středa 15. února 2017

Hořejší má lék na rakovinu. Pokolikáté už pane Neužile ?

Je komické, že po několika měsících od akce Syková opět Hořejšího skupinka vstane z mrtvých a vytáhne do PR světa asi s největším svinstvem, který může vědec vypustit, a to že má lék na rakovinu, který jde do .klinické fáze
Naštěstí jsem jen blbej chemik, takže je mi to celkem jedno. Dovedu mentálně eliminovat, že někdo s jedním článkem v publikaci s IF 6 s prací na téma již registrovaného léku vyzkoušeným na jedné umělé linii buněk. Už ale nepochopím, že někdo žvaní do médií o klinické studii, když nemá standardní toxikologii, natož investora klinické studie. Vyvolalo to samozřejmě zájeme nemocných a autoři už museli mírnit. Sám za sebe si říkám, že buď jde o naprostá nekritická cynická hovada anebo o naivní snílkyt.

Kdyby to Neužil udělal poprvé, tak by se to dalo pochopit jako to druhé, ale on tyhle bláboly vydává za medicínu již 15 let skoro každý rok. Nemusím říkat, že dosavadní faktické výsledky jsou nula. Tentokrát jim to prošlo, čeští novináři jim to sežrali, i když zpráva byla placená jako komerční sdělení a jen museli pacientům trpícím rakovinou na jejich dotazy a žádosti informaci potichu dementovat a sdělit, že tento rok opravdu žádná klinická studie nebude.

Syková byla alespoň schopná mít výsledky, najít finančního partnera, udělat toxikologii do té klinické fáze skutečně dojít. Tento poněkud obskurní jedinec z univerzity, který osciluje na žebříčku někde mezi Univerzitou Karlovou a CVUT, jehož práce nemá žádný hmatatelný výsledek, by měl mít v sobě trochu víc pokory. O pracovní disciplíně australanů kolují v USA celkem pěkné vtipy. Nakonec to stejně skončí jako 10 let starý legendární "lék na rakovinu" od soudruha Havlase.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Etické komise AV mlčí ? Jako vždy, když nedostane befel s požadovaným závěrem od Drahoše, neudělá nic.

Majk D

Anonymní řekl(a)...

Hořejší a Havlas jsou podobní megalomani. Hořejší si vedle ÚMG přibral ještě BIOCEV ve Vestci, což je budova za peníze EU, ale provoz se musí platit z Česka. Na což nejsou peníze, protože takových Vestců vyrostla řada, a některé vysloveně zejí prázdnotou. A proto spustili tu velmi předčasnou oslavu 'zázračného' léku, aniž by věděli, zda to vůbec bude aplikovatelné - čistě potřebují získat náskok před ostatními v přístupu k penězům. Vzhledem k nemocným je to sprostý cynismus.
A ten Havlas, to byl pověstný fanatik, od osmnácti v partaji, vedl hovory jak Bilak. Svou kariéru stejně jako Hořejší založil na pochlebování mocným. Jenže nakonec ho vykopli z ředitelování, neb nedokázal rozumně využívat peníze z Holého patentů - jenom je přihrával svým kamarádům.

I.H.

Anonymní řekl(a)...

Jiří Neužil je zjevně podvodník. Nic víc. Zatím mu to evidentně procházelo, tak to zkouší dál.

Anonymní řekl(a)...

Rychlejší konec zaznamenal jiný hoštapler, Jiří Špička, který dělal místoředitele na ÚOCHABU a ÚMG, a menšího šéfa v BIOCEVU. Z ÚOCHABU ho vyhodili na hodinu pro finanční machinace - pod rukama mu tekly desetimilony - jak při rekonstrukci budovy, tak do firem, ve kterých sám figuroval. Jestli nezasáhne vyšší moc jeho kamarádů, tak skončí před soudem.

Anonymní řekl(a)...

Začlo další kolo zázračných léků:

http://www.zdravotnickydenik.cz/2018/04/ceska-veda-prekracuje-vlastni-stin-studii-leku-vyvinuteho-akademii-dal-americky-investor-800-milionu/

https://technet.idnes.cz/don-johns-hopkins-ustav-organicke-chemie-a-biochemie-uochb-dracen-pharmaceuticals-ggh-/veda.aspx?c=A180410_082624_veda_mla

Václav Hořejší řekl(a)...

1) Nechapu, proc si me autor bere do ust. Co mam spolecneho s Neuzilem? Ten pusobi v uplne jinem ustavu!

2) Jiri Spicka vyhral soud nad UOCHB za neopravneny vyhazov. Veskere vyse vedene pomluvy o nem jsou naproste nesmysly.

Anonymní řekl(a)...

Jasně Vašku!!
A jinou pohádku o Jiříčkovi Špičkovi nemáš?