čtvrtek 20. září 2018

Drahoš a Syková a absence kritického rozumu

Syková a Drahoš se opět setkávají a způsob vzájemného napadání se vyrovná úrovni vztahům typu Paroubek Paroubková nebo Plekanec Plekancová-Zagorová. Situace dospěla do poměrně groteskní fáze, kdy oba "profesoři" zásobují voliče sliby, které především vypovídají o samotných kandidátech. Dokazovat při senátních předvolebních debatách potřebu omezení dopravy na Praze 4 a potřebu podpory vzdělávání může jen naprostý dement, který má potencionální voliče za pitomce. Stejně tak hra Drahoše a spřízněné ČT na city voličů recyklováním příběhu o klinickém výzkumu kmenových buňek bez uvedení jediné nové informace připomíná reprízy Chalupářů a majora Zemana. To ale není to nejhorší.
Nejhorší je ta mizerná možnost volby mezi tzv. vědci, kteří celý život kvílejí o užitečnoosti vědy a své práce a přitom nejsou schopni dovést do konce jedinný vědecký projekt, jen doplňují 100x reprízované fráze a potencionální "užitečnosti" do grantových přihlášek a do médií a upozorňují na svou manažérskou kvalifikaci, roz. jak něco plánovaně utratit. Zvlášť Drahošovy psudopatenty jsou celkem solidní sousto i pro bulvár. Vytahováním se vysokým H-indexem jen dokresluje trapnost celého příběhu. Kdyby měli oba kandidáti něco opravdového z vědy, např. kritický rozum, nehráli by lidem divadlo a přiznali, že tam chtějí pro rentu a pro klid. Oba si ho zaslouží už dávno.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Drahoš na to má dva cvičené mopslíky:

http://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-horejsi.php?itemid=32431

http://blog.aktualne.cz/blogy/jiri-chyla.php?itemid=32392

Ti to samozřejmě nedělají nezištně nýbrž pro pamlsky, co jim za to Drahoš přihraje.

Anonymní řekl(a)...

Na Drahoša vyplavalo víc podivností:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Profesor-Drahos-si-pry-neopravnene-privlastnil-patent-jinych-vedcu-Benjamin-Kuras-prostudoval-spisy-a-prinasi-tyto-velmi-znepokojive-informace-553861

Anonymní řekl(a)...

Drahoušovy kousky jsou dobře popsány taky tady:

https://reportermagazin.cz/a/iytw6/tajemstvi-jiriho-drahose-patenty-vyplacene-dotace-a-sporne-vysledky

https://krusnohorec.webnode.cz/news/tajemny-pan-bas-aneb-patentovana-slusnost/