil a jeho věrná státnicová komise. Ševčík je v úplně nejhorším případě sekundární element. :-)

Anonymní řekl(a)...

Není. Byl to jeho nadřízený a věděl o tom. Měl povinnost s tím něco dělat a nedělal. Tím to defakto zametl právě on svou nečinností. Navíc Zbořil si komisi nesestavoval...

Anonymní řekl(a)...

Zbořil nejednal po upozornění na podvod, komise nejednala po upozornění na podvod. Ševčík dosvědčuje, že Zbořil byl jím upozorněn. Možná nese nějaký díl odpovědnosti i Ševčík, ale rozhodně není původce zametení - pokud například policista neprověří udání na teroristu a ten něco odpálí, tak za to stále může terorista a ne policista.

Anonymní řekl(a)...

Pokud ale policista ví, že terorista něco spáchal a nekoná, stává se spoluviníkem a může za to taky. § 367 Nepřekažení trestného činu. Takže nese podíl právě v tom, že to zametl.

Anonymní řekl(a)...

27. května 2021 17:35

Nepublikujici autor a sebeobrana “kyselé hrozny” ?

https://www.psychoweb.cz/slovnik/kysele-hrozny-metoda-kyselych-hroznu-co-to-je-vyznam-podle-slovniku

Anonymní řekl(a)...

Bohužel, takových typů ve vědě ubývá...

Jelikož já tímto tvým přítomným chlebem pohrdám, a raději přemýšlím o dobré budoucnosti, proto hned odejdi, nebo začnu štěkat a oznámím tě”

https://bajky.tumblr.com/post/95901163650/ezop-o-zlod%C4%9Bji-a-psu

Anonymní řekl(a)...

Dekan Ševčík vyhodil Gregora z práce už před obhajobou za absence a falšování docházky

Anonymní řekl(a)...

Zbořil vyhodil Gregora... To je teď tady módní se snažit zbavit Zbořila veškeré odpovědnosti za RCPTM průšvihy? Trošku zbabělé, ne? :-)

Anonymní řekl(a)...

Zbořil nikdy nemohl vyhodit Gregra, bo k tomu nikdy neměl pravomoc, čéče.
Ovšem o obtížnosti hry "zastihni Gregora v práci" se traduje dodnes :o)

Anonymní řekl(a)...

Takže "Centrum výzkumu nanomateriálů" vedl a zodpovídal za něj Ševčík... To jsou mi novinky. :-)

Od počátku studia také prof. Zbořil zapojil RNDr. Gregora do řešení projektu Centra výzkumu
práškových nanomateriálů (1M0512), v rámci kterého pobíral mzdu (srovnatelnou s
tarifem profesora na UP) a vytvořil mu tak zcela nadstandardní podmínky ke studiu. Zákaz
další pracovní činnosti na pracovišti Centra výzkumu nanomateriálů vydaný prof. Zbořilem
(vědeckým ředitelem Centra) nesouvisel s Ph.D. studiem RNDr. Gregora, ale s porušováním
pracovní kázně.


https://www.rcptm.com/wp-content/uploads/2019/09/Zboril_Horejsi_email2.pdf

Anonymní řekl(a)...

A z jiného soudku... Ztráta prestiže vědy a vědců v přímém přenosu. Jen tak dále!

Nežádoucí účinky jsou znakem, že očkování zabralo, říká imunolog Hořejší

Z diskuze:
- A když očkovaný zemře, tak má i jistotu, že se nenakazí
- “Zatím se skoro vždy, když se úmrtí objevilo, ukázalo, že to je neprůkazné. Je těžké odlišit, jestli jde o příčinu úmrtí nebo o náhodu. “ - myslíte ty po krevních sraženinách, které byly důvodem k zastavení očkování AZ v několika zemích?

- No jasně, a když vás vedlejší účinky zabíjí, tak je to znakem toho, že očkování zabralo úplně perfektně.

Tvl to je myšlenkový porod

- Když vidím tohohle týpka a jeho mediálního nohsleda na Nově, Kubka, tak se mi zvedá mírně tlak.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/imunolog-vaclav-horejsi-udalost-dne-ockovani-nezadouci-ucinky.A210526_084239_domaci_knn/diskuse

Anonymní řekl(a)...

Ad 23:03
Vedlejší účinky nastávají u těch, kteří už mají vybudovanou systémovou imunitu. Kterou ovšem nezkoumáme, protože náklady jsou v českých podmínkách 500 Kč za protilátky a 3300 za T-buňky. Což v antigenních a PCR testech už průměrný občan vysloveně spálil v kamnech násobně. Z těch, co skončili v nemocnici, jen 20% bylo předem PCR pozitivních. Sanitka musela přijet dřív, než se našel termín na PCR testy, museli se testovat zdraví a uzdravení. Kteří samozřejmě virus na sliznicích měli, protože ten už tam bude napořád.

Že je většina lidí imunních vyplývá jasně z toho, že většina nakažených už nemá koho nakazit. Jinak by nemoc neustupovala. Má někdo jiný nápad jak ústup nemoci vysvětlit?

Kdyby Václav Hořejší, Marián Hajdůch a jim podobní nezesměšňovali na jaře ty, kteří se dožadovali kritického posouzení testování a posléze - až dodnes - racionálního přístupu k očkování, mohli jsme mít imunní celou populaci. Jenže oni měli své kamarády mezi vlivnými v politice a tak hledali argumentaci pro zcela iracionální přístup, byť s jednou výjimkou aplikovaný celosvětově. Dneska se jim špatně spí a hledají výmluvy a omluvy už více-méně jen pro sebe. Václav Hořejší nemá dobrého pychoanalytika a tak tím zatěžuje veřejnost. Václave, cena života je více než 3800 Kč.

Dalibor Štys

Anonymní řekl(a)...

Centrum výzkumu nanomateriálů bylo jako katedra. Bez pracovněprávních pravomocí. Někoho vyhodit mohl jedině děkan. A děkan zodpovídá za své podřízené. O problému věděl a neřešil ho. tím ho zametl.

Anonymní řekl(a)...

Bezva, takže děkan řídí a hodnotí každého zaměstnance na katedře. Má přehled jak pracuje atd. Akorát se celkem nadře, držet v hlavě těch 1100 lidí a pamatovat si, jak jim práce jde od ruky a jakou mají docházku.

Celkový fyzický počet zaměstnanců: 1.100, z toho akademických a vědeckých pracovníků 820

https://www.prf.upol.cz/o-fakulte/zakladni-informace/

Anonymní řekl(a)...

Jo, přesně tak, je za to zodpovědný. Taky proto se do té funkce nikdo extra nehrne.

Anonymní řekl(a)...

Zodpovědný asi jako generální ředitel Microsoftu za všechny své zaměstnance. Jejich přímý nadřízený to ovšem není. Máte to s tím řízením v akademické sféře nějak domotané.

Anonymní řekl(a)...

Zodpovědný za řešení problémů je. Neřešil, zametl, selhal. Nebo si to nechával na později, až se bude víc hodit.

Anonymní řekl(a)...

Ano, Zbořil vyhodil studenta ze zaměstnání a od státnic (s dopomocí komise, která upozornění na podvod neřešila), jeho upozornění na podvod neřešil (i když to Ševčíkovi slíbil), ale může za všechno Ševčík jako děkan. To nevymyslíš. Ještě rektor, nad děkanem je přece rektor!

Anonymní řekl(a)...

re 9,04 - ano mate pravdu

Dekan Sevcik mel v ruce vsechny trumfy a jako jediny mel pravomoc s tim neco udelat. Komisi pro obhajobu jmenuje dekan (na navrh predsedy oborove komise) - byla to uz opakovana obhajoba (coz se stava velmi zridka), takze musel vedet, ze je tam nejaky problem a mohl klidne najmenovat komisi jinou. Rozhodnuti o udeleni ci neudeleni PhD dela take dekan (na zaklade doporuceni komise pro obhajobu) - pokud vedel nebo tusil, ze obhajoba probehla nestandardne, tak mohl a mel konat a naridit opakovani obhajoby s novou komisi. Namisto toho to rozhodnuti podepsal.

Vysvetleni jsou mozna 2:
1. budto to proste probehlo standardne a nemel podezreni na manipulaci (a pozdeji proste lhal, kdyz se mu hodilo poskodit Zborila)
nebo
2. vedel, ze to byla zmanipulovana obhajoba, ale z nejakeho duvodu se rozhodl, ze to tak necha (treba, ze se mu v tu dobu Zboril hodil, aby prinesl na fakulty velke prachy) a vytahl to az po 6 letech, kdyz uz se mu Zboril nehodil.
Oboji je dost velka prasarna...

Anonymní řekl(a)...

Prostě Zbořil do akademické sféry nepatří a každá normální univerzita by se ho dávno zbavila.

Anonymní řekl(a)...

Jednoduše řečeno, nejdřív na UP přímo proti Zbořilovi jít nechtěli. Důvody můžou být různé - peníze z grantů (zmiňované "vyšší dobro"), mysleli si že se to "potichu" vyřeší (tomu by odpovídal i Ševčíkův článek o aristokracii a oligarchii), pak už vystoupili otevřeně. Co v tom hledáte za složitosti a přenášení zodpovědnosti? :-)

Anonymní řekl(a)...

to je hloupost - byla to opakovana obhajoba a nebylo zadne mozne reseni "potichu" - pokud to chtel Sevcik resit, tak mel naridit opakovani. Kdyz podepsal protokol o neudeleni titulu, tak Gregora odepsal nadobro - zadny opravny prostredek pak uz ani formalne neexistoval - leda, ze by se prihlasil znovu od zacatku na nove PhD, udelal znova vsechny zkousky, statnice a sel k nove obhajobe.

Anonymní řekl(a)...

OK, uznávám, omlouvám se a souhlasím. I Ševčík nese svůj díl odpovědnosti za ten "marasmus" kolem Zbořila.

- "Vyšším dobrem" omlouvat nemorálnosti nejde.
- Jako děkan byl Zbořilovi určitým způsobem nadřízený a nějaké možnosti kolem Gregora měl (i když pak v prosinci 2013 byl už zvolen Frébort).

Možná pak po Frébortově děkanském "kralování" teprve frustrace došla svého vrcholu. :-) Jinak jak už psal Tomáš Fürst, jestli to mlčení kolem vědeckých podvodů není obrovský systémový problém.

Akademická veřejnost jak na UP, tak v celé republice důsledně mlčí (s několika málo výjimkami, vesměs sdruženými na zdejší „dezinformační platformě“), poskytovatelé financí se usilovně nedívají, ministerstvo se zřejmě bojí spíše vracení peněz z grantů než zfalšovaných výsledků a excelentní autoři podávají žaloby, či jimi alespoň vyhrožují. Nevím, jestli si akademický establishment uvědomuje, jak neuvěřitelně frustrující musí být pozorování této tragédie pro studenty a začínající vědce.

https://www.dzurnal.cz/index.php/2021/05/26/fake-science/

Anonymní řekl(a)...

Ono to neni mlceni - ale zvenku bez pristupu k internim informacim muze clovek akorat tak spekulovat a podle pocitu se pridat na jednu nebo na druhou stranu - a to nikdo soudny nechce delat.
Ten eticky problem se musi vyresit na instituci, kde problem vzniknul, kde jedine ma vedeni pravomoc i paky k tomu, aby vec radne vysetrilo. Jenze se zda, ze na PrF UPOL vydala EK stanovisko take na zaklade svych pocitu (dokonce to primo cituji) a dekan Kubala mel za hlavni cil likvidaci Zborila a vznikajiciho centra - a naopak rektor a vedeni univerzity se postavilo za Zborila a dokonce (coz je opravdu neuveritelne) ho podporilo v tom, ze nemusel poskytnout primarni data. Pak uz zacaly padat trestni oznameni a pravni bitvy. Takze na obou urovnich vsechno spatne a akorat to rozdelilo UPOL na 2 nesmiritelne tabory, ktere vykopaly zakopy a bude trvat roky, nez se to nejak konsoliduje. Proc by se v tehle zumpe mel nekdo zvenku hrabat ?

Anonymní řekl(a)...

Ad 11:59 Pokud neměli dost informací, měli, zejména všichni excelenti, držet ústa. Co zabránilo Julovi Lukešovi nebo Petrovi Nachtigallovi aby si od Zbořila vyžádali primární data? To nevědí jak vypadá signál z přístroje? To by byla sakra jiná diskuse, kdyby se většina vědecké obce bavila o validitě a invaliditě naměřených dat.

Dalibor Štys

Anonymní řekl(a)...

;-) vyzadal si je Jungwirth

Unknown řekl(a)...

Dostal a poskytnul?

Anonymní řekl(a)...

Pokud z doslechu vim, tak jen castecne a pak se pry Zboril odmitnul zucastnit zoom diskuze s oponenty a radeji rezignoval na clenstvi v Ucene spolecnosti.

Anonymní řekl(a)...

Ad 15:44 Tak co se tu od té doby řeší. Člen Učené společnosti neposkytl primární data čenům Učené společnosti. Jaký důkaz ještě chcete? Soudní rozhodnutí, že věda už není vědou a 100% veřejně placené výsledky jsou soukromým valstnictvím autora? Příklady ovšem máme, že. Takový bankéř klidně může nechat banku zkrachovat a zaplatí to stát? Teším se na výsledky soudního rozhodnutí, zas budeme první před zbytkem světa.

Dalibor Štys

Anonymní řekl(a)...

On misto toho rezignoval, takze potom uz na nej US nemela zadne paky.

Anonymní řekl(a)...

Tady nejde o Učenou společnost, ale o to, jestli má smysl ještě diskutovat zda Zbořil je (a) vědec nebo (b) obchodník s vědou za veřejné prostředky. Jelikož pravad je (b), není divu, že dal svá data k soudu.

Dalibor Štys

Anonymní řekl(a)...

Re: 28. května 2021 19:04 ...neposkytl primární data...

Představa člena Učené společnosti procesujicho RAW data spadající mimo jeho odbornost (= nemám proprietární SW, nemám know-how, nemám ...) me dost pobavila

Anonymní řekl(a)...

0:53 já si myslím, že těch pár čísel v ASCII dokáže dát do Excelu nebo originu většina členů, nebo to dají nějakému svému studentovi. Pro vizuální srovnání naměřených a publikovaných spekter by to stačilo. No a pak by se ta raw data srovnala s čerstvě naměřenými spektry ideálně nově připraveného vzorku, čímž by se rozhodlo, jestli předaná raw data odpovídají realitě (vzhledem k tomu, že díky polskému přeměření "nalezeného starého vzorku" víme, jakou úroveň šumu a signálu má spektrum snímané 60 dní, tak lze s pravděpodobností hraničící s jistotou říct, že je Zbořil podvodník a skutečná raw data sloužila jen jako nástřel pro uměleckou tvorbu pomocí počítačové simulace a grafiky - něco jako kdyby vyfotili myš a publikovali obrázek Mickeyho mouse).

Anonymní řekl(a)...

Ad 0:53 Každá data, která jsem kdy dostal, byla pořád jen tabulka čísel a písmenek. Rozhodně to platí pro jednoduché jednorozměrné spektroskopie, u vícerozměrných musím trochu vědět, co který rozměr je.

Samozřejmě, že humanisti jako Bárta, a lidé, kteří se čísel báli už od dětství, jako Lukeš, měli také od začátku držet ústa. Pokud by ale primární data dostal Jungwirth (nebo Nachtigall), do čtrnácti dnů si s nimi poradí. Spíš do dvou dnů.

Ono se v těchto diskusích čím dál víc odhaluje jak málo excelentní jsou lidé na těch centrech excelence. Argumenty o tom, že nikdo kromě zasvěcenců neumí data procesovat, jsou směšné od počátku, ale postupně čím dál směšnější v průběhu času.

Co je na tom děsivé, je, že pořád ještě probíhá devastace civilizace na základě špatně získaných dat o epidemii Covid19 a už se zas řeší směšné Zbořilovy pohádky o datech a sexuální aféry poslance Feriho. Asi aby se zakrylo, že počet tzv. "nakažených" je už zas na polovině předpokládané falešné pozitivity PCR testu a že už tudíž nikdy více neklesne. Takže bude důvod očkovat experimentální vakcínou i kojence. Ale o tom se mluvit nebude, bude se (ve vědeckých kruzích) mluvit o tom, zda vědecká data jsou osobním vlastnictvím profesora Zbořila a (na veřejnosti) kolik metrů odstupu si má poslanec držet od dívky, která se dobrovolně sprchuje v jeho bytě kam dobrovolně přišla.

Dalibor Štys

Anonymní řekl(a)...

re: vyzadal si je Jungwirth ...
Toho úkoloval Havlas, a Havlas taky úkoloval Hořejšího. Měla v tom být i Havlasova nevraživost vůči Hobzovi. Ta zbytečná učená společnost je sice taková partička kamarádů, co spolu mluví, ale někdy taky naopak.

Anonymní řekl(a)...

Ad 7:41 S vědeckým podvodem nemá žádná skupinová nevraživost nic společného. Ten je nebo není.

To, že se vůbec o vztazích v této souvislosti pořád diskutuje, jen potvrzuje, že o poznání v dněšní vědě vůbec nejde. Ještě chvíli a veřejnost přestane na vědu dávat peníze vůbec. Zrovna akce Covid, ze které čouhá, že buď (a) to co se léta ve školách učíme o imunitě vůbec není pravda - a je pravda cokoliv jiného - nebo (b) každý vědec prosazuje, co se zrovna líbí jeho kamarádům, vcelku bez ohledu na počet mrtvých (!!!), se už spoustě lidí hodně zajídá.

Dalibor Štys

Anonymní řekl(a)...

Je toto "pýthické věštění" pomocí "umělé inteligence" (kterou žádnou samozřejmě dodnes nemáme) ještě věda? Vydal to excelentní Nature Communications, ten vydal i Zbořila. Další ztráta prestiže vědy. Řekl bych, že půjde hlavně o prachy z grantů na populární téma stárnutí a prodloužení života. :-)

Výzkumníci z biotechnologické společnosti Gero se sídlem v Singapuru ve spolupráci s Roswell Park Comprehensive Cancer Centre v americkém Buffalu studovali lékařské údaje od dobrovolníků z Velké Británie a USA a dospěli právě k číslu 150.

Tým pomocí umělé inteligence analyzoval informace o zdraví a kondici poskytované dobrovolníky a rovněž vzorky krve.


https://www.novinky.cz/zena/zdravi/clanek/jakeho-nejvyssiho-veku-mohou-lide-dosahnout-mozna-budete-prekvapeni-40361428


"Calculation of resilience based on physical activity data streams has been implemented in GeroSense iPhone app and made available for the research community via web-based API." - commented the first author of the study, Tim Pyrkov, head of the mHealth project at Gero.


https://www.eurekalert.org/pub_releases/2021-05/g-gsf052321.php

https://www.nature.com/articles/s41467-021-23014-1

Anonymní řekl(a)...

A olomoučtí excelenti nemůžou zůstat stranou od takového skvělého excelentního tématu. :-)

Olomoučtí vědci se budou podílet na excelentním výzkumu stárnutí

https://www.zurnal.upol.cz/nc/zprava/clanek/olomoucti-vedci-se-budou-podilet-na-excelentnim-vyzkumu-starnuti/

Anonymní řekl(a)...

Re 29. května 2021 9:51
Čuju závist? Ono to tady pár lidí už psalo, anonymní fórum pro frustráty (čest výjímkám)!!

Anonymní řekl(a)...

Čuju závist?

Tak kdy začnete hledat "kámen mudrců" [1] a "pramen mládí" [2]? Tak totiž vaše výzkumy začínají vypadat. Data k ověření ne a ne a nedáme, patří nám (Zbořil). Nakrmíme naši skvělou umělointeligntovatou síť daty a ona vyplivne, že se člověk může dožít 150 let! Vzpomínáte na scifi Douglase Adamse? [3] Dnes tak výkonné počítače nemáme, tak odpověď byla pouze 150!

[1] https://cs.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1men_mudrc%C5%AF

[2] https://cs.wikipedia.org/wiki/Pramen_ml%C3%A1d%C3%AD

[3] Ve světě Stopařova průvodce po galaxii si myši (pandimenzionální to bytosti) položily za úkol najít odpověď na otázku Života, Vesmíru a vůbec, a proto vybraly ze svého středu dva nejlepší programátory Lunkvila a Fuka, aby sestrojili počítač nazvaný „Hlubina myšlení“, který ji měl vypočítat. A tento počítač jim skutečně po sedmi a půl miliónu letech dal jednoduchou odpověď na otázku života, vesmíru a vůbec: „42“, s tím, že sám neví, jaké je znění oné základní otázky.

https://cs.wikipedia.org/wiki/42_(odpov%C4%9B%C4%8F)

Anonymní řekl(a)...

Dalibor Štys:

"Ještě chvíli a veřejnost přestane na vědu dávat peníze vůbec."

Ano, jiste - kazdy to vidi - kazdym rokem se dava min a min, takze uz brzy se nebude davat nic, ze?

"to co se léta ve školách učíme o imunitě vůbec není pravda"

No jiste, existence protilatek, 20 ruznych druhu leukocytu, komplementu, cytokinu atd. jsou naproste nesmysly, nic takoveho neexistuje, ze? I ucebnice imunologie se na nicem neshodnou - je to proste hruza! I ja jsem si toho vsimla! ;-)

Anonymní řekl(a)...

A ještě vysvětlující poznámka. Už vyléčili ti excelenti rakovinu, že se vrhají po hlavě do nových výzev stárnutí a hledání elixíru mládí? Rakovina přestala táhnout, tak se musí hledat zdroje jinde?

- ve spolupráci s Roswell Park Comprehensive Cancer Centre
- Na řešení pětiletého projektu se kromě olomouckých vědců (ÚMTM výzkum rakoviny) budou podílet desítky jejich kolegů z Regionálního centra aplikované molekulární onkologie Masarykova onkologického ústavu (RECAMO), Blood Cancer Research Group při Ostravské univerzitě (BCRG)

Anonymní řekl(a)...

Re 29. května 2021 14:03 & 29. května 2021 14:42
Tak si říkám Botur nebo Furst?

Anonymní řekl(a)...

- Ano, jiste - kazdy to vidi - kazdym rokem se dava min a min, takze uz brzy se nebude davat nic, ze?

No, vzhledem k těm přibývající "frustrátům" z řad běžných lidí (začíná to být v diskuzích vidět), kteří zjistili jak umíte léčit kovid a doporučovat řešení té strašné pandemie, tak bych se začal o peníze bát. Jeden příspěvek z diskuze za všechny:

Páni doktoři a vědci jděte už s těmi Vašimi výzkumy do Paďous.

Anonymní řekl(a)...

Tak si říkám Botur nebo Furst?

Ne, jenom jeden jejich fanda ze sprosté praxe. :-)

Anonymní řekl(a)...

Ad 14:42

Ad peníze na vědu: Zatím se dává pořád víc peněz. Teď zas bude spousta peněz z Fondu obnovy EU. Pokud si ovšem nekdo každý rok podává GAČR, může mít problém, že kandidátů na kamarády v oborových panelech je čim dál více. Potíž vidím v tom, že ačkoliv se na věd udává pořád víc peněz, kvalita studentů nestoupá. Naopak, vědci se jich místo předávání znalostí spíše straní, no, možná by s jim kladli nepřípadné otázky.

Ad imunita: No problém je v současné době právě v tom, že třeba protilátky a T-lymfocyty schopné neutralizovat viry po prodělání nemoci Covid19 někteří klíčoví vědci - u nás například šéf vakcinologů Chlíbek nebo současná největší viroložka Tachezi - prohlašují za úplně jiné, než protilátky a T-lymfocyty schopné neutralizovat viry po očkování. Přestože se k jejich detekci používají úplně stejné testy. A že kupodivu tato tvrzení a jejich nositelé jsou vědeckou obcí lépe přijímáni než ti, kteří tvrdí, že stejnou odezvou stejného testu zkoumám totéž.

No nic, napsal to Štys, je třeba se vzteknout.

Dalibor Štys

Anonymní řekl(a)...

Potíž vidím v tom, že ačkoliv se na věd udává pořád víc peněz, kvalita studentů nestoupá.

Ve vědě pak zůstanou snaživé nekonfliktní "šprtky" (věde bude ovšem genderově daleko vyrovnanější, dívky velmi pravděpodobně i převáží a feministky se budou radovat) a stejné typy jako jejich školitelé (viz Navařík a obhajoba neobhajitelného).

Být talentovaným studentem, který nepoznal realitu vědy, doporučili byste mi se snažit o kariéru v ní? :-)

Anonymní řekl(a)...

Dalibor Štys:

Opravdu byste si mel o tech covidovych a vakcinacnich protilatkovych a bunecnych odpovedich nejdriv neco precist...

Anonymní řekl(a)...

Ad 18:51 Buďtě si jist(á), že mám nejen načteno, ale navštěvuji i nemocnice a dělám matematické modely. Ba jsem už i mnohé odexperimentoval a to v době své disertace (struktury ELISA peptidů a vztah k reaktivitě) nebo v posledních třech měsících. Na rozdíl od mnohých z nejchytřejších jsem například viděl jak vypadají výsledky testů buněčné imunity reálných pacientů.

Dalibor Štys

Anonymní řekl(a)...

Autor článku s větou “...Koronavirus v Indii je totiž katastrofa, která se nekonala...” se opět vyjadřuje ke kvalitě epidemiologickych predikcí

Anonymní řekl(a)...

Řekl bych, že toto aspiruje na žebříčku legrační hlouposti hodně vysoko! [1] Takže v excelentních žurnálech jako Nature už vydají ledacos, nejenom umělou neuvažující inteligencí vypočítanou maximální délku lidského života a výtvory RCPTM... Všem excelentním autorům samozřejmě šíleným způsobem závidím, lituji že jsem vědu opustil a nemůžu se podobných geniálních excelentních věcí už sám účastnit. :-)

[1] Černoši čelí v amerických městech „tepelnému“ rasismu, tvrdí studie

Podle studie zveřejněné v časopise Nature. jsou lidé tmavé pleti více vystaveni horku ve 169 ze 175 největších zabydlených oblastí USA. Nejhůře dopadli černoši, ti čelili ve městech až 3,12 stupňům Celsia navíc.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/cernosi-teplo-tepelny-stres-usa-klima.A210526_122754_zahranicni_klf

Anonymní řekl(a)...

29. května 2021 23:39

Není Nature jako Nature ...

https://campusmorningmail.com.au/news/whats-the-difference-between-nature-nature-genetics-nature-communications-and-nature-scientific-reports/

Anonymní řekl(a)...

:-) Nejpredátorštější nakladatelství je Nature samo. Aby předešlo tomu, že nějdo na nich bude parazitovat, vytvořilo si "family of journals", která posledně, když jsem se koukal, měla 126 členů.

Poslední humorná zpráva je, že si v Nature můžete zaplatit OpenAccess za bratrskou cenu 250 000 CZK.

Jelikož v poslední době je třeba články číst počínaje experimentální částí (abych zavčasu zjistil, co je to za Zabořilovinu), a ta je v Nature v Supplementary, jedná se o čirou reklamu. Ostatně že je vědecký článek právně vzato reklama se psalo v Biochemistry už v roce 1986, kdy jsem ji jako student chodil čítávat do knihovny UOCHB.

Dalibor Štys

Anonymní řekl(a)...

re: vyzadal si je Jungwirth ... toho úkoloval Havlas ...
Když naopak Drahoš v rámci svého tažení do Senátu potřeboval vypudit Sykovou, tak jejím odstraněním z té učené společnosti zaúkoloval právě Havlase.
Jenže v jiném takovém spolku kamarádů, co spolu mluví, jménem Academia Europaea, žádnýho svýho člověka neměl, a tak došlo k poněkud komické situaci, že Syková tam figuruje dodnes (taky tam je kamarád Zima):
https://www.ae-info.org/ae/Acad_Main/List_of_Members

Anonymní řekl(a)...

Ad 7:45 Fakt si myslíte, že když si toto někdo přečte, může ještě nejakého vědeckého náčelníka brát vážně?

Anonymní řekl(a)...

re: nejakého vědeckého náčelníka brát vážně?

Brát vážně třeba Zbořila znamená dopadnout jako Gregor.
A tristní realita poměrů v akademii je plně k vidění v tom nonšalantním bonmotu Zažímalky:
Nehrajte si na hrdinku. Hrát si na Husa za všech okolností není rozumné.
A umocňuje to, že se nenašel v akademii nikdo, kdo by ji s těma jejíma trapnejma kecama poslal do háje. Nakonec v akademické radě stejně nemá co dělat, neb je v ní už třetí období po sobě.
Holt se ji podařilo akademii úspěšně zglajchšaltovat jak za normalizace.

Anonymní řekl(a)...

re 7:45 - hloupost - Jungwirtha nikdo neukoloval (natoz Havlas - dokud byl predsedou US on, tak se nic nevysetrovalo a jakmile nastoupil Jungwirth, tak to okamzite zacal resit).
Jinak s tou Zazimalovou - ono je tezke delat nejakou zmenu, kdyz neni alternativni kandidat, ktery by mel sanci byt zvolen. O par jmenech se mluvilo, ale nikdo do toho nesel. Ale aspon na rozdil od Drahose je se Zazimalovou aspon v nekterych vecech rozumna rec a chape, co je blbe - akorat se bak boji do toho hrabnout.

Anonymní řekl(a)...

Ad 7:44 Nejhorší na tom je, že takových Zbořilů běhá po českých ústavech spousta už 30 let. A vychovali tisíce doktorandů, z nichž jsou už dnes docenti a profesoři a vychovávají další studenty. Zbořil sám už je druhá porevoluční generace excelentů, Kmentovi třetí a už se k habilitaci chystá čtvrtá. Pátá je na doktorátu.

Anonymní řekl(a)...

re 11:28 - ale houby - Zboril je prave produktem toho, ze tehdy v Olomouci jeste zadna tradice dobre vedy nebyla a skolil se v podstate sam a holt mu nikdo nerekl, ze lez ma kratke nohy a reputaci ma vedec jenom jednu...

Anonymní řekl(a)...

Ad 12:48 Kdeže je přesně ta tradice dobré vědy? V Praze na biochemii a na MBÚ, odkud vzešel Bezouška?

Myslím, že správné podobenství o průběhu této diskuse se nám nabízí v díle Jaroslava Haška:

"... Každý šel tedy svou cestou a každý si myslel svoje. Poručík Dub si myslil o Švejkovi, že řekne panu hejtmanovi, aby ho dal zavřít, a Švejk si opět myslel, že viděl již mnoho pitomých důstojníků, ale takový, jako je poručík Dub, je přece u regimentu vzácností. .... "

Anonymní řekl(a)...

Bezouska si ten podvod privezl z Anglie a nikdo si mu netroufl zpochybnit jeho Nature. Pak uz jen dal zahlazoval ten puvodni podvod dalsimi podvody. Byl to nepochybne magor, ale nikoli produkt nejakeho systemoveho podvadeni na celem pracovisti.

Anonymní řekl(a)...

Ad 20:26 ".... Nikdo si netroufl zpochybnit jeho Nature... nikoliv produkt systémového podvádění..." I když si o "Bezouškově reakci" štěbetali všichni vrabci po chodbách. Dopis nahlašující podvod "se ztratil". Stažení spoluautorů ze článku nikdo neřešil. Jak jinak vypadá systémová tolerance k podvádění než takto?

Vývoj od té doby jistě nastal. V případě Zbořila se pak zvedla celá excelentní fronta a místo nevyřčeného netroufání si zpochybňovat rovnou otevřeně hájila podvodníka.

Anonymní řekl(a)...

Ale ne - Zborila dodnes haji jenom Hobza. Par dalsich ho hajilo na zacatku, kdyz se jednalo pouze o jednu kauzu (JACS), kde nebylo jasne kdo podvadel. Kdyz se zacal zapletat do vlatnich lzi a mlzeni a vyplavaly dalsi problemove publikace, tak od nej dali ruce pryc. Ted uz je Zboril vedecka mrtvola a jinde nez v Ostrave se nechytne. Nekdy to chvili trva, ale mlyny melou...

Anonymní řekl(a)...

Bezoušku už taky od jara 2011 nikdo nehájí. Ale na rozdíl od Zbořila ho nikde na akademické půdě už nikdo nezaměstnal.

A to si myslím, že většina Bezouškových prací byla poctivá a reprodukovatelná. Na rozdíl od většiny Zbořilových prací, o nichž se domnívám, že jsou na úrovni enkapsulovaného šťavelanu.

My jsme holt mládež nová, mládež Gottwaldova.

Anonymní řekl(a)...

re: s tou Zazimalovou - ono je tezke delat nejakou zmenu ...
Ono - s ní zadná změna k lepšímu ani nastat nemůže. U ní je ten problém, že nikdy nepracovala v slušně fungující skupině ve světě, a tak nemohla odkoukat, co se myslí tou etikou vědecké práce. Ji nevadí podvody ala klan Čejků, ji vadí, že na to někdo poukazuje - a tak kazí klid na práci. A tak z ní vypadne ten nesmysl, že když si někdo v akademii bude hrát na Husa, tak dostane přes prsty.

Anonymní řekl(a)...

:-) " ..... nikdy nepracovala v slušně fungující skupině ve světě, a tak nemohla odkoukat, co se myslí tou etikou vědecké práce. .... " Dost humorná vložka - prokázaných podvodů je na západě daleko víc, než u nás.

A to nemluvím o naprostých technických pitomostech, ty jsme zažili jak na EMBLu, tak na IST. Před časem tu na to byl odkaz...

Dalibor Štys

Anonymní řekl(a)...

8:16 No nevím, kéž by to tak bylo. Už teď ale je na mrtvolu živej ažaž - na webu Catrin a RCPTM je ve vedení, chlubí se v televizi výzkumem nanostříbra (i když stříbro nikdy nedělal, jen nutil trio Kvítek/Panáček/Prucek, aby ho všude připisovali)...

Anonymní řekl(a)...

re 9:08 - tak to teda nebyla - retrahovaly se skoro vsechny Bezouskovy prace, protoze systematicky falsoval interakce oligosacharoidu s tim jeho lectinem a nektere prace se retrahovaly castecne (ze zustala synteza, ktera byla spravne, ale vyhodila se biologie, ktera byla zfalsovana).

Naopak si myslim, ze drtiva vetsina Zborilovych clanku je spravne - jeho oponenti se sakra snazili tam neco najit, takze byly provereny peclive...

Anonymní řekl(a)...

1) Drtiva vetsina Zborilovych clanku je spravne
X
Drtiva vetsina clanku z dílny RCPTM, kde byl Zbořil automaticky připsaný.

2) Dostal už Zbořil v Ostravě nějaký nový grant na to své profláklé jméno jako odměnu za tu strašnou nespravedlnost a za příkladné etické chování? :-)

Anonymní řekl(a)...

Ad 9:38 "...drtiva vetsina Zborilovych clanku je spravne...

Ale prosím Vás. Do laborky žádného oponenta nepustili ani na zopakování těch prokázaných podvodných článků, natož na ty ostatní. O přístup k datům ze stažených článků se soudí.

Nikdo normální nemá čas se s nimi tahat, proto ani nikdo vědu nedělá aby se tahal. Normální člověk má své zajímavé práce dost, do toho studenti a taky život mimo laboratoř. Kdyby se nezačali cukat od fakulty a kdyby vedle žraní ještě nemlaskali, každý by je nechal na pokoji.

Jenže ono to je tak, že žrát a mlaskat je zvykem, zvlášť u těch, kterým exaktnost moc neříká. https://www.matfyz.cz/clanky/doktorand-v-rakousku-preciznost-se-tu-moc-nenosi

Anonymní řekl(a)...

Pokud vim, tak si Zboril do Ostravy prevedl EXPRO grant a pak tam pry hodla tezit dotace na odstranovani ekologickych skod po tezbe (asi tema nanocasticema bude zasypavat doly ;-)) Zadny GACR uz podle me nema sanci dostat, ale nejake veci z MPO, MZP nebo MPMR apod. nejspis dostane - tam vubec netusi, co je vyzkum.

Anonymní řekl(a)...

kdyz se nekdo umi presentovat ;-):

https://www.nanorobots.cz/about-martin/

Anonymní řekl(a)...

Ad nanorobots.

Na "elixír života" se chodí pro inspiraci do středověku, na výpočet délky života do "Stopařova průvodce po galaxii" a konečně na nanoroboty do "Červeného trpaslíka". Všimněme si, dvě ze tří inspirací jsou britské. Náhoda? :-))))

Naštěstí je tu ovšem ještě nanotechnologie, neboli schopnost nanobotů přeskupovat atomy tak, že mohou vytvořit prakticky cokoli z čehokoli, třeba diamant z tužky. To by v tom byl čert, aby ti malí prevíti nedokázali Davovi pomoct.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1007053780-cerveny-trpaslik/299381425020044-nanarchie/

Anonymní řekl(a)...

Ad 13:26 Prosim vas, do Martina Pumery se nenavazejte. Trochu ho znam a je to proste neskutecne pracovity a kreativni vedec, ktery casto publikuje zajimave veci, a proto je hodne citovany a je to tak v poradku. Nikdy nikdo v jeho clancich pokud vim nenasel nic podezreleho (ten Nat Commun byl ryze olomoucky problem, zkraslovani MS dat, s tim on nemel nic spolecneho).

Anonymní řekl(a)...

10:10 on se někdo soudí o přístup k datům z retrahovanych článků? To máte trochu propletené, ne?

Anonymní řekl(a)...

re: Zborila dodnes haji jenom Hobza
O týdle dvojce platí: Jakej šel, takovýho potkal. Zbořil se od Hobzy rychle naučil různejm podrazům a fíglům, a bral to jako samozřejmost.
Od koho se ale učil Bezouška nevím, ten byl asi samouk.

Anonymní řekl(a)...

https://vedavyzkum.cz/rozhovory/rozhovory/pavel-banas-vznik-catrin-je-vyustenim-existujici-spoluprace

Anonymní řekl(a)...

Proto jdeme na RCPTM příkladem a naše jednou označené excelentní týmy naměřená data nedodávají. Hrozil by totiž jinak pád do neexcelence, možná i zrušení celého týmu. Zdravé klima ve vědě znamená, že uvnitř konkurenční prostředí nemá žádné kontrolní mechanismy navenek? Nebo se navenek před veřejností podrží, aby se podvod neprovalil a nemělo to vliv na finance? To tím chtěl autor říct? :-)

Banáš:Mnohdy se setkávám s tím, že slovo excelentní je zapovězené. A naopak se nesmíme bát označit týmy, které jsou vyloženě slabé a potřebují na sobě pracovat, nebo které by dokonce bylo v krajním případě lepší zrušit. Důležitým předpokladem je nastavení zdravého klimatu, které bude uvnitř konkurenční.

https://vedavyzkum.cz/rozhovory/rozhovory/pavel-banas-vznik-catrin-je-vyustenim-existujici-spoluprace

Anonymní řekl(a)...

Jinak radujte se, veselte se. Babišův předvolební nejen důchodcovský tahák je rakovina, takže peněz v této oblasti bude dost. Sice článek mluví o centru pro léčení (takže se budou mít dobře onkologové a navázané laboratoře), ale nějaký vědecký grantík snad z toho kápne také.

Volby se blíží a Babiš má dlouhodobě v plánu vsadit na zdravotnickou kartu.

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš chce voliče oslovit plánem výstavby špičkového onkologického centra za miliardy korun. S Českou onkologickou společností to ale nekonzultoval, ta je přitom zásadně proti.


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/babis-chce-postavit-onkologickeho-obra-za-miliardy-obesel-ale-lekare-156562

Anonymní řekl(a)...

Ad - Učená společnost je taková partička kamarádů ...
Tak to fungovalo od začátku. Asi největší bizár byl, když Gardener se tam snažil natlačit své dva kamarády - Klause a Knížáka (!). Kupodivu to tehdy neprošlo.

Anonymní řekl(a)...

Celé to Zbořilovo "očištění" je zjevně jen prázdný humbuk:

Apparently, because Zboril provided some replacement raw data, unrelated to the criticised figures but enough for the academic editors and publishers to close the case. Zboril, armed with the journals’ “expert” whitewashing, is presently suing ...

https://forbetterscience.com/2021/05/24/whitewashed-by-acs-and-elsevier-zboril-sues-olomouc-dean-for-bullying/

Reálně to na těch podvodech z hlediska lidí z vědy nemění nic, akorát to může u soudu různě překrucovat jako "doklad" své "neviny".
Další fáze Zbořilových zbořilizací - tentokrát mlžení přes právní fígle.

Anonymní řekl(a)...

Apparently, defaming Zboril at least once a day causes some people a strong erection. Bark while you can, suckers.

Anonymní řekl(a)...

however, it is a rather unusual and quite original fetish :o)

Anonymní řekl(a)...

Ze Zbořila se stal prostě pojem kolem obhajoby vědeckého fixlování... Zbořilizace se tak už navždy zapíše do odborných termínů, stejně jak tunelování. :-)

Anonymní řekl(a)...

Redakce časopisů by nesouhlasily xD Ale ono je jedno, jaký důkaz kdo přinese, je to jako přesvědčovat plochozemce, že země je kulatá :o)

Anonymní řekl(a)...

If those suckers can erect at all...

Anonymní řekl(a)...

Maybe tha this is the only way... thinking about Zboril fabricating data... HOT!

Anonymní řekl(a)...

18:36, 19:00, 21:00, 21:17 top RCPTM level

Anonymní řekl(a)...

Co se stalo Otyepkovi, že v Podvodníkově teď řediteluje Banáš?
Nebo Otyepka bude ředitelovat Ostravské divizi Podvodníkova?

Anonymní řekl(a)...

7:57 To je otázka - asi bude sedět na dvou židlích, jeho prdel je totiž obrovská...
https://www.it4i.cz/o-it4i/infoservis/novinky/michal-otyepka-novym-vedoucim-laboratore-modelovani-pro-nanotechnologie-it4innovations

Anonymní řekl(a)...

Suckers strike back xD

Anonymní řekl(a)...

re: natlačit své dva kamarády - Klause a Knížáka

Totiž, toho Knížáka Zahradník opravdu jako kamaráda potřeboval, neb ukládal peníze do výtvarných děl. A Knížák si na tituly taky potrpěl.

Anonymní řekl(a)...

Ad: Zbořilizace se tak už navždy zapíše do odborných termínů, stejně jak tunelování ...

Zbořil má slibně nakročeno, aby měl samostatnou položku Zbořilizace ve wikipedie, jako ji už má tunelování - může to pak ukazovat soudu jako doklad svého celosvětového renomé:

The word 'tunneling' was probably first used in this way in the Czech Republic (tunelování in Czech, tunelář for the person committing fraud) during the first half of the 1990s, when several large, previously privatised banks and factories unexpectedly went bankrupt. It was discovered later that the managements of these companies were deliberately transferring company property and real estate into their own private businesses, sometimes in offshore locations.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tunneling_(fraud)

Anonymní řekl(a)...

Ad 10:08
Boner Alert!!!

Anonymní řekl(a)...

Ad 11:06
Trollům už došly logické argumenty (všechny se zde rozebraly), obhajovat neobhajitelné už nejde, tak zbyly je hloupé výkřiky, dokonce radši v cizím jazyku. :-)

Anonymní řekl(a)...

Zajímavé, že obhajobu toho "neobhajitelného" potvrdily redakce časopisů ;o)
Game over Kubalíci :o)

Anonymní řekl(a)...

14:48 No, ono zahlazování podvodu dalším podvodem nakonec nějak vyplave na povrch...
viz Nature Communications

Anonymní řekl(a)...

No, obhajoba stylu data která dokazují naši nevinu neukážeme a budeme je bránit soudně je dost humorná taškařice, pardon, zbořilizace.

Anonymní řekl(a)...

Ad Zajímavé, že obhajobu toho "neobhajitelného" potvrdily redakce časopisů ;o)

Matematicky to je prostě blbě a může to klidně vyvracet 10 redakcí časopisu z deseti schováváním naměřených dat. To je právě na matematice to kouzelné, matematický důkaz. :-)

Anonymní řekl(a)...

Jojo... Mokrý sny hoši, mokrý sny ;o)
Smiřte se s tím že se ty lži a pomluvy už rozplývají... Pokus dobrej, ale nevyšel, pravda nakonec vítězí :o)

Anonymní řekl(a)...

Žádné vítězství se nekoná, nemůžete vyhrát... Buď odejde jako pitomec jeden "excelentní vědec" Zbořil nebo na to doplatí celá věda a všichni excelenti budou za pitomce, co neumí a nerespektují matematiku a kvůli tomu schovávají naměřená data před kritiky. Vyberte si. :o)

Anonymní řekl(a)...

Dalším projevem je, že manipulátor zpravidla neklade otevřené otázky, tj. ptá se většinou tak, že chce slyšet odpověď buď jen ano, nebo ne, a když se ptá, nenabízí širší možnosti výběru.

Tolik k tomu přihlouplému "buď a nebo". Svět není černobílý a toto taky ne.

Anonymní řekl(a)...

Svět sice není černobílý, ale matematická logika v tomto případě ano. Říká se tomu sprostá simplifikace na prosté ANO/NE (vypůjčeno z "Jistě pane ministře").
Takže: Dá se "geniálním RCPTM způsobem" zpracovat signál z měření tak, aby nebyla daná informace "vymyšlená"? ANO/NE. Úplně nejlepší je, že naměřená data z dalších článků už radši ani nedodali. Neříká se tomu v kriminalistice "logický řetěz důkazů"? V tomto případě důkaz krytí nějakých přinejmenším "nesrovnalostí"? :-)

Anonymní řekl(a)...

re: ... obhajobu toho "neobhajitelného" potvrdily redakce časopisů

Co mu tak asi mohly ty redakce napsat - něco ve stylu: Váš článek byl retrahován, neb bylo manipulováno s daty (což jste ostatně přiznal i v retrakční formuli, byť eufemistické).
Při tom manipulování s daty jsme ale nikomu nesvítili, takže nemůžeme přesně v detailu popsat, jak probíhalo. To však na proběhlé retrakci nic nemění.

Prostě starý známy slizký a prolhaný Zbořil a spol.


Anonymní řekl(a)...

https://www.kurzy.cz/zpravy/595824-novy-rektor-anglo-americke-vysoke-skoly-jaroslav-miller-bude-usilovat-o-rovne-podminky-pro/

Nějak se těm zlým, zkaženým a neschopným daří, že? xD
A ti hodní, schopní a pracovití anonymové furt nic, jeno hoňka ega na anonymním fóru...
Ale díky za to, rád se sem chodím pobavit a odpočinout si :o)

Anonymní řekl(a)...

Ad 17:43
Těmto zlým, zkaženým a neschopným (spíš všehoschopným) se také dařilo [1,2,3]. Neschopní být nemusí, inteligence totiž s morální kvalitou nekoreluje, i když by to někteří chtěli a předpokládali. Nic ovšem nemění na faktu, že odkazované příklady jsou z kategorie naprostý morální póvl, který nakonec skejně skončil špatně. I když byl ve své době mocný a úspěšný póvl. :-)

[1] Mafiáni
https://cs.wikipedia.org/wiki/Mafie

[2] Nacisté
https://cs.wikipedia.org/wiki/Nacismus

[3] Komunisté
https://cs.wikipedia.org/wiki/Komunismus

Anonymní řekl(a)...

Ten všehoschopný póvl tu jistě je :o)
Ostatně to tažení proti excelentům není nepodobné komunistickým čistkám.

Anonymní řekl(a)...

Pokud ti excelenti kradou a podvádí kde můžou, tak se vůbec tažení proti nim nedivím. Osobně jsou mi excelenti ukradení, jenom bych poprosil ať hlavně dodají svá excelentně uchovaná a naměřená raw MS data, ať se všichni zájemci z řad matematicky vzdělaných vědců a veřejnosti trochu pobaví nad jejich "směroplatností", tj. jaký krásný výsledek se z toho šumu dá vytvořit. :-)

Anonymní řekl(a)...

To slovo "pokud" je zásadní. I komunisti o svých nepřátelích vytvořili důmyslné a uvěřitelné lži, aby je pak za potlesku veřejnosti mohli zlikvidovat.

Anonymní řekl(a)...

17:43
Přijde mi to jako Millerův zbabělý útěk.

Anonymní řekl(a)...

Ad 19:29
No vidíte... A na likvidaci Zbořila stačí prostá matematika, která obelhat nejde. A zloděj Zbořil už je, automatické připisování na každý článek je zlodějna naprosto proti pravidlům. :-)

Anonymní řekl(a)...

3. června 2021 18:28

Kdyz RAW data, tak data rovnou z detektoru (= binárni, optimálně i s vodoznakem jako průkazem nenarušení originality) a laik (statistik ? ;-) ) ) z toho nevyčte vůbec nic ...

Anonymní řekl(a)...

Úplně stačí zdrojová data pro ty slavné "vyhlazené" grafy bez jejich kreativních úprav. Je srandovní vidět data před a po úpravě, z toho i laik pozná, že tady něco nehraje. To je jak ze zvuku fonografického válečku Edisona udělat kvalitu CD a říct, že se nic neztratilo ani nepřibylo. ;-)

V diskuzi jsou obrázky:
https://forbetterscience.com/2020/07/13/extraordinary-results-of-the-olomouc-nano-con/

Přímo grafy z diskuze:
https://imgur.com/rjje880

Anonymní řekl(a)...

Pokud vím, žádný z expertů na MS (které oslovil rektor a EK) neoznačil Zbořilova data za zmanipulovaná nebo fabrikovaná. Také nezhodnotili, že postup softwarového zpracování dat, jak ho Zbořil popsal, není v komunitě MS běžně používaný. Pouze jeden hajzl, kterého Zbořil vyhodil z RCPTM pro neschopnost, tvrdí opak.
A pak je tady tlupa matematiků, odtržených od reality MS se svou hypotézou, kterou ale nedokážou prokázat replikováním Zbořilova experimentu.
Sorry jako, řečičkám nevěřím (Nullius in verba (_x_)).

Anonymní řekl(a)...

:-) A pak je tady jede Opatrný, jehož důkaz nedokáže nikdo z RCPTM vyvrátit a který matematicky dokazuje, že spektra RCPTM jsou úplně k ...

Sorry jako. Používáte leda argumentační klam "dovolávání se autority", ale nejste v právu ani v lingvistice. Aha, v právu vlastně jste, ta odborná datová šaškárna se posunula do roviny právní. To je na celém příběhu ta největší komedie, soud bude řešit, jestli vědecká veřejnost má právo na data naměřená za státní peníze. Na RCPTM jste opravdu velcí vědečtí šašci a komedianti. :-)

Dovolávání se autority (argumentum ad verecundiam nebo argumentum ab auctoritate) spočívá v tom, že se na podporu určitého tvrzení uvede, že s ním souhlasí nějaký pramen, který je považovaný za autoritativní (např. významný odborník, organizace, která se zabývá danou problematikou, známá publikace na dané téma). Ačkoli lze předpokládat, že kvalitní odborná publikace obsahuje převážně pravdivá tvrzení, že významní odborníci rozumějí své problematice a podobně, samotný fakt, že se tvrzení těší podpoře autorit, neznamená, že je toto tvrzení pravdivé. Existují nicméně oblasti, ve kterých se určitý autoritativní pramen přijímá jako nezpochybnitelný (např. platná právní norma v právu, platná jazyková kodifikace v preskriptivní lingvistice), protože jeho závaznost není dána logickou argumentací, ale jinými důvody (v právu legitimitou zákonodárce).

https://cs.wikipedia.org/wiki/Argumenta%C4%8Dn%C3%AD_klam#Dovol%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD_se_autority

Anonymní řekl(a)...

Mam takovou otazku pro toho mistniho trolla, ktery neustale plive na kritiky Zborila: mame zde tri retrahovane prace behem dvou let; ve vsech pripadech se Zboril zuby nehty branil retrakci, ac kazdy normalni vedec by to okamzite stahnul sam. Kdyz uz byly publikace stazeny, tak pak Zboril tvrdil, ze prece i nobelisti obcas museli retrahovat, ze to je naprosto normalni, bla bla bla. Ne, neni to normalni. Obcas se to sice stane, ale slusny vedec vetsinou retrahuje sam a ne az kdyz je k tomu dotlacen. Ja skutecne ve svem okoli neznam nikoho, kdy by v zivote musel retrahovat publikaci, a retrahovat tri, to uz neni nahoda! A to, ze se tomu tak brani znamena, ze to je asi jen spicka ledovce. Takze otazka: kolik publikaci by musel Zboril retrahovat, aby mistni troll uznal, ze to zacina byt problem? 10 publikaci? 100? 500? Tak sakra kolik?

Anonymní řekl(a)...

Hej hoši, dnes jsem chvíli poslouchal přenos ze sněmovny a Volného konspirační fantasmagorie... A hned jsem měl pocit, že jsem zase s vámi tady... :D

Anonymní řekl(a)...

Kdyby to byla špička ledovce, tak už Opatrní, Kubalové, Fürstové, Boturové a podobně komické postavičky už dávno ten ledovec vydolovaly celý. Naopak si myslím, že jeho práce hodně důkladně prošli a našli "jen" toto a navíc naprosto neprůkazné, že by to měly být podvody a ne omyly. Navíc při počtu článků a počtu těch problematických to daleko víc ukazuje na omyl, než na systematické podvádění. To by jich byla třeba stovka, ne tři.

A mimochodem, on se někdo soudí o data?

Anonymní řekl(a)...

A ta MS raw data, opakuji znovu, MS raw data ze všech článků co žádal Opatrný už Zbořil dodal? :-)

Anonymní řekl(a)...

21:19 soudruhu Navalžíku, nejde o dovolání k autoritě prof. Opatrného, ale k autoritě matematiky jako takové.

Anonymní řekl(a)...

Ad 21:35
Sorry jako, každý, kdo má jiný názor jako je ten Váš je troll? Jak demokratické a bohorovné.
Opatrný nemá žádný fyzický důkaz, že publikovaná data Zbořila jsou fabrikovaná. Ať postupuje stejně jako vědci staletí před ním, ať replikuje Zbořilův experiment a fyzicky prokáže, že je celý koncept práce a tím i získaná MS data falešná. Pokud to nedokáže, jsou to jeho řeči proti souboru experimentálních dat.
U JACSu se falzifikátor Heřmánek sám přiznal, Zbořilovi dosud nebyla prokázána žádná falsifikace dat. Pokud tedy pomineme fantasmagorii lidového soudu Přírodovědecké fakulty, který se odkazuje na pocity, a ne na důkazy.
Pokud vím, článek v Catal. Today bude/byl resubmitován. Frustráti tedy budou o něco více frustrovaní :-).

Anonymní řekl(a)...

Falzifikátor Heřmánek?
Falzifikátor je Zbořil, stejně jako je pachatel dozorce, který donutí jednoho vězně zabít druhýho.

Anonymní řekl(a)...

Lži můžete opakovat 1000x, ani tak se nestanou pravdou.
To jste na té vaší přírodovědě tak neschopní, že nedovedete replikovat ani jeden Zbořilův experiment? Máte k tomu vše, co potřebujete, včetně ukradených fondů center, tedy zhruba 80 mega. Je to projev parazitismu, nenažranosti, nebo snad práva silnějšího?

Anonymní řekl(a)...

23:45 Který experiment? Gregor na Zbořilův podvod přišel právě tak, že mnohokrát opakoval experiment se šťavelanem. Další věc je ta, že opakování experimentů, aby dokázal, že nepodváděl, je na Zbořilovi. Jenže ten podvodník moc dobře ví, jak se věci mají...

Anonymní řekl(a)...

Vážený pane, v experimentálních oborech, jako jsou nanotechnologie a nanomateriálová chemie, se jako důkaz falšování může akceptovat pouze důkaz materiální. Pokud někdo v článku tvrdí, že vyrobil nanomagnet na grafenu a konkurent to při vší snaze jeho postupem nezvede nebo připraví zcela jiný materiál, to je důkaz nereprodukovatelnosti a zpochybňuje celý koncept práce, včetně naměřených dat. Retrakce je pak namístě.
Pokud pouze vykřiknete, že Zbožilova data jsou fabrikovaná. Je to výkřik, nic víc. Zbořil prokázal validitu výsledků v recenzním řízení, tedy nemusí Vám nic dokazovat. Důkazní břemeno je jen a jen na vás.
Bohužel, najdou se i senzacechtiví novináři, kteří se živí nafukováním různých pomluv a historek a Ti pak útočí přes sociální sítě na editory. Někteří to unesou, jiní to nechají plavat a retrahují preventivně. To je případ nejméně dvou retrahovaných Zbořilových prací.

Anonymní řekl(a)...

Ad 23:20
Takže vy si myslíte, že to všechno je pouhá náhoda, že prof. Zbořil má prostě pouze neuvěřitelnou smůlu na spolupracovníky, kteří bez jeho vědomí falšují a fabrikují data. Já teda o obdobném případu ještě neslyšel, ten člověk je skutečně smolař k pohledání.

Anonymní řekl(a)...

Ad 8:17
Když manažujete kolektiv 100+ lidí, najdou se v něm různé charaktery, stejně jako jinde ve společnosti. Najdou se v něm i různé skety, které po vykopnutí z týmu lžou a šíří pomluvy (viz Pechoušek nebo ten neúspěšný Ind). Nicméně, tihle lidé, kteří jistě cítí osobní zášť ze ztráty teplého místečka, jsou základními pilíři všech etických podání na Zbořila. Že jsou to podjatí svědci nikoho nezajímá, defamace se hodí a pan děkan prachy přihodí :-).

Anonymní řekl(a)...

A ta MS raw data, opakuji znovu, MS raw data ze všech článků co žádal Opatrný už Zbořil dodal? Tak se chová správný vědec, dodá ostatním podklady. :-)

Anonymní řekl(a)...

Jsem rád, že tento spor odhalil kdo je kdo v české vědě. Druhý takový jev, který odhalil charaktery, byla akce Covid19. V některých případech mne to i překvapilo, dlužno říci, že vesměs nepříjemně.

Dalibor Štys

Anonymní řekl(a)...

Ad Zbořil prokázal validitu výsledků v recenzním řízení, tedy nemusí Vám nic dokazovat. Důkazní břemeno je jen a jen na vás.

Recenzní řízení zopakuje experiment? Odkdy? S důkazním břemenem jděte za právníky a dodejte už všechna podezřelá MS raw data, chovejte se už konečně jako správní vědci.

Anonymní řekl(a)...

re 8:16 - to je pekna hloupost - recenzni rizeni neprokazuje validitu vysledku, ale rozhoduje o prijeti ci neprijeti clanku do daneho casopisu. Pokud by v clanku byly zjevne nedostatky, tak by na to recenzenti meli prijit, ale oni experimenty neopakuji, takze "dobre vypadajici" podvod odhalit nemuzou. Validitu vysledku prokaze az to, ze to casem budou jine laborku pouzivat a bude jim to fungovat.
V rade pripadu se ukazalo, ze i clanky, kde se nepodvadelo byly spatne, protoze se treba spatne interpretovala data, neudelaly nektere kontroly nebo proste jeste experimentalni metody nebyly dost silne na to, aby tu vec jednoznacne prokazaly - to je uplne v poradku a takoveto honest mistakes proste veda casem opravi a neni to nic, za co by se mel vedec trestat. Pokud se ale prokaze vedoma falzifikace nebo dokonce fabrikace dat, tak by to pro pachatele mela byt ve vede konecna. Jenze ne vzdy se da snadno identifikovat ten pachatel - nekdy je to student, ktery je pod tlakem (viz. kauza Sezen/Sames) nekdy je to naopak vedouci (viz. Bezouska).
Kazdopadne bez ohledu na to, zda jsou clanky spravne nebo spatne, zda se jedna o honest mistake nebo cokoli jineho, kazdy vedec MUSI uchovavat primarni data (vetsinou se jako rozumny cas bere aspon 10 let - ono pak zastaravaji i softwary a nosice dat apod.) a MUSI je poskytnout kazdemu zajemci (redakce zurnalu, vedeni sveho pracoviste, jiny vedec, ktery ma problem neco zreprodukovat apod.). Neni mozne se vymluvit na pravniky a data neposkytnout. To se temer rovna priznani z neceho nekaleho a samo o sobe je to misconduct. Taky tohle byla za kapka, ktera zlomila Zborilovi vaz v US - vse ostatni se dalo zpochybnit, ale neposkytnuti dat bylo jasne.

Anonymní řekl(a)...

Ad 8:43
Aha, takze podle vas za vsechno mohou zhrzeni a pomlouvacni whistlebloweri (podle vas "skety") jako Gregor, Pechousek a nejaky "neuspesny Ind"... Asi to tedy mame chapat tak, ze by bylo lepsi, kdyby se zadne nesrovnalosti neprovalily a zadne retrakce nebyly, hlavne aby to vase "excelentni centrum" jelo dal, intergrita vedeckych vysledku vas nezajima. Rozumim vam dobre?

Anonymní řekl(a)...

Ad 9:52 Tak to přesně je. Jenže Zbořilovi EXPRO nikdo nevzal na rozdíl od Bezoušky, který musel akademickou sférů úplně opustit. V tom je ten posun k horšímu, a to radikální. Nejen to, fronta zaměstnanců Olomouckých center a kdekdo další ho pořád hájí.

Anonymní řekl(a)...

9:52 s tím se dá souhlasit. Nesmí se ale zapomínat, že úmyslný podvod, nebo fabrika i nikdo neprokázal. A vo tom to je.

Anonymní řekl(a)...

Úmyslný podvod, nebo fabrika prokázal Zbořil nedodáním podezřelých MS raw dat. A vo tom to je.

Anonymní řekl(a)...

re 10:10 - umyslny podvod byl minimalne ten JACS a i ten CatalToday (ten NatComm teoreticky mohl byt omyl a pak chybejici data pouziti nevhodne metody na zpracovani dat) - ale uznavam, ze ten podvod nelze prokazat primo Zborilovi. Je za to samozrejme zodpovedny jako korespondencni autor a vedouci tymu - ze i pokud o podvodu nevedel, tak si mel tym lepe zorganizovat a kontrolovat, aby k tomu nedoslo. Ale co mu zlomilo vaz v cele vedecke komunite bylo to neposkytnuti dat - tim se v podstate priznal k (nejakemu) misconductu. Kdyby to nebyl magor a megalomaniak, tak by okamzite pri zjisteni nesrovnalosti nechal vsechny experimenty predelat, spektra premerit a okamzite komunikoval s redakcemi o retrakcich ci corrigendech a vedecke komunite se omluvit (jako to treba udelala Frances Arnold po retrakci jejiho clanku v Science, kde jeji postdok z Ciny zfalsoval vsechna data). Pak by to byl byval ustal celkem se cti (i kdyz 3 pripady uz neni malo...). Takto ho uz asi nikdo nebude brat vazne a Ostrava je jedine misto, kde muze jeste pusobit.

Anonymní řekl(a)...

Možná to Zbořil už ustát se ctí ani nemohl. Kdoví co by udělali dotčení autoři z RCPTM a co by dalšího napráskali, kdyby se jich Zbořil nezastal a s ostudou je vyhodil jako Frances Arnold svého postdoka. :-)

Anonymní řekl(a)...

On ale argumentuje tím, že je nemá, že je měl u sebe všechny zodpovědný autor. Takže mi ten argument o přiznání se trochu plave na vodě. Spíš bych to viděl na nezodpovědnost spoluautorů, která teď padá na něj tím, že je kosepondencni autor. Za to mu Kubala seškrtal plat na tabulku a on se teď soudí právě o tohle. Nebo alespoň to je co vím já.

Anonymní řekl(a)...

Navíc je to samozřejmě válka o CATRIN a čistota vědy v tomhle sporu nikoho nezajímá. Jen se to náramně hodí jako záminka k jeho likvidaci.

Anonymní řekl(a)...

Záminka/nezáminka, pod tlakem se každý projeví v celé své přirozenosti. A Zbořil se projevil úplně příkladně. :-)

Anonymní řekl(a)...

Zbořil se projevil například tím, jak to vidí na nezodpovědnost spoluautorů, která teď padá na něj tím, že je korespondenční autor. Dodal bych, povinně připisovaný korespondenční autor. Už to o něčem vypovídá.

Anonymní řekl(a)...

re 10,41 - jako vedouci tymu a korespondencni autor zodopovida za to, ze vsichni jednotlivi spoluautori, kteri delali cast te prace, maji spravna data a mel mit v tymu nejaky system, jak ta data tridit a uchovavat - z toho se nevyzuje (a uz vubec ne blbou vymluvou, ze uchovavani dat neprikazuje zadny vnitrni predpis UPOL). Jako generalni reditel RCPTM mel na kontrolu a uchovavani dat udelat takova pravidla a system, aby se nic nemohlo ztratit a aby v tom nebylo mozne podvadet.
Za me proste jen honil co nejvyssi pocty publikaci za co nejkratsi dobu a nekteri jeho podrizeni pod tlakem zacali "vylepsovat" data - a on to nekontroloval, ale dal je financne motivoval k jeste rychlejsi produkci... Tohle jednou muselo splasknout.

Anonymní řekl(a)...

re: hodí jako záminka k jeho likvidaci ...

Po sprosté likvidaci WB Čeňka Gregora se Zbořil, Hobza, Otyepka především sami vyřadili z normálně fungující vědecké obce.

Anonymní řekl(a)...

re 10:52 - tohle uz je zase jen pusta spekulace, se kterou nemuzu souhlasit

Anonymní řekl(a)...

Ad 11:11
K té sprosté likvidaci WB přispěl i děkan Ševčík, který ji nezastavil. A pak si stěžoval, jak excelenti potřebují nad sebou korekci, kterou byl v té době on [1]. Z mého diskuzního pohledu také dobré pokrytectví. :-)

[1] Nemyslím to tak, že bych pomohl vyniknout vědcům, kteří na to neměli, ale špatně jsem odhadl osobnostní vlastnosti ředitelů center. Nenapadlo mě, že nezvládnou ten rychlý vzestup a moc. Jsou vynikající, ano, ale potřebují mít nad sebou korekci.
https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/juraj-sevcik-univerzita-palackeho-valka-vedcu-crh-rcptm-rozhovor-prirodovedecka-fakulta-vedecka-cent.A190427_472841_olomouc-zpravy_mip

Anonymní řekl(a)...

10:51 to je eufemistické pojetí Zbořilovy role v těch podvodech, jenže Zbořil ty v nich hrál aktivní roli - nařizoval je.

Anonymní řekl(a)...

A to jsou právě ty kecy, který nemají žádný důkaz a strašně rády se říkají :o)
Ony důkaz ani mít nemohou, když to není pravda, žejo :o)

«Nejstarší ‹Starší   201 – 400 z 4964   Novější› Nejnovější»